[silindi] Deletedmom229 evet bende bugün farkettim. Dün baktığım 112li bez 111₺ ydi bugün 136₺ olmuştu 🤷🏻♀️
Deletedmom229 [silindi] Allah yardımcımız olsun ne kadar kemeri sıksak da olmuyor insan evine misafir Kabul edemez hale geldi resmen 🥺
Ikrazumra19 Deletedmom229 aynen bir misafir gelse en kotu 100 tl harcaniyor gelene gelme diyemiyorsun yani
Deletedmom229 [silindi] maalesef biz öyleyiz suanda ben bebekten dolayı çalışmıyorum suanda 🥺 bu kış bizim icin oldukça zor geçecek gibi gözüküyor
Deletedmom229 Ikrazumra19 herseye zam veriyorlar insanlar neden tepki göstermiyor gerçekten anlamış değilim
Deletedmom229 Ikrazumra19 benim geçenlerde annemler geldi sagolsunlar köyden ekmege varana kadar getirmişlerdi şehir hayatini bildiği icin kadıncağız yük olmak istememişler fazla
Hafsa_anne Deletedmom229 siyasiler de Almanya bizi kıskanıyor diyor. Biz afrikayı bilr kıskanıt olduk.
Nefes Hafsa_anne Almanya çocuk başı aylık 400 euro veriyormuş bilmiyorum doğru mu doğruysa süper valla ben polonyadayim burda 18 yaşına girene kadar aylık 500 ziloty yaklaşık 750 800 TL yapıyor, o yüzden burda şaka gibi 20 21 yaşında herkesin 3 çocuğu var önce çocuk yapıp sonra ayrılıyorlar 🤣 kocaya da gerek yok zaten devlet ödüyor çocuk için
Arslanfamly47 Deletedmom229 askeri ücret ev kira değildir inşallah çok üzüyorum gerçekten askeri ücretle ev geçindirenlere hele bir de bebek ve şehirler de herşey pahalı ne olacak bu insanlar kimse düşünmüyor
Hafsa_anne Arslanfamly47 valla benim kızkardeşim yaşıyor tr de karı koca çalışıyorlar geçinemiyorlar markete gidince onu mu alsam bunu mu alsam düşünmekten kafayı yicekler evleri kira borçları da var üstelik gerisini sen hesapla ha bu arada çocukları da yok bide çocuk olsa çok zor valla
nazo58 Deletedmom229 asgari ücrete zam yapmak bu ülkeye ihanet etmek gibi benim gözümde... Enflasyon karşısında eriyen asgari ücret değil 2,500. , 12,500 de olsa gariban yine AC yine AC. :( ( benim eşim de asgari ücret alıyo bu arada )
nazo58 Deletedmom229 bizimde öyle.. Ev kira.. Faturalar.. Mutfak masrafı.. Biri 4 yasında biri 6 aylik iki çocuk..= asgari ücret.. Geçin gecinebilirsen.. Allah büyük elbette ama asgari ücret zamlansa ne olacak.. O zamlaniyor herşeye zam geliyor.. Hic bir fark yok yani.. Allah yardımcımız olsun geçim zor..
Arslanfamly47 Deletedmom229 hangi şehirdesiniz siz kira yine ucuz bizim bi ara 1200 tl asansör merdiven vs 1500 oluyordu
Deletedmom229 nazo58 benim ailem bana destek çıkıyor herseyimi onlar köyden gönderiyor ama hiçbir sosyal hayatımız yok aylardır ne bir yemeğe çıkabiliyoruz ne de avm ye gidebiliyoruz.Allahim eşlerimizin canina sağlık versin yine de buna şükür diyelim
nazo58 Deletedmom229 öyle tabi.. Kış zor geçiyor bizde en çok.. Doğalgaz malum.. Ama sağlığımiz huzurumuz yerinde olsun şükür halimize