Ballloglum
O kadar çok yanlış cümleler kullanmışsınız ki… Hangisinden başlayacağımı bilemedim.
Öncelikle kimsenin çocuğu kimseye vuramaz! (Bayanın anlattığı derecede asla kabul edilemez).
Evet 2 ve 3 yaş bebeklerde belli süreçte bu eylemi gerçekleştiriyorlar. Net ve kararlı bir süre ile ilerlenirse çocuklar bunu davranışa döndürmüyorlar.
Mesela çocuğuma vurdu diye kiyameti koparmıyorum ama eğer çocuk bunu davranışa dönüştürdü ise daha kontrollü görüşme be mesafeli bir görüşmeye gidiyorum.
Vurmanın abartılması yoktur, söyle örnek vereyim.
Bebeğimde 3 yaşına girecek. 1.5 yaşında şehir değişikliği yaptık dolayısı aile olarak fazlası ile etkilendik. Bir gün parkta oynar iken 2 yaş grup iki bebekle oynuyorlardı. Biri gidip gelip sürekli bebeğime vuruyor kaçıyordu. Anneleri de parkta bankta çay keyfi yapıyorlar çocuklarda 6/7 yaş grup ablalarına emanettiler. Bir oldu oluşabilir iki oldu olabilir dedik. Bebeğim hayır dedi bir daha dedi ve sonunda bağırdı.
Sonra mı ne oldu bebeğime tekrar gelip vurdu bebeğimde bu sefer ona karşılık vermek istedi itti o arada annesi gördü ve kiyametler koptu.
Parkın ortasında bağırmalar çağırmalar derken kaldık öyle. Bizimle oynatan bayanlar girdi derken tartıştık. Çünkü bağırarak bebeğim yapmaz vurmaz diye diye kıcını yırttı.
Dediğim tek cümle park cocukgün eğlence makamıdır evbeyinlerin keyif mekanı değildir. Çocuğunuzun başında durmaktır diyerek çıktım. Sinirden ilk defa ağladım.ama asla bebeğime kendini korumak amaçlı vur demedim demem.
1 yaşında iken bebeğim, görümcemin oğlu(2.5) 3 kere sert bir şekilde göğüs kısmından yere itti. İlk itişinde yürümeye ne yaplafıgı için denge sağlam olmadığı için sert bir şekilde düştü ve bebeğimin nefesi gitti gerini düşünmek istemiyorum. Aradan zaman geçti ve 2 yaptığında aynı şekilde itti ve kafasını vurdu. Belli süre dikkat etti ve 3 görüşmede ittiği zaman görümcem elli ile kafasını tutu.
Yani demem o ki bu vurma yaş kaç olursa olsun basite alınmamalı.
Evet bu bebek güvenemezsiniz benim bebeğimin vurma huyu hiç olmadı ama yinede güvenmedim. Onyüzden parkta oynar iken merdiven ve kaykay tepesinde sıra olmasını ve beklemesini öğretirim bu öğrettim 5 aynı aldı ama öğrendi. Hangi ortama girerse girsin uygular ve başka çocukları uyarır.