Gkcylmaaz SAM230223 öğürsede küçük küçük verin. Siz yanındayken eline elma havuç ekmek birşeyler verin mutlaka. Sonrası çok zor oluyor çünkü deneyimlerim ben. 2 yaşında zor alıştırdık çiğnemeye
anne232 SAM230223 hiç blendr kullanmadım ilk başta bile iyice pişirip çatal la ezerek verdim sonra irmik kurulmuştur pirinç sonra normal kıymalı yemekler pankek tarzı şeylere geçtim çok şükür sıkıntı yaşamadım
sirinpatates SAM230223 blender kullanma sonra hiç yemez. Doktor onermiyor hiç. Patates haşlayın mesela Bi çay kaşığı zeytinyağ koyun içine çatalla ezin puturlu olsun tum sebzeleri bu sekilde yapin meyveleride rendeleyin icine yone 1 kasik zeytinyag kabiz olmasin diye.mama gibi vermeyin sonra daha katı olanları kabul etmez genelde çok kişi yaşıyor bu sorunu. Ögürmesi çok normal gözünüzün önünden ayırmayın eline küçük biraz ince havuç verebilirsiniz kemirmesi için damaklarini kaşır iyi gelir koparamaz zaten merak etmeyin salatalık verebilirsiniz direkt öylece soyup inceltmeden takip edin yeter
gececimon SAM230223 öğürme refleksi normal bir refleks hiç çekinmeden eline ağzına verin katı yiyecekleri kendi kendine öğürerek alışacak bebeğiniz, ve bebeğinize güvenin
Nehir-Poyraz P2044 katılıyorum. Biz 15 aylık olduk. Asla blender kullanmadım cam rende ve çatalla ezdim tel şehriye çorbası içer bayılır daha yenç yeni bir ikş tane taneli alıyo ağzına. Eline ver demişler eline versem tiksinip attı hâlâ öyle. Ve öğürme değil her taneli denemede kustu çocuk boğulacak gibi oldu. Ki çok dikkatliyimdir. Bende saldım artık eninde sonunda yiyecek nasılsa
Endmzakyol Nehir-Poyraz ay benimkide öyle yaa napicam bilmiyorum çok uzun sürerse bu süreç ondan korkuyorum her şeyi yemek istiyo katı verince cigniyo geri dışarı tukurerek cikartiyo yada boğazına giderse yediği şey boğulacak gibi oluyo sonra hepten kendini kusturuyo 🥴
Dorukunannesifatihinbitanesi SAM230223 hiç blender tavsiye etmedi doktorumuz.hep çatalla ezdim.biraz pütürlü kala kala öğrendi.8,5 aylık bebeğim.
birmelegibuyuturken Blender hiç kullanmadım. Ek gıdaya haşlanmış sebze ile blw ile başladım. Muz va gibi şeyleri çatalla ezip pütürlü verdim. Hiç bulamaç şeklinde yemek yedirmedim her şeyi tek tek verdim. Ayrı yemek yapmadım evde ne pişiriyorsam çocuğuma da onu yedirdim. Blenderı kesin pütürlü vermeye devam edin ilk zamanlar öğürmesi çok normal vermeye devam edin.
BE2020 Oğlum 3 yaşında asla katı gıda yemiyor ağzından direk çıkarıyor blander yapıyordum artık yapmıyorum asla yemiyor malesef umarım zamanla alışır ve yer
ikibebeliana30 BE2020 ya benim kızımda ya 2 yaşına girecek ama hala sabah blendır bulamaç öğlen de meyve püre olacak akşamda çorba weya muhallebi gece we sabah dewam sütü falan Çok takıyorum ama yemiyor yok bende aç kalmasın diye mecbur weriyorum witaminini böyle alsın diyorum napayım
Meralumay Merhabalar bizde suan 10 aylığız 5 aylıkken başladık ek gıdaya herşey çok güzel ilerliyordu muzu çatalla ezer verirdim yerdi hurma halle çatalla ezer verirdim yerdi şehriye çorbası yerdi ama 8 aya girdik sabah uyandım kızım ek gıdayı reddetti bu 9 aya kadar sürdü 9 aylıkken de yemedi 10. Aya girdik tekrar başladık ek gıda bende sizin gibi suan katı gıda vermeye başlıyorum ama kızım yemiyor çiğniyor ağzına alıyor ama yutmuyor çıkarıyor yutma problemi olduğunu düşünmüyorum istediği şeyler oluca yiyor mesela bamya yaptım verdin 5 6 tane bamya yedi pişi yapmıştı komşum gitmiştik orda bi adet pişi yedi bende anlamıyorum makarna yapıp veriyorum yemiyor pirinç yapıyorum yemiyor ne yapca Bilmiyorum bugün bir sürü oturup ağladım yemiycek böyle devam edecek diye üstelik açta bıraktım belki yer diye 😔😔
Emos2223 Meralumay benimkide 10 aylık olacak bir haftaya aynı durumdayım desem önceden daha iyi yiyordu inş geciçi durumdur dişide geliyor mızmız ondan mı bilmiyorum 🤷🏻♀️ ağzından çıkarıyor
Ruya_sahin35 Meralumay canım üzülme açta bırakma bi şekilde yerler diye düşünüyorum benim kızım da 1 yaşında ama her seferinde pütürlüyü reddetti bakalım ne zaman alışacak
Ruya_sahin35 ikibebeliana30 canım benim de aynı şekilde bulamaç püre çorba nasıl alışacaklar pilavı bulguru basıl veriyorsun eti falan
Lina54 Sevval1507 doktorumuz öyle önerdi. Ben avusturya da yasadigim icin burda öyle 4 aylik iken baslaniyo.
Lina54 Sevval1507 anladim doktordan doktora degisiyo. Baska doktorda 6 aydan itibaren baslayin diyo. Ama bizim doktor basla demisti. Ücüncü cocugum oldugu icin benim sana söylememe gerek yok dedi. Ne zaman baslaman gerektigini biliyorsun demisti.
eez SAM230223 8 aylık olacak hiç blendir kullanmadım çatalla ezdim karşısında çiğneme hareketi yaptım abartılı şekilde aynı zamanda abartılı biçimde ayy ımmm leziz harika dedim gülümsedim o yerken ben daha çok yoruldum çiğneme hareketi yapmaktan çok şükür Red ettiği öğürdüğü hiç bir şey olmadı
BE2020 Tabiki bende belli zamanlarda blender yapıyorum kuru fasülye, nohut, barbunya çatalla ezerek veriyorum diğer türlü asla yemiyor
Meralumay Emos2223 ya ağzına alıyor çiğniyor ama yutmuyor ufacık yapıyor geri atıyor 7 aylıkken yiyordu 8 de dediğim gibi reddetti 9 ay da öyle şimdi tekrar başladık ama önceki gibi değil 😔
Nehir-Poyraz Endmzakyol bebeklerin karakteriyle alakalı bence. Yemek yerken hep bi savaş halindeyiz. Meyve süzgecini bile kullanmadı herşeyden tiksiniyo. Ama ben çikolata falan yiyosam bi güzel ısırıp yiyo. Bazen elma ısırır yer ama iki üç ısırık. Sonra yine yok. Bend heves ederdim kendi yer diye 🤣 nerdeeee 🤣 illaki olacak napalm zaman 🤣
Aslanbebek38 Endmzakyol şuan bizdede aynı problem var. 14 aylık me verirsem agzına çiğniyor sonra çıkarıyor. Ne yapcağımı şaşırdım.