Gmzcbt21 şöyle çorba konusunda bende hala sıkıntı yaşıyorum 😂😂 ben sebzeleri haşlayıp çatalla eziyorum. O şekil çok seviyor. Çorba olarakta kaynanam bir kere yaptı çok sevdi oğlum. Kıvam için bulgur ve pirinç koydu. Sebzeleri koydu haşladı suda. Sonra rondadan çekti öyle çok sevdi. Ama hala tarhanayo anlayamadım. Bir kere yaptım. Tadı çokta güzel olmadı oğlum da sevmedi yani. Normalde herşeyi yer. Bir daha denicem. Herşeyi haşlıyorsun yağı tabağına az bişi gezdiriyorsun. Yağda kavurma olayı yok. Yumurtayı doktor az kilo aldı diye başlattı. 7 ya da 8 günde yavaş yavaş arttırarak 1 tam sarı veriyorsun. Yumurta 3 gün değil 7 ya da 8 gün. Kahvaltı da peynir, yumurta ve avakadolu yoğurt veriyorum bir süredir. Oğlım sıkılmadan alternatif üretmem lazım ama bilmiyorum bugün napcam. Her napsam derdi var 😂 yani çorbada sebzeni kıymanı haşlıyorsun, kıvamm linç bulgur vs katıyorsun. Rondadan çekiyorsun. Bana doktorum 1 yemek menüsünde 1 kaşık pirinç bulgur vs 1 kaşık kuzu kıyma olcak dedi. Hem proteini hem karbonhidratı bulunacak dedi. Meyvelerde rondo kesinlikle yok cam rende ya da çatal