anayorgun__ bir postta okudum ya az once. Bizim evde sütü veya yoğurdu kestirerek yaptığımız labne veya lor değilmiş süt kesiğiymiş o. Asıl lor peynir altı suyunun kestirilmesi ile oluyormuş. Açık süt kullanıyorsan onu evde kendi. Pastörize etmen lazımmış son ateşte 72 derece gelinceye dek 1 dj ya yakın kaynatıp sonra soğuk su dolu bir tepsiye tencereyi koyun şoklama işlemi yapın pastörize olsun diyor. Sonra bu süt ile doğal peynir mayası ile sanirim şirden mayası oluyor onunla peynir mayalayip çıkan peynir altı suyu ile lor yapılıyormuş. Bu suyu kaynatıncs kesilip lor oluyormuş veya limon sıkıp öyle kaynatmak gerekliymiş..
Bziim diğer türlü yaptığımız şeyler direk inek sütü vermek gibi bir şeymiş ve sağlıksızmış. 1 yasa kadar zaten inek sütü yasak. Bunlar fermente olmadığı için süt ile aynıymış yani.
Instagram da hastalanmayancocuk sayfası var orda okumuştum ama burda da birisi yazmis. Evde kendimiz temiz içerikli yapalım derken yanlış yapıyoruz demek ki. Bunu becerebilcegimoi sanmıyorum ya en iyisi güvenilir markalardan hazır almak sanırım. File deki kelle koru diye satılan bir loru önermişti birisi. Bide migros da varmış bi labne ama boykot olduğu için gitmiyorum ben.
Soğana gelince mesela ben brokolili sebze çorbası yapıyorum karışık
Karnabahar brokoli havuç patates soğan sarımsak içine koyuyorum direk hasliyorum sonra bızzt. Bazen kabak havuç patates soğan sarımsak bizz🤭💖💖
Sende mesela önce kıymayı az bi tereyağ da kavur çok kavurma ki kuruyup sertlesmesin. Sonra suyunu dök içine diğer malzemelerini ekle işte soğan sarımsak patates havuç ne istiyorsan. Suyu çok koymazsin suyunu çekene dek pisirirsin blendrdan çekersin
Ya da çatalla ez soğanda eziliyor baya öyle iyice pişince ben geçen öyle verdim. İri dogramistim soğanı.