cennetkusumoms genc01anne İlikli kemik suyunu nasıl yaptınız tarif eder misiniz ben de bebeğime yapmak istiyorum
genc01anne cennetkusumoms ilikli kemiği kemik azsa 1lt çoksa 1.5 2 litre suya tuz atarak haşladim sonra kemik kırıntısı gelmesin diye süzdüm süzgeçten karton bardaklara eşit bir şekilde döküp buzluğa koydum her çorbada karton olduğu için yırtım kullaniyorum😌👌
Didem0101 MTVr 5-6 kaşık yoğurt çorbanın miktarına göre ama biz de yiyoruz o yüzden fazla yapıyorum bir kaşık un bir tane yumurta çırpıyorum çırpıyorum iyice çorba pişmeye yakın içindeki suyundan ekliyorum ılıyınca çorbaya ekleyip 5 dk daha kaynatıyorum pişince tuz ekliyorum kesilmesin diye tuz konusu size kalmış bazı anneler vermiyor ben veriyorum ama doktor sakıncalı değil kararı ölçüsünde tuza da ihtiyacı var dedi mineral kaya tuzu alıyorum
Didem0101 MTVr ilk pişirme suyunu az koyuyorum pişirirken baktım suyunu çekiyor daha pişmemiş az daha ekliyorum bu şekilde kontrollü gidiyorum böylece suyu az yoğun doyurucu çorba olmuş oluyor
Hazelnutum Sizinle resmen son kozum olan çorbamsıyı 😅 paylaşıyorum en iştahsız olduğu dönemde bile yiyor şükürler olsun 🙏 soğan sarımsağı z.yağında kavuruyorum içine biraz kıyma ve tarhana ekleyip az daha kavuruyorum, üzerine su ekliyorum ve bir yumurta kırıyorum bu aşamada güzelce çırparak yumurtayı yok ediyorum suyunu güzelce çektirip muhallebi kıvamı alıncaya kadar bekliyorum çok seviyor kızım hem yumurta hem tarhana hem et tüm besinleri bir arada alıyor 🌸
busyag MTVr bugün kolay ve lezzetli bir çorba denedim oğlum bayılarak yedi Bir kasede 3 - 4kaşık kadar yoğurt ve 1 yumurtayı çıptım Tencereye zeytinyağı koydum ve 1 çorba kaşıpı dolusu tarhanayı koyup 2 kere karıştıdım sonra göz kararı su ekledim kaynadıktan sonra kasedeki yoğurtlu harcı yavaş yavaş karıştırarak döktüm 1 tablette et suyu kattım enfes oldu
Canmete busyag yumurta beyazını daha vermedim ben sadece sarısını versem olur mı? Beyazı mne zaman veriyoruz
aileceksaskiniz MTVr ekgidaya yeni geçtik dün tarhanayı corbadan yoğun kıvamda verdim sevmedi bugün yine kıvamlı üstüne muz ezip verdim bayıldı 😂
Gulcann0 MTVr Balkabaklı mercimek çorbası çok güzel oluyor tavsiye ederim, bide irmik çorbası var tereyağı ve irmiği biraz kavurup biraz su, biraz tarhana ve ilik suyu ekliyorum severek yiyor kilo aldırıyormuş bu çorba. Ciğerle yapılan çok faydalı bi çorba var bide biraz ciğer biraz kapya biber ve soğanı biraz kavurup haşlıyorum birazda bulgur ekliyorum ve blend ediyorum
Mariamercedes Gulcann0 Balkabaklı mercimek çorbası çok güzel oluyor tavsiye ederim, Aa hiç mercimeğe koymak aklıma gelmedi turuncu ya nefis olur çok yaşa 😌
UcuBulunamayanBant MTVr ben genelde ogluma balkabagi patates havuc corbasi, yogurt corbasi, yogurtlu kofteli çorba, tarhana çorbası, tavuk corbasi sehriye corbasi yapiyordum. Ama suan 2bucuk yasinda ve sadece yogurt ve tavuk corbasi içiyor
MTVr UcuBulunamayanBant UcuBulunamayanBant canım yoğurt çorbası ile yoğurtlu köfte çorbasını nasıl yapıyorsun
Mariamercedes MTVr kapya biber çorbası 2 kapya biber 1 minik havuç Buharda haşlıyoruz Biberlerin kabuğunu soyuyoruz Tencereye 1,5 yemek kaşığı tam buğday Suda biraz açıyoruz Haşlama suyundan 1 su bardağı ekliyoruz Biraz pişirip blenderdan geçiriyoruz Bebişlere afiyet şifa olsun 🩵
Opecert MTVr patates sogan sarımsak tarhana ilik suyu bız bız Brokoli patates havuc soğan sarımsak buharda haşlıyorum ilikli kemik suyuyla tkırdatıyorum bız bız Kuskusu suyunu çektirerek pişriyorum ev yogurdu tma buğday unu karştırıp kuskusla birleştirip icine kuru nane yogurt corbası Balkabağı zeytinyaglı pirinc bız bız Aslında tuzsuz herşeyi az sulandırp corba niyetine verebilirsiniz
Anatotales MTVr yer elması, havuç, patates, arpacık soğan haşlıyorum pirinç ile daha sonra buhar makinesinin blanfer kısmında çekiyorum zeytinyağı çok az ekleyip servis. 6 ay için bu şekilde :)