Alparslannesi Suasli ben buharda haşlayınca sebze suyunu döküyordum dökmeyeyim o zaman teşekkür ederim :)
ikitosbikannesi MTVr zeytinyağında soğan,balkabağı, havuç patates, biraz soteliyorum.üzerine kemik, et , ilik suyu hangisi varsa ekliyorum. Piştikten sonra çekiyorum. Tavuk haşlayıp suyuna biraz tavuk didikliyip şehriye atıyorum.
Artemiss_ MTVr patates balkabağı soğan havuç sarımsak hepsini iyice haşlıyorum blender dan geçirip içine kıyma sebzeli kuskus ekliyorum mis 🤌🏻
kums MTVr pırasa soğan balkabağı ılık suyu kaynatıp blendir yapıyorum içine şehriye atıyorum biraz daha kaynatıp kapatıyorum mis
Didem0101 1-Brokoli sapıyla beraber küçük küçük doğruyorum soğan sarımsakla az kavuruyorum suda haşlıyorum bazen içine bulgur bazen pirinç bazen şehriye koyuyorum hep aynısı olmasın diye haşlanmış tavuk bazen de et koyuyorum sonra yoğurtlu klasik terbiye yapıyorum nane yağ ekliyorum biraz kıvamını yoğun tutuyorum bebeğime vereceğim zaman eziyorum öyle veriyorum 2- 4 kaşık çorbası var kırmızı mercimek yeşil mercimek bulgur pirinç birer kaşık tencereye koyup haşlıyorum yine az bir şey yoğurtlu terbiye yapıyorum içine nane yağ 3-kıymalı şehriyeli domates çorbası çok sever Yine yoğun tutuyorum ki karnını doyursun diye 4-havuç patates kabak rendeliyorum sarımsak zerdeçal et suyu böyle pütürlü veriyorum
Aslan2103 MTVr bebek salcasini zeytinyaginda bi tur ceviriyorum sogan sarimsak rendelenmis 1 kucuk havuc koyuyorum blendirdan geciriyorum. Sonra sehriye kemik suyu ekliyorum 1 kup sehriyeler yumusayinca nane ekliyorum. En sevdigi corba diyebilirimm 🤗
Sarahh MTVr benim yaptığım çorbalardan en çok hoşlandıkları eti haşlayıp ( tavuk , hindi, kaz, inek ne isterseniz ) suyuna soğan , patates, sarımsak , havuç doğrayıp birazda pirinç ekleyin kaynatıyorum sonra doğradıklarımı da haşlandıktan sonra çatalla ezip veriyorum
bebekgoktug MTVr ben az önce yaptım öğlen için :) zeytinyağ da soganı kavuruyoruz üzerine biraz salça sonra ıspanak, havuç, patatesi ekliyoruz biraz kavrulduktan sonra üzerine şu ekledim sonra iki küp ilik suyu koydum kaynadıktan sonra blendrdan geçirdim afiyet olsun :)
genc01anne MTVr her sebzeden ben 1 tane koyuyorum 3 4 kase çıkıyor Soğan Patates Havuç Büyükse yarım küçükse bir tane (Ben önceden ilikli kemik suyu haşlayıp karton bardaklara koymuştum her çorbada atıyorum bir tane) 1 tane ilikli et suyu 1 diş sarımsak (ben bazen koyuyorum bazen koymuyorum) 1tatli kaşığı salça 1 litre soğuk su
cennetkusumoms genc01anne İlikli kemik suyunu nasıl yaptınız tarif eder misiniz ben de bebeğime yapmak istiyorum
MTVr Aylakiz0-6 canım diyor ki kemikli but alıp ayrı bir yerde kaynat sonra başka bir tencereye soğan sarımsak kavur sonra un ekle karıştır ve üzerine soğuk su bir çay bardağı kadar sonra tavuk suyunu ekle işte pul biber falan da koyabilirsin sonra içine erişte koy sonra bu tavuk butunu didikle içine koy maydanoz da koyabilirsin böyle dedi canım
motherisbackk MTVr soğan biber sarımsak tatlı patates havuç kırmızı kapya biberden salça yapmıştım o bir de bir küp kuzu kıyma kavuruyorum bebeğim seviyor 🥳
Deletedmom_98 MTVr valla benim çorbalarım meşhurdur. Hamur işi filan benlik değil ama çorbayı ağlatıyorum yav. Eşimin kuzeninin bebesi var evde tarhana filan içmiyor benim yaptığımı içiyor. Ama gel gör ki tamamen ölçüsüz yapıyorum yazamıyorum
ikitosbikannesi Deletedmom_98 geçenlerde misafir postunuzda mantar çorbası tarifi vermiştiniz. Çok güzel oldu gerçekten 😊 ellerinize sağlık tekrar böyle tarif verirseniz hayır demem
Aslananne1 Deletedmom_98 benimde herseyim olcusuzdur 😅 kek tarifi isterler ölçü yok bnde yağı sütü hep göz kararı dökerim 😀 bogacalar aynı sekil
Deletedmom_98 ikitosbikannesi Nasıl yaptığımı anlatırım da tam miktar veremiyorum. Ama akşam bu posta yazacağım😇
Gamzeliff MTVr genelde sogan sarımsak yagda kavuruyorumpatates havuç ekliyorum harici mevsim sebzesi ne varsa onuda koyuyorum mesela brokoli,kereviz,kabak,balkabağı vs bazen salça ekliyorum yemek gibi yapıyorum bazen sade yapıyorum unda ekleyip iyice kavurduktan sonra tavuk suyu yada kemik suyu koyup blend ediyorum 😊Duruma göre blend ettikten sonra kuskus yada sehriye koyup bir tik kaynatiyorum miss😊Benm kızım pek yemedigi için tek öğünde Max verim elde etmeye çalışıyorum 😁😁😅Mesela akşama kereviz çorbası var bir iki damla limonda koydum aynı tarif ettiğim gibi yaptm guzel oluyor 😊Birde ezogelin çorbası yapabilirsiniz tüm bakliyatlar oluyor icinde baya besleyici😊
Didem0101 MTVr ilk pişirme suyunu az koyuyorum pişirirken baktım suyunu çekiyor daha pişmemiş az daha ekliyorum bu şekilde kontrollü gidiyorum böylece suyu az yoğun doyurucu çorba olmuş oluyor
Didem0101 MTVr 5-6 kaşık yoğurt çorbanın miktarına göre ama biz de yiyoruz o yüzden fazla yapıyorum bir kaşık un bir tane yumurta çırpıyorum çırpıyorum iyice çorba pişmeye yakın içindeki suyundan ekliyorum ılıyınca çorbaya ekleyip 5 dk daha kaynatıyorum pişince tuz ekliyorum kesilmesin diye tuz konusu size kalmış bazı anneler vermiyor ben veriyorum ama doktor sakıncalı değil kararı ölçüsünde tuza da ihtiyacı var dedi mineral kaya tuzu alıyorum