Belissimo 54 günlük bebeğim var. Doğduğu ilk günden beri kapı kapı geziyoruz. Daha doğrusu ilk 10 gün evde kendim bakmaya çalıştım annemde geldi gitti. Ama yapamadım ne lavaboya gidebildim ne su içebildim ne de onu susturabildim. Akşama kdr beraber ağladık sonunda anneme taşındık. 20 gün kadar annemde kaldık orada biraz toparladık destekle birlikte yüküm azalmıştı yemek yiyebiliyordum en azından.. sonra annem çalıştığı için ve bizim yüzümüzden çok yoruldukları için biraz dinlensinler dedim. Annemde birazda kayınvalidenlerde kal dedi. Onlara geçtik. Ancak sadece çocugu tutuyorlar bende yemek yiyorum süt sağıyorum vs gibi ufak işlerimi yapıyorum. Ama kayınvalidem annem gibi bakamıyor bebeğe. Öyle hissediyorum. Sabah ben biraz uyuyayım diye benden alıyor. Belki 3 4 saat ayağında saallıyor bırakmaksızın üstüne 3 kat battaniye örtüyor çocuk kan ter içinde kalıyor. Gün içinde ne zaman ver bana sen dinlen dese ayağına yatırıyor saatlerce bırakmıyor ayaktan. Böylr böylr 10 gündür çocuk alıştı. Ne zaman uyutup yatağına ya da yere bıraksam anında gözünü açıyor. Kaynanam bazen götürüyo yatak odasına kucağına yatırıyo kendide yatağa giriyo. Yorganı çocugun başına çekiyor saatlerce uyutmaya çabalıyo çocuk hareket etse pış pış zorla susturuyo. Çocuk gene kan ter... üzülüyorum. Annem gibi birşeyler yapamıyor gibi geliyor. Haksızmıyım acaba
Aminenisaa Belissimo kendiniz bakin vermeyin bukadar cocugu sonra zorlugu kendiniz cekersiniz bnm 2 hafta yanimda kayinvalidem ve amnem durdu onda bile kendim baktim yemek temizlik yapin yeter dedim kendi istegime gore alistirdim koydum besige salladim uyudu v.s bakabilirsiniz bnce bnde 23 yasindayim evde yalnizim hatta sehirde yalnizim bnce evinize gecmeyi deneyin boyle daha cok sinir olursunuz sutunuz azalir
Ozge92 Belissimo bencede kendiniz bakın illaki zordur ama siz kurallar koyun kendiniz uyutun izin vermeyin neden kendiniz bakamadınız doğumunuz zormu oldu acaba
NaimeYilmaz Belissimo Postu açmadan once calısıyorsunuz sandım 😊 Bu kadar endişe etmeyın herkesden güzel bakarsınız bence .
NANANUSKA Belissimo valla canim dogum yapali 25 gun oldu yanimda hic kimse kalmadi annem bile. Yalniz basimiza kaldik esim destek oldu ameliyyat yerim aciya ciya ev yemek bebek herseyi ben yapmak zorunda kaldim. Galiba insana acaip guc geliyo. Kaynanan onu bile yapiyosa bence sukr et😃
Elfidam Aminenisaa zaten yemek ve temizlik yapsalar e birde temel ihtiyaclarimiz Oluyor o sira bebekle ilgilenseler yine yeter. Maalesf ki buyuklerimiz buna bi ayar cekemiyor. Ben diyorum kayinvalidemden sut gelse bana cocugumu vermeyecek.
Elfidam Ozge92 bazen kurallari siz Koysaniz da isler oyle gitmiyor. Orn Kayinvalidmee kac defa emzik verme desemde gece onu bi sekilde bebegin agzina sokustuyor. Daha bir suru sey sayabilirim biktim 🤬🤯
deletedmom2200 Belissimo eğer çalışmıyorsanız kendiniz bakın bebeğinize. Nasıl olsa yarın bir gün yalnız kalacaksınız çok daha zor olur bir an önce alışın bebekle yaşama. Sıcak bebek için çok zararlı hele de uyurken maalesef bebek ölümlerinin bir kısmı sıcak yüzünden de oluyor lütfen dikkat edin böyle şeylere 🙏
1PrensAnnesi Belissimo canım 54 gün baya olmuş artık rahatlıkla bakarsın geç evine kendi kurallarınla büyüt bebeğini daha çok küçük 2-3 güne alışır yeni kurallara korkma babaanneside kötülüğüne bişey yapmaz o öyle görmüş öyle büyütmüş öyle yapıyor hepsi bu😍
Elfidam 1PrensAnnesi 42 gunluguz. Babaannesi benim bebegime hala bakamayacgimi dusunuyor sanirim bizimke yasamaya karar verdi 😃
Eeelif Canım ilk zamanlar zor oluyor hepimiz yaşadık ama sen bır annesın ve bebek senın bır mucizen bosuna dememışler cennet annenın ayaklarının altındadır diye cok cok o gun yemegı yapamamışsındır eşıne soyle dısardan bişeyler alsın bence her anne kendı bebegıne bakacak güçtedir ama sabretmek gerekiyor ☺
Yasminkizik Belissimo kendin bak bence çocuğun sana ihtiyacı var senin kokuna ... biraz cesaretli olman gerek evin ayrı ise evine geç ve biran önce düzenini kur sonra çok pişman olursun diyim yani. Hiç bekleme bnce müsaitsen hmn git derim bebegin içinde biraz uykusuz kal yada yorul yani .sonuçta bunlar geçici unutma .
Sblcskn Belissimo ikiz bebeklerime doğduklarından beri kendim bakıyorum arada gelen giden oluyo ama kimsenin evine gitmedim o zaman ne düzen kalır ne bisey. Kayinvalideniz en azından sizi dusunuyo uyumanızı felan sağlıyor bunlar çok büyük nimetler ama bu hep böyle gitmez herkesin işi gücü düzeni var bi an önce kendi evinizde kendi düzeninizi kurmalısınız
sarem55 valla sezeryanla dogum yaptim. 2 gece kendi annem. 7 geece kayinvalidem. 10 gece kardesim kaldi . 10 gunlukken kizimla basbasa kaldik. ve o gun bugundur kendim bakiyorum. yemek utu bulasik camasir. siz bence rahatliga alismissiniz. kusura bakmayinda.
Sabriyeillke Belissimo vallah ben dogdugu ilk gunden beri kendim baktim ilk cocugum yeri geldi sustaramadim onunla agladim oyle yada boyle 2bucuk aylik oldu bile
Elifsu Belissimo benim kadar bebek bakma konusunda tecrübesiz olduğunu sanmıyorum. Banada ilk 1 ay annem yardımcı oldu ama artık yalnız bakmam gerekiyordu. Allah yardım ediyor merak etme. Aç kalacaksın uykusuz kalacaksın tuvalete bile gitmek için eşini bekleyeceğin zamanlar olacak. Ama bunların hepsi zamanla düzelecek. Benim çocuğuma Kaynanam 1 gün bile bakmadı. Herşeyin üstesinden geldim çok şükür 🙏🏻
Minikkelebek Elifsu aynen 1 gün bakmadı. Hastanede yanımda kaldılar annemde vardı tabi. O zaman bi sabahladı o kadar. Onun dışında hep tektim annem 1 gece kaldı yanımda sadece. İstesem çok uzun da kalırdı ama eşim rahat edemedi o kalsa bu sefer o da kaynanamı çağıracaktı vs.. hatta ben ramazan ayında doğum yaptım annemin kaldığı gün kaynanam aradı kızım annen bi pilav yapabilir mi iftarı beraber yapalım. Ben yeni doğum yapmışım kadın iftar düşünüyor . Yapamaz dedim. kaynanamların dükkanı var çalışıyorlar güya çalışıyoruz eve inip yemek yapıcam ben annende bi pilav yapsın ben sana getiririm yemekleri yeriz diyor. Git ne yiyosan ye bide sizi mi ağırlayacak benim annem yiyip kaçıyorlar. Maksat pilav değil zaten yemek yapacak kadın iki dk pilavda yapar. Maksadı annemi rahat ettirmeyecek. Ne bi takı taktılar ne hastaneye bi çikolata aldılar. Annem demese almazlardı da sonradan. Çoook uzattım ama kısacası ne kaynanam ne de annem senin bebeğine biz baktık diyemezler demelerine müsaade etmedim. Sende yeter yani bu kadar çocuk 2 aylık olmuş nerdeyse kırkında çıkmış boyle rahatlığa alışma derim. Madem rahat etmek istiyosun kaynanan annen gibi olmaz ayrıca senin bebeğine bakmak zorunda değil laf etsen git evine der yani haklı olarak. Daha da uzatırsan evine geçtiğinde bile karışırlar demedi deme. @Belissimo
DenizKizi Belissimo kendin bakmayı öğren canim ilk cocugun galiba. Bu forumda 3 çocukla uğraşan anneler var onlar kime gitsin. Bende gidemiyorum tuvalete banyo yapmak hayal gibi bide oglum var on yasinda. Sabah kahvaltılarını hazırlıyorum eşimi ise oglumu okula gönderiyorum. Oğlumun okul toplantısına gidiyorum derslerine yardim ediyorum 3 ay 15 günlük kizimda kucağımda. Şikâyet ediyorsan kendin idare etmeyi ogrenmelisin👍
Miraysmom61 Benim annem sadece 20 gün yanımda kaldı ondan sonra bebeğime hep ben baktım hiç sallamadım annelik iç güdülerinize güvenin bebeğiniz ile güvenli bağlanmanın oluşabilmesi için bebeğin bütün fiziksel ihtiyaçlarının bir kişi tarafından sağlanması lazım o da anne olmalı altını bile kimseye değiştirtmem ben sizde bence ne kadar zorlansanız da illaki o tempoya alışacaksınız çok aç kaldıgım günler oldu ama gelip geçiyor inanın
sevcan Belissimo doğduğu gunden berı tektim eşimden başka kımse yoktu annem uzakta 2 gun kalabıldı. eşiminde aılesınde sadece ıkı ablası bırde abisi var. yanı en başından berı yanlızdım bana eşim cok yardımcı oldu yemek yaptı cocuk baktı yanı bölüştük bütün yükü. bende ne yemek yıyeblıodum ne duş ne ayna hcbsy ağlıodu zaten gazlı bı bebekti. ama geçıo 40 ı cıktıktan snra yavas yavas alıstm smdı 5 aylık oldu hala mücadeleye devam:) bıraz sabır ve tamamen kendnıze göre büyütün nasıl alışrsa ole gıder dıe dusunuorum..
NazlininAnnesi Belissimo bence kendş evinize gidin. Benimde doğumdan sonra annemler yanımdaydı ama 15. Gün yolladım kendim alışayım diye. Evet bende bazen tuvalete bile gidemedim ama kızımda bende alıştık ve düzenimizi kurduk. Siz başkasının evinde düzeninizi kuramazsınız aksine anlattığınız gibi çocuğunuzun huyları değişir. Biraz sabredin ama kendi evinizde kendiniz alıştırın.
NazlininAnnesi Belissimo bebeğinizin uyuduğu zamanlarda yemeye çalışın. Aslında sallanan anakucakları var elektrikli. Alabilirseniz bi nebze rahatlatır sizi. Ben sürekli kullanmıyorum ama uyuduktan sonra bazen koyuyorum ona daha uzun uyuyor. Yada manuel anakucağına koyup mutfaga yanıma getiriyorum. Ben kahvaltımj yaoarken en azından yanımda oluyor.