metehanbabyy Piraye2021 çoçuğuma asla sınır koymam yapma etme diye söyleyip çoçuğum için onu cazip hale getirmem çok merak ediyorsa merağını gideririm yanlış olduğunu ona anlatırım ilgisini farklı yöne çeviririm
Tontikmom Vurulmaz , kimseye vurulmaz. Hayvana , insana 💫 popoya dokundurmaz o onun özeli 💫dudaktan öpülmez 💫çiçekler koparılmaz 3 yaş olcak şimdilik bunlar hayırlı insan, evlat olsun inşallah
Birsusamtanesiydin Piraye2021 Markete gittiğimizde her şeyi almak isteyen bir çocuk değil ama bazen almaması gereken şeylere elini uzatıp bana bakıyor hayır kızım o bizim değil diyorum geri bırakıyor .
DenizinAnnessii 15 aylıgiz bizde mutfakta kilitledigim dolaplar var bir tanesini onun için ayırdım onunla oynamasına izin veriyorum diğerlerine geçtiğinde yapma oğlum hayir cız diyorum duruyor. Yastıkları yere attığında bırakmıyorum geri yerine koymaya çalışıyor. Oyuncaklarını benimle birlikte toplaması için uğraşıyoruz. Genel olarak dağılmasına izin veriyorum ama aşırıya kaçmadan. Her yaptığına dur yapma demekte istemiyorum
pinkooo_02 Piraye2021 ben ne kadar yapma etme dediysem oğlum yinede yapar ama mesela oyuncaklariyla oynadığı zaman ve ya dağıttığı zaman oyuncaklarını topla derim genelde toplar toplamak istemediği zamanda beraber toplayalım derim arabalarin tehlikeli olduğunu anlatırım arabalarin olduğu yerde elimi tutmasını veya elimi tutmadığı zaman durmasini kenardan yürümesini anlatırım arada dinliyorr 25 aylık şuan başkada lavaboya veya mutfağa gideceğim zaman otur oyuncaklarınla oyna hemen geliyorum sakın kalkma diyorum kalksada yanıma gelmez tabi bunlar arada oluyor bazen ne kadar söylersem de illa yapacak aşırı inatçı beni dinlemedigide oluyor böyle böyle anlatacağız🥰
Ogulluana Piraye2021 banyo ve arka odaların kapısı hep kapalı açık bulursa gidip kapatmaya çalışıyor 😃Yemek atıştırma sadece mutfakta yapılıyor
Kayraninannesi15 Piraye2021 şiddet saygısızlık gibi konularda şuan da uyarıyorum ama bazen kendimi çok tükenmiş hissediyorum nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum psikolojik olarak çökmüş durumdayım asla dinlemiyor kendi bildiğini yapıyor henüz 18 aylığız hem de
Artemiss_ Piraye2021 su an 11 aylık pek sınır yasak tanımıyor ama gözlük kullanıyorum. Her seferinde gözlüğümü çekmeye çalışırdı ben de her seferinde dudak büzerek annecim alma onu bak çekince acıyor lütfen yapma dokunma diyerek öğrettim artık çekmiyor arada yeltenip durup geri çekiliyor. Doğduğundan beri hep konuştum büyük yetişkin bitiyle konuşur gibi 😇 kendimce beslenmesine sınırlar koyuyorum büyüyünce bunu anlatırım alışkanlıklar olduğu için devam eder umarım. Tv telefon tablet vs hiçbiri ile tanışmadı. Öyle işte 😅
minikpandam-_- QueenMom__ kaç yaşında anlıyor pekii bende yapmak istiyorum ama erken gibi anlamıyor çünkü ne kadar konuşsamda 9.5 aylık kızım
QueenMom__ minikpandam-_- 8-9 aylardi anlamaya başlamıştı. Tam anlamıyla yaşında artık beni anlıyordu. Şuan 3,5 yaşında tabi ama o dönemden başlamıştı 😊
minikpandam-_- QueenMom__ ne güzel darısı başımıza. benim kızım 9.5 aylık hiç anlamıyor beni 😔 inşallah yakın zamanda benimkide anlar son bir şey soracağım son 4 5 gündür bağırıyor sevinsede sıkılsada neden olabilir sizce sizde olmuş muydu(hiç TV izlemedi, sürekli ilgileniyorum)
expectopatronum Piraye2021 ben çok az şeye ve net bir şekilde hayır diyerek belirledim sınırlarımızı. Örneğin evde temizlik malzemesi olan dolaplar açılmaz, prizlere dokunulmaz ve balkona yalnız çıkılmaz. Bunları yapmak istediğinde asla kızmadan sert çıkmadan bunun mümkün olmayacağını net bir şekilde ifade ettim ve ağlasa dahi yaptırmadım. Bunlar dışındaki herşey serbest. Buz dolabını açar kendi yemek istediği şeyi alır ya da ulaşamıyorsa bana gösterir ben veririm. Bulaşık makinesine gider kendisi kullandığı tabaklarını bardaklarını koyar. Mutfaktaki ya da diğer odalardaki her dolabı çekmeceyi açabilir, istediğini alabilir. (Tabi ki hiç birinde ona zarar verecek nesneler bulundurmuyorum.) Sınırlar belirsiz ve çok fazla olduğunda çocuklar buna uymakta zorluk çekebiliyor. Sırf otorite kurabilmek adına sürekli hayır demek bana manasız geliyor.
tarcinnn Piraye2021 sandalye tepelerine çıkması yasak 😂 odaların içinde bizsiz gezmesi yasak 😅 bir de oyuncak dolabını açması yasak çünkğ tek seferde 2-3 oyuncak çıkartmasına izin veriyorum yaratıcılığının gelişmesi için 🙏🏽 Onun dışında free 😂😂