Maysun Elmaliseker 120 cc bir çay kaşığı dolu dolu çay kaşığı değildi verdiğim bazen bir kaç damla koyuyordum
sabirsizbebek15 Elmaliseker bazen 30 bazen 60 veriyordum mamayı bir çay kaşığı zeytinyağı 🙂 ılıtıp soğutup ya da soğuk sıkım olması lazım
sabirsizbebek15 Maysun bırakınca diyorsun sanırım. Biraz daha az almaya başladı tabi ama yine ideal. Çocuğa da çok yüklenmemek lazım 800 gram aldı sonraki ay.
Maysun arslaninannesi98 sütüm yetmedi başta mamayla başlamıştık zaten zeytinyağı normalindende fazla kilo yaptı yani onu demek istedim.
Maysun tbc gidip tarttirmadik evdeki tartiyla kendi kilomuzla kucakta hesapladık aslında. bizim bu hesaba göre daha tam 3 aylik olmadık 2 ay 23 günlük bebek 7500 cikiyo🤦♀️
Acemiannecik Maysun canım öyle kesin sonuç çıkmıyor bende bir kere öylee yapmıştım 6200 du bizim hesabınıza göre ertesi gün sağlık ocağına goturdum 4400 cıktı 🙄
Acemiannecik Maysun aslında bende kilo aldırmak istiyorum ama anne sutu alıyor ishal olur diye korkuyorum ishal olması ıyi değilmiş galiba
Zeynepnisa Maysun eger oyleyse cok fazla gerçekten 4 aylık kizim var 6500 kilo suan şok oldum bizim gelisimimiz tam orta bi gelişim mesela olmasi gerektiği gibi
Maysun Acemiannecik umarım bizde yanlış hesaplamış oluruz ben çok kilo aldırdım diye korktum ne bileyim😐
Caglamm123 Maysun gerçekten kilo aldiriyo mu kızım 6 aylik oldu 7 kilo denesem zararı olur mu mama kullanıyoruz
Maysun Acemiannecik aslında zeytinyağından sonra bir kaç sefer öyle ishal gibi oldu ama çok sık sık yapmadı. Ben gazına iyi gelsin diye vermiştim zeytinyağı sonuçta ne gibi zararı olabilir ki dedim😑
Caglamm123 Caglamm123 benimkisi 6 aylik 7 kilo psikolojim aşırı bozuluyo kilo almiyo diye napsam bilmiyorum
Acemiannecik Caglamm123 normal sartlarda ıyi derdim aşırı kilolu bir bebekolmasi değil zaten sağlık ocağında ayda en az 1 kilo alması lazım demişlerdi kızım 2640 doğdu hemen hemen 2 aya yakın olmamıza rağmen o 2 kiloyu alamamış olmasına üzülüyorum
Acemiannecik Caglamm123 ek gıdaya baslamadinmi peki kimi bebekler ek gıdaya başlayınca kilo alıyormuş
2YildizAnnesi Caglamm123 benimkide ayni, üstelik ek gidada veriyorum. Sanirim cok hareketli oldugu icinde yakiyor fazladan
Caglamm123 Acemiannecik sebze çorbaları muhallebi püreler vermeye başladım yeni bilmiyorum bu ay kaç kilo alır 3 200 doğmuştu emmedi zorla 4 ay emzirdim ama doymadı galiba sürekli uyuyo diye uyuttum bebeği ilk bebek olduğu için hiç bisey bilmiyodum kendime çok kızıyorum iki saate bir emzirme gerekiyormus çok üzülüyorum keşke uyandırıp emsirseydim şimdi tamamen bıraktı
Acemiannecik Caglamm123 bu ay kaç kilo alır yada kilo aldıran ek gıdaları inan hiç bilmiyorum canım adımdan da belli olduğu üzere benimde ilk bebeğim çoğu konuda bende bilgisizim maalesef umarım bilen arkadaşlar yardımcı olur ama sende moralini yüksek tut herşeyden once onun sana ihtiyacı var
Maysun Caglamm123 benim bebekte uykudan uyanmadı sarılık geçirdi beslenemedi benim sütüm gelmedi sariliktan sonra annem çocuk uyusa bile uykusunda biberonla mama verdi. Mamada ayına göre kilolu yaptı bebeği tabi.eger ayına göre normalse sıkıntı etmeyin bence. Bende fazla kilolu diye üzülüyorum🤦♀️
Minikerkegim Bende iki buçuk aydır mama veriyorum toplamda üç kilo aldı verdim vereli. Zeytinyağını da her mama yapmamda bir kaşık ekledim kilo yaptığını bilmiyordum sizden duyuyorum ben kakasını rahat yapsın mamayı sindirsin diye veriyordum 😁