Tazeanneveminigi merhaba biz 2 aylıkken klips yöntemi ile yaptırdık süreç bizde rahat geçti baştan anlatayım. Yapan doktor ürologdu öncelikte sadece sünnet yapıyor alanı bu. Önce muayene etti, sonra taştaşlarının olduğu bölgeye anestezik iğne yaptı 10 dk bekledik operasyona geçtik, aile girebiliyordu içeri. Sünnet işlemi yaklaşık 7 dakika kadar sürdü bebeğim fark etmedi bile. Sonra bize bir reçete verdi novalgin damla, calpol şurup, klipsin içine sıkmamız için bir jel(cişi yakmasın diye), antibiyotik krem yer alıyordu. Doktorumuzun tavsiyeleri 3 gün duş yok ama eğer kaka vs bulaşırsa klips kirlenirse yıkayabilirsiniz. İlaçlarını düzenli saat aralıklarıyla vereceksiniz ( 4 saatte bir). 3 gün sonra kontrole gittik her şey yolundaydı. 1 haftanın sonunda klips çıkartıldı. Gitmeden önce sıcak suda 15 dk oturttuk ve zeytinyağı sıktık klips ile pipinin birleştiği bölgeye. Çıkartırken bebişim ağladı bayağı canı yanmış olmalı 😔 evde bakım sürecimiz de her bez değişiminde kantaron yağı şırınga ile sıktım ve günde 3 kez antibiyotikli krem ile anestol sürdüm.
Gelelim süreci oğlum nasıl geçirdi konusuna;
Sünnet olduktan yaklaşık 2 saat sonra anestezinin etkisi geçmeye başladı ve dolayısıyla ağlamaya başladı hemen calpol içirip ve anestol sürdük. Dr eğer çok ağlarsa novalgin damla verin demişti 3 damla onu çok kullanmadık, ihtiyacımız olmadı ama calpolu her 4 saatte bir verdim 1 çay kaşığı.
Klipsin içine sıktığımız jel çok rahatlatıyordu hiç çiş yaparken ağlamadı bu yüzden. Pipisi tamamen iyileşene kadar 2 beden büyük bez ve köpük bardak koyduk temas etmemsi için. Klips çıktıktan sonra da iyileşene kadar bardak koymaya devam ettik. 8. Gün bardak artık tahriş etmeye başladı oğlumu zaten iyileşmek üzereydi kabuk bağlamıştı koymadım. 10. Gün tamamen iyileşmişti.
Tekrar kontrole gittik doktorumuz görüntüsünün çok estetik olduğunu ve sağlıklı bir sünnet süreci geçirdiğini söyledi.
Uzun lafın kısası biz memnun kaldık🙏