Bebekler dış dünyaya adapte olmaya çalışırken stres atmak için ağlıyorlar diye okudum ben, ya gülerek ya da ağlayarak stres alabiliyorlar sizin bebeğiniz henüz küçük olduğu için sadece ağlayacak stres atmak için. Hiçbir sıkıntısı olmasa bile ağlayacak ilk 3 ay. Zor olduğunu çok iyi biliyorum ama geçici bir süreç olduğunu bilirseniz daha rahat anlatırsınız. Ayrıca bu aylarda anneler lohusa depresyonuna girebiliyor o yüzden tek başına bakarken bebeğinize çok sinirlenirseniz ve susturamazsanız yardım edecek birisini çağırın, kimse yardım edemezse ve sinirleriniz çok gerilirse bebeğinizi sakın sarsmayın. Sakinleşmek için ortam değiştirin 5 dk bebek biraz ağlasın ama siz kendinize gelin ve sakince kucaklayın sonrasında. Dediğimi aklınızda bulundurun lütfen çünkü bebek susmayınca sarsarsanız bebekte kalıcı hasar oluşur dönüşü olmaz… Tek başına bakmak zor ilk ay, ama ikinci ay siz de alışırsınız ve hormonlarınız düzene girer daha sakin kalır ve ağlama krizlerinin üstesinden gelirsiniz. Bu arada emzirdiginiz için eksilen degerleriniz de depresyona yol açar bu yüzden takviye kullanın, ben Bayer elenatal 3 kullandım çok iyi geldi.