Kaanmoms sadeturkvatandasi evet kesinlikle öyle simdi olmasa sonra bi zarari olucak 2 gunde bile gerçekten farketti su an cok vicdan azabı çekiyorum keske hic izletmeseydim diye daha cok isme bakiyor daha cok gözlerime bakıyor cok seviniyorum 😊
Dilruba_1 Kaanmoms günde kaç dakika izliyordu da böyle şüpheye kapıldınız ve hareketlerinde farklılık gözlemlediniz? Benimki de hiç televizyon izlemiyor dikkat konsantrasyon eksikliği var diyen oldu sosyal bir çocuk o yüzden izlemiyor diyen oldu tv ye bakmaması beni de biraz şüpheye düşürdü o açıdan nedense
sadeturkvatandasi Kaanmoms iy ki farketmisşiniz farketmeyen o kadar ebeveyn var ki, normali o sanıyorlar. Halbuki internet elimizin altında ay ay çocuğun gelişimi, yapabildikleri belli. Ama işte dedim ya işlerine gelmiyor, gözlerini kapatıyorlar.
Belcim30 Kaanmoms öncelikle teşekkürler bilgilerin için.. Yalnız ben sana katılmıyorum bence bu fizyolojik bir durum çünkü çevremdeki eltimin çocukları, görümcemin benim kendi ablamın çocukları hep tvde çizgi film izlerler hiç birinde anormallik yok hatta fazla fazla sosyal çocuklar ekran görmesin dedim bende kızımda açmadım baya bir süre ama şimdi bakıyor sevdiği çizgi filmler var maşallah diyeyim kızımda çok aktif ve sosyal bir çocuk
Kaanmoms Belcim30 su an bi zarari olmayabilir evet bunun sonrası da var ben dalında cok iyi bir dra goturdum hic bir problem olmadığını ve tvyi kesmemi soyledi tv ile büyütmek yerine zaman ayırmak onlara daha çok fayda sağlar siz izletin ben bu kararimdan cok memnumum
Kaanmoms Belcim30 ayrıca benim bu anlattıklarım bi anormallik degil zaten her bebek bir degil 4 yasinda konuşan kuzenim su an kac üniversite bitirdi dahi birisi
Belcim30 Kaanmoms önemli olan zaten senin kararın burda paylaştığın için sana olumlu olumsuz bir seyler diyoruz her şeyden önce çocuga en iyi gelecek sey onunla iyi bir oyun arkadaşı olmak zaten sonra başka hiç bir seye zaman kalmaz.. Sağlıkla büyüsün inşallah hepsi
Kaanmoms Dilruba_1 canim bi tek yemek yerken aciyodum ben ama tv açıkken ona dalıp yeme suresi uzuyordu o yüzden çok üzülüyordum yine gunde 1 bucuk saat belki olabilir toplamda emin değilim benim oglum da sosyal cocuklari seven bir çocuk genel anlamda davranışları nasil lego kule ne bileyim oyunları nasil amacına uygunmy
Dilruba_1 Belcim30 benim de kuzenlerim hep izlerdi şimdi sınıf birincisi vs aynı görümcem de hep verir çocukları ne zaman görsem ellerinde telefon tablet ama sınırlı olarak mi veriyor bilmiyorum ben her gördüğümde tatillerde ellerinden hiç düşmüyor normal zamanda nasıllar bilmiyorum tabi..onun da çocukları okulda çok başarılı tabi herkes böyle olacak diye bir kaide yok bu tv meselesi biraz bıçak sırtı bir konu sanırım her çocukta aynı etkiyi bırakmıyor gibi
falconsw Kaanmoms benim kızımda 10 aylık 10 günlük iştahsız ve yemek yerkende tükürüyor o kadar canım sıkıldıki arkadaşıma anlattım . Arkadaşım kızlarını tv karşısında yedirdiğini söyledi ve bende bu zamana kadar kızımı sıfır ekranla büyüttüm . Deneyim dedim tvyi açtım kızım sadece tvden yiyemedi öyle daldı etrafta iletişimini kesti hemen kapattım . Bir kere deneyim dedim ama vicdanım el vermedi ama bu şekilde yedirenide anlıyorum annelik duygusuyla aç kalmasın diye her yolu deniyor . Tv , telefon yerine müzik açın karşısında oynayın dikkatinizi kendi üstünüze çekin yine çok yemiyor ama yememesinden iyidir . İştahsız ve yemeyen çocuk çok zor 😞
Belcim30 Dilruba_1 aynen öyle bende öyle düşünüyorum.. Yeğenlerim ikiz kendilerini bildikleri gibi ablam yetişemedi tv hep açıktı oyalansınlar diye oyunda oynarlardı tabi ama tvde izlerlerdi.. İkizlerden biri derslerde çok iyi diğeri tam tersi okulla hiç işi yok ona spor olsun 🤗 bu konu dediğin gibi bıçak sırtı en iyisi hiç girmemek 😁
Forumunsultaniasude Miran474 20 aylık bebek oyunlar, aktiviteler, eğitici şeyler bilmek öğrenmek ister mesela
Cennetkokulum___ Forumunsultaniasude TV den öğreniyor ya canım,Rabiaya ne gerek var? Yemek yemiyor diye koltuktan koltuğa fırlatabilir.😌
busraerdm Miran474 szin o 20 aylık bebek başka ne yapar diye anlattığın ağzını burnunu gösteriyor dediğiniz şeyleri benim kızım 13 aylıkken yapıyordu bu saydıklarınız 20 aylık bi bebek için pek de yeterli değil sanki
Kaanmoms busraerdm onemli olan 13 aylikken yapmak ya da yapmamak degil her cocuk her şeyi farkli zamanlarda yapiyor ama yapmasi gerekiyor illa ki tv zararli bunun farkında olmak onemli olan bende goz ardi ediyordum ama yeni aklim basima geldi örnek vermek gerekirse abimin oglu bebekliginde herseyi anlar yapardı kuzeni konuşamaz ağlardı su an kuzeni fen lisesinde yeğenim duz lisede
Forumunsultaniasude Cennetkokulum___ Tv den öğrenilen şeyler unutulur ama görsel ve işitsel olarak birebir öğretilen bilgiler bakidir ve bn kendim öğrettim öğretmeye devam edeceğim. Çocuğu mu fırlatıyor???
busraerdm Kaanmoms ben yapıp yapmamasına bişey demedim zaten her çocuk farklıdır her çocuğun gelişimi farklıdır ben sadece hanımefendi sanki tv izlettiği için 20 aylık bebeği çok fazla şey yapıyormuş gibi anlatmış da onun için öyle söyledim