Busraalina Kızlar merhaba kızım 2 aylık doğumundan itibaren mamayla besleniyor anne sütü çok az geldi ve meme ucu olmadığı için tutamadı. Bugün zorla icirdigim tüm mamayı fışkırtarak kustu önce sonrası birkac kez boğulma gibi bı olay yaşadık yedikleri ağzına geliyo sonrası ağlama krizi(sanırım ağzınin tadi aciyor) üst üste defalarca kere oldu nefes alamıyor gibi ve bir iç çekme sürekli daha önce Oğurme var diye Dr kısa araliklikla sık sık besle demişti öyle yapmaya çalışıyorum ama çok endişe ediyorum. Beslenme sonrası yarım saat dik tutun dik besleyin deniliyor onun dışında önerilerinize açığım.
bebegimileogreniyorum Busraalina Reflü yatağı kullanabilirsiniz her mamadan sonra gazını mutlaka çıkarın bazı bebek çok kusar benim kızım hiç kusmazdı mesela ama hep reflü yatağında yatırdım 4 ay boyunca ve gazını çıkarmadıysam huzursuzlanır kusardı mamasını değiştirebilirsiniz hangi marka kullanıyorsunuz
Anayimbenana-02 Busraalina bizde de vardı kızım suan 5 aylık. 2 aylıkken gastrobaby şurup kullandık bitkiseldir ilaç değildir . Cok iyi geldi bize 1 ay kullanmadık bile kusmalar bitti kesildi bizde her yediğmizi kusardık kilo alamazdık🙁
sedasayan1111 Busraalina ağır reflü nedeniyle yalan olmasın 300 gram sadece almış dedi doktorumuz gaviscon şase kullandım aptamil kullandım az sık besledim gazını güzelce çıkardım cuma günü 2 aylık aşısını olduk boyu da çıkmış kilo da almış yine zayıf ama reflü ilacı başlangıcı için güzel dedi tavsiyem odur ki kesin reflü varsa ilacını da alın yoksa kilo alımı gelişimi olmaz Rabbim evladınızı size bağışlasın acısıyla imtihan etmesin inşaAllah
Leylamoznur Busraalina bize doktorumu ilaç verdi 90 derece acıyla besledik 20 dkka Dik tuttuk şükür geçti bide canım örnek veriyorum 90 cc mama yiyorsa 30 da aldım gaz cıkrdun her 30 da yaptım bunu
Busraalina bebegimileogreniyorum derin uyuduğu saatlerde gazını dakikalarca ugrassamda çıkartmıyor uyumak istiyor. O zamanlarda bende bırakıyorum şöyle çok kusan bı bebek değil ama yediği mama ağzına geliyo o yutkunma sesini duyuyorum sonrası zaten ağlama krizi bugün çok fazla oldu günde birkaç kez olurdu üzerinde çok durmazdin bugün artık boğuluyordu o ağladı ben ağladım zaten biraz panik bı insanım. Sma kullaniyodum kabız yaptı aptamile geçtik doğduğundan beri Aptamil kullaniyorum hippte denedim evde hala açık paket duruyor. Evolvia rp1 denedim tadından nefret etti.
Araldoram Benim bebeğimde de reflü vardı şuan 5 aylık olduk elinizden geldiği kadar karnına basınç uygulamamaya çalışınız (kucağınıza alırken,gazını çıkarırken )biberonla doyururken hava yutmamasına dikkat ediniz (doktorumun bana söyledikleri)
Busraalina Araldoram gazını çıkartırken yüz üstü omuzumuza koyuyor tok karnına ondanmi bahsediyorsunuz ister istemez o pozisyonda karnına basi uygulamış oluyoruz o durumda. Şuan varmı sizin 4 aydan sonra geciyo diyor doktorlar gaz ve reflü icin
Busraalina Anayimbenana-02 sağlıcakla buyutun insllah. Bizde bu ay 500.gr aldık sadece mamayı azaltiyo içmek istemiyor bin türlü oyunla yediriyorum. Söylediğiniz şurup aklimda olsun doktoruna danışayım insllah bize de iyi gelir hemde bitkisel olması harika. Çok kusmuyor aslında ama bugün ne yediyse çıkarttı bide üstüne fışkırtarak. Her yediği de agzina gleiyo sürekli oldu bugün bu o yüzden can sıkıcı noktaua geldi artık reflü.
sedasayan1111 Anayimbenana-02 bende onu duydum halamın gelini kullanmış bize doktorumuz gaviscon şase verdi onu kullandık açıkçası bende kullanmak istiyorum Rabbim evladınızı size bağışlasın acısıyla imtihan etmesin inşaAllah
mamisinannesi Anayimbenana-02 şurubu kaç kez ve ne kadar kullandınız.Birde aç karnına mı tok karına mı
bebegimileogreniyorum Busraalina Aptamil çok gaz ve kabız yapıyor ilk doğduğunda bizde kullandık çok kötü oldu aptamil comformil öneririm o biraz daha rahatlatıyor bebekleri siz yine eczacıya sorun reflü ve gaz için özel mamalar var aptamilin falan gazını benim kızımda çıkarmazdı uyumak isterdi uyusada bir şekilde çıkartırdım rahatsız olduğu şey reflü değil gsz bence ilk 3 ay çok gazlı oluyorlar ben gaz damlasıda kullanmıştım
belinay0316 Busraalina bizim reflumuz yok ama benim kizmda iki aylık kakasinda mukus sürekli kusma sürekli mama ağzına geliyor süt alerjisi dediler insan çok korkuyor sizi o kadar iyi anlıyorum ki defalarca boğulma anı yaşadık o ağladı ben ağladım çaresizlikten çok şükür biraz daha iyi şimdi geçiyor gecicek allhin izniyle rabbim kolaylık versin hepimize
Araldoram Busraalina evet ondan bahsediyorum şükür bizim bitti hatta doktorumuz bezini takarken çok sıkma demişti
Busraalina bebegimileogreniyorum bende şuan hergun kullanıyorum biogai kullanıyorum onu bile her gün vermek istemiyorum aslında dediğiniz gibi aslında çok gazlı doğduğundan beri öyle. Sma comfort denemiştim o da bağırsak içindi fena değildi. Aptamil dediğiniz gibi olabilir. Çevreden duyduğum kadarıyla da bebekler her mama değişiminde 3 gün çok gazlı olurmuş aslı varmı bilmiyorum o da korkutuyor beni
Anayimbenana-02 Busraalina amin teşekkürler 🫶🏻 sizde sağlıcakla büyütün. Gercekten anne olarak can sıkan bi durum cok üzülüyo insan . Bnce erkenden götürün doktora gec kalmayın yoksa yediklerini cıkartmaya devam eder
bebegimileogreniyorum Busraalina Valla bizde 2-3 mama değiştirdik ekstra bir gaz yaşamadık çok mama değiştirmek iyi değil diye duydum ama
Busraalina sedasayan1111 2 aylıkken saat başımı beslediniz yoksa daha geniş araliklarmi ben simdi nöbet tutuyorum başında yine olursa diye. 1.5 saate bir mama veriyorum normalde yediginin yarısini veriyorum dediğiniz gibi 10.15 dk dik tuttum mamadan sonra ama gazı işte çıkartmıyor uyumak istiyor. Amin bin kere amin sizinkileri de rabbim size bağışlasın sağlıkla sihatle büyütün insllah hayırlı evlat olsun insllah
Busraalina Araldoram çok değerli bilgiler hepsine dikkat edicem çok teşekkür ederim rabbim size de daha böyle kötu tecrübeler yaşatmasın
Busraalina sedasayan1111 bide gaviskon işe yaramıyor diyenlerde var sizde anladığım kadarıyla ise yaramis
sedasayan1111 Busraalina yok şuan 2 aylık asla zorlamıyorum en fazla 3 saat sonra besliyorum mama veriyorum ben normalde mesela 90 ml olan haftaya kadar 60.ml verdim şuan 120 ml olması gerek dedi sağlık ocağında hemşire ben 100 ml veriyorum dik tutunca gazı gelmiyorsa yan şekilde bacağıma yatırıp sırtına pat pat vuruşlar yapıyorum ovuyorum hem oyun gibi oluyor başını falan kaldirmaya çalışıyor hemde gazini cikiyor bir elimde poposuna koyuyorum omuzuma koyduğum da belki popodan gaz çıkarsa anlayayım diye doktorum oyun halısı al dedi onu aldım ucunda cingirakli oyuncaklar var onu yakalamaya çalışırken bacaklarını kaldırıyor ucunda da piyono var ayağında vururken ses çıkıyor sanırım hoşuna gitti öyle elini ayağını kaldırırken kendince kendisini sıkmadan popodan gazını da yapmaya başladı o da iyi geliyormuş reflu da önemli olan popodan gaz çıkması dedi doktorumuz gaviscon elhamdülillah gayet de iyi geldi her çocuk özeldir bir yetişkin bile gaviscon kullandığında iyi olmazken aynı şekilde çocuk da kullanırken iyi olmaya bilir Rabbim ümmeti Muhammed Mustafanin evlatlarını bağışlasın sizinde bizimde inşaAllah anlatırsınız ama bebeği beslerken onun acikmasına izin vermek lazım acikmasıni anlayınca ağlatmadan beslemek gerek 🌸
Araldoram Busraalina çok teşekkürler umarım bu süreci en kısa sürede aşarsınız ve unutmayın ki herşey geçiyor biraz sabır zaman gerek geçecek bugünler 🤗
Busraalina Leylamoznur sizdemi gaviskon kullandınız. Çok geçmiş olsun çok fena biseymis çocukları çok huzursuz ediyor. Çok kıymetli dediğiniz şey bende denicem insllah bizde de ise yarar
Busraalina Busraalina bide doktor öğürme ve kusma olunca mamayı ikiye böl dedi bana 100 içiyirsa 50 50 saat başı veya 1m5 saate bir
Mervosse Busraalina ayni durumun içindeyim şu an. Benimde bebegim doğduğundan beri formül mama ile besleniyor ve su an reflümüz var. Ben aptamil AR kullanıyorum (anti reflü) mama. Kusmasi aşırı derecede azaldı. Bazen hiç kusmuyor. Deneyin derim geçmiş olsun 💐
sedasayan1111 Mervosse o da şimdi pahalıdır değil mi Rabbim yar ve yardımcınız olsun almaya güç versin