Benim bebeğim 4 ay 3 haftalık. Son 3-4 haftadır sürekli ne yediğimizi içtiğimizi gözetliyor, yalanıyor ve bişey yaklaştırınca ağzını açıp heyecanlanıp ellerini uzatıyor bize. Dolayısıyla hevesli olduğunu düşünüp aynı sizin yaptığınız gibi ufak ufak ağzına değdiriyorum örneğin muz(mandalina falan ekşi olur) Hafif hafif emiyor iki üç saniye sonra çekiyorum ya da yoğurt verdim çay kaşığının ucu ile mesela. Bence bu biraz da çocukla alakalı hevesliyse hevesini kırmadan doktor ile de görüşerek sakıncası yoksa verilebilir, bu arada sütüm yetmiyor falan da değil sık sık emziriyorum sadece hevesli olduğundan hevesini kırmamak için arada veriyorum böyle. Doktorumuz da bir sakıncası olmadığını söyledi ama tabiki bu bebeğe birşeyler yedirelim anlamına gelmiyor. Ayrıca ben de 27 yaşındayım ve yeni anneyim, bolca okumalar araştırmaların yanında ben de bilemediğim şeyleri hem doktorumuza hem de burada soruyorum insanlara en azından fikir almak amaçlı. Bence bu kadar sert tepki vermemeli kimse birbirine, kırıcı olmamalıyız sonuçta hepimiz anneyiz ve hepimiz bebeğimizin iyi olmasını isteriz değil mi ? :)