112233445566 Momyofthesun dc. Dr Sabri herguner otizim genetik ve çevresel faktörler in birleşmesi sonucu oluşan bir durumdur genetiktir diyor
Momyofthesun 112233445566 öyle bir doktorun demesiyle olmuyor 🤷🏼♀️ Genel kabul görmek farklıdır bilimde. Sana bir doktor yumurta sağlıksız dese yemeyecek misin? Onun gibi düşün ama otizmin sebebi genetik değil ıspatı yok makalesi yok
ciko34 AcemiAnne12345 dönen eşyalara bakıyor mu yada seslendiginizde bakıyor mu . Benim yeğenim de otizimli şuan 15 yaşında 3 yaşından beri özel eğitim alıyor ve normal okula da gidiyor normal bı Birey artık erken teşhisle tedavisi mümkün . İnş. Değildir
patilianne delirmeceler genetik olduğu söylenemez böyle bir kanıt yok çevresel faktörlerin etkisi daha fazla genetik bir faktörün de etkileyebileceği tahmin ediliyor eğer genetik olsaydı bir salgın gibi artmazdı ve akraba evliliğinin fazla oldugu bölgelerde daha fazla görülürdü ama akraba evliliğinin hiç olmadıgı amerika en fazla otizm görülen ülkelerden biri
Usnac1995 AcemiAnne12345 otizm olsa kesin anlaşılır ya heleki 22 aylık olmuş. Misal, ismine bakıyor mu, bir şey diyince dönüp bakıyor mu, kapı çaldı diyelim kapıya gidiyor mu farkediyor mu çaldığını, çocuklarla oynuyor mu, kelimesi var mı?
112233445566 Momyofthesun doktor kafasından uydurmuyor herhalde bütün bilim insanlarının araştırması sonucu bulundu yurt dışında makalaler yayımlandı doktor ülke ülke geziyor ulaşılmasi zor bilgilere ulaşıyor ondan daha iyi bildiğinizi söyleyemez siniz herhalde
ftmnr1523 Momyofthesun ben dünden beri çeşit çeşit postlarda başka başka konularda anlat anlat yoruldum. Bosverdim artık. Bizim memlekette herkes doktor, herkes çocuk gelişimci, herkes eğitimci malum.
Prensimm AcemiAnne12345 üzülme canım benim otizim farklı bişey kuzenim otizimli benim 2 3 yaşındayken fark edildik biz kulağı duymuyor sanıyorduk çünkü okadar tepkisizdi arkadan seslenirdik duymazdi sizin evladınız da tepki varmış parmakla gosteriyormus bence normal
ilaydaaysima AcemiAnne12345 Otizmde en temel belirti göz teması kurulamaması, ilgi alanlarında farklılık, tekrarlayan konuşma veya kendi etrafında dönme gibi davranışlar, yalnız oynamaları ve sarılma gibi yakın temastan hoşlanmamalarıdır
Selma659- delirmeceler otizmin genetik olduğunu düşünmüyorum Benim yeğenim de de var Gelin kuzenim İki ailede de yoktu.
defnessmomy 112233445566 hangi doktor ve makale bende faydalanmak isterim söyleyebilir misiniz acaba okuyayım bende saglikciyim da
112233445566 defnessmomy Sabri herguner gitttigi seminerlerden bilgiler veriyor yeni çıkan bilgileri felan paylaşıyor
Kkose Arkadaşım içindeki yangınları görebiliyorum hatta hissedebiliyorum çünkü gelişim geriliği ve otizm yelpazesinde olan riskli bir oğlum var 3 yaşında. Önceki sakin olmanı tavsiye ederim eğer bir sorun varsa metanet ve bolca enerjiye ihtiyacın olacak çünkü bu bir maraton. Umarım korktuğun gibi çıkmaz ama korkunun birşeye faydasıda yok maalesef. Benim oğlum dışarıdan kimse anlayamayacak derecede normal gelişim gösteriyordu. Zamanında emekledi yaşında yürüdü 2 yaşına kadar 2-3 kelimeli cümleleri vardı işaret ederdi. Parmak ucu yürüme yoktu. Dönen şeyler ilgisinş çekmezdi. Küpleri dizer oyuncakları amacına göre oynardı. Kuma vs dokunmuyor meyvelere takıntılı şekilde bağlı yetişkinlerden kaçıyor diye 17 aylıkken götürdük Sabri Hergüner teşhisini koydu. Yapabileceğin 2 iyilikten biri önce evladını işinin ehline götürmek yarım hoca imandan yarım doktor candan ediyo. Tanıyı geç almak sadece eğitimi geciktiriyo. Benim oğlum haftada 4 saat ergoterapi alıyor ve değişimi öyle hızlı oldu ki okul çağına kadar devam edecek bu. En büyük belirti emekleme süresinin kısalığı buna çok dikkat et bunu herkes bilmez. Ve geceleri uyumayan bebek en büyük sorun sinyali. Umarım Herşey gönlünce olur
Aysemmm93 Kkose emekleme süresinin kısalığı ve uyku bozukluğu derken acar misiniz biraz benim oğlumda gece çok sık uyanir benimde tedirgin olduğum konular varda
Kkose 112233445566 virüse yakalandığımız için pek aktif değilim kusura bakmayın lütfen. Sabri bey doktor bu işin gerçek anlamda tek uzmanı istqnbulda 4 farklı doktora götürdük oğlumu. Sabri bey doğru tanıyı koydu direk 3-4 soru ile 1 saat izledi çocuğumuzu.
defnessmomy 112233445566 ya şimdi şöyle,ben sağlık personeliyim ve akademik olarak makalelerin ne şartlarda yazıldığı efendime söyleyeyim kaç kişi üzerinde araştırma yapıldığı yani randomize mi kohort mu vb. Olduğu mühim. Bir tane destekleyen çalışma vardır ama çalışma sahası dar olabilir yahut bir tane destekleyen makale vardır üç tane desteklemeyen makale vardır bilim dünyasında desteklenmedigi daha rağbet görür.Makale çok okudum çevirdim meslek icabı tez yazarken son beş senenin makaleleri dışında bir makale kabul etmiyordu hocalarımız. Velhasıl okuduysaniz makalenin kendini bende okumak isterim link bilgisi alabilirim. Yoksa doktorun adını umursamiyorum çünkü ben diyetisyenim Canan karatay da mesleğimiz hakkında çok ayıp tutar ama hiç bir diyetisyenle canlı yayına çıkmamış ve bunu yapmayı dahi reddetmistir örneğin. Hangi makaleye dayandırmis kim üzerinde çalışma yapılmış ne kadar kabul görmüş nerde yayinlanmis bilmek lazım. Bizim toplumumuzda sonuçta herkes akademik bilgiyi açıp makaleleri okunarak edinmiyor yapamaz da o terbiyeyi mesleği icra edenlere veriyorlar ,ama şu şuna iyi geliyormuş dediklerinde o diyen kişinin kimliğinden ziyade kaynağı önemli.
112233445566 defnessmomy elbette haklısınız hocayı aktif olarak takip ediyorum cocugumuda goturmustum şuan hangi makale hangi bilgi bunu bilemem ama sayfasında vardır mutlaka eğitimci değilim hoca işinin ehli bı doktor hala okuyor bilgiye doymuyor
Momyofthesun defnessmomy makalesi olduğunu düşünmüyorum:) ablamız uydurdu bence. Yıllardır bu sektördeyim 10 larca isim var bildiğim bu alanda bu adamın adını yeni duyuyorum☹️ Düşünün o kadar önemli birisi☺️