Haffuse Sontvbukucu aynen oyle. Ben de kizimla is yaparim. Yemek yaparken mutfak cekmece dolaplarini kurcalar. Ben supururken pesimde dolanir, bi o bi ben supururuz evi. Biz heeer isi birlikte yapariz. Yani vicdan azabi cekiyorum diyenler boş laf ediyor.
Sontvbukucu Haffuse 👍yani zaten yapınca oluyor. Benim bebegim huysuz hareketli derler simdi ama benim oglumdan 1 tik daha hareketli olamaz en fazla onun kadar hareketlidir. 1 dk sabit bir yeri durmuyor. Eli dursa ayagi durmaz ayagi dursa gotu durmaz. Ama her isi birlikte yapariz. Bebekken de kanguruya koyup yapardik. Oturmaya baslayinca yerde çekmece dolap karistirirdi. Yurudugunden beri kuyruk gibiyiz beraber çamaşır bulasik supurge yemek akliniza gelecek herseyi yapıyoruz. Tabii ki benim 5 dk da yapacagim isi yarim saatte yapıyoruz ama aramiza ekran girmemis oluyor hem de o biseyler ogreniyor.
Sinemince barbunyalikek bnm oğlum da 19 aylık şuan 3 ay öncesine kadar oyalamak için açsamda hiç ilgisini çekmezdi. 3 aydır izliyor açıkçası benim de işimi kolaylaştırıyor. Günde 2 kez 20 şer dk sınırımız var. Ya yemek yaparken yada yemek yerken kullanıyorum bu hakkımı. Yoksa mız mız hiç izin vermiyor. Aşırıya kaçılmadığı takdirde zararlı olduğunu düşünmüyorum. Yardımsız çocuk büyütmek çok zor bu zamanda insan bi 10 dk nefes almaya muhtaç kalıyor.
Melis1706 barbunyalikek mecbur kalincak birsey yok valla benimde pesimde geziyor bende obla sarkilar soyluyorum onla konusuyorum muhabbet ediyorum bakiyorum isi birakiyorum ondan degerli degl gozumuzn onnde buyuyup gidiolar onla vakot geciriorm o uyudugnda yapiorm yada mama sandalyesine koyup sarkiyi bazen aciyorum onda da ekran gostermeyip ters kapayip telefonu ben sarkiya eslik ediyorum onu arada guldurucu sekilde sesler cikariorm yani ekran sart degil is sizin aranizdaki baga bagli benimkide 11 ay 9 gunluk
Nrgngr Sontvbukucu ayy inan bende beraber yapıyorum temizlik 1 günde bitecekse benim 2 hafta sürdü hala da bitmeyen yerler var şimdi yapacağım evet çok zor ama insan vicdan yapıyor ekran karşısına koyunca . İş kalsın diyoruz gerekirse 😪
Haffuse Sontvbukucu ayni, benim kizim da cok hareketli. Ve tam olatak bahsettigin gibiyiz biz de. Ekransiz hayat yasamak isteyen anne, her kosulda bunu yapabilir. Gelip de buralara yok isim, yok yemegim, yok vijdan azabim falan demesin, inandirici olmuyor.
Mommi2 barbunyalikek acmayan var mi cidden ? Varsa bu milyon kere izlenen videolari kim izliyor ya 😂 abartmamak sartiyla ufak tefek bir corba kaynatana kadar izlese ne olacak bir ev supurune kadar caninizi hersey icin sikmayin ya hayat zaten yeterince zor
Melis1706 Mommi2 evet var :) niye acmiyoruz denilince bunu inanamiyorsunuz bunu bir basari olarak gormuyoruz ama cozum uretmek.bizim elimizde yoksa video acip herkes onune koyar bu zaten en kolayi onemli olan ona algilari acikken beyinleri piril pirilken verimli seyler verebilmek degil mi
Sontvbukucu Mommi2 evet var buna neden bu kadar sasiriyorsunuz. Su an oglum uyuyor ve tv miz kapali. Zaten biz de izlemiyoruz. Bunda tuhaf olan ne ? Tv nefes almak gibi hayati bir ihtiyac mi ?
Beril4226 Mommi2 Ben acmiyorum.Corbami kaynatirken yanimda olur beraber yaparız hee şeyi.Direnebildigim kadar direnecem bebeğim icin
Nrgngr barbunyalikek yine bir TV postu arkadaşlar hem vicdan azabı cekiyorsunuz hem buraya soruyorsunuz zaten izlememesi gerek . Kendinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz ama zarar zarardır. Az veya çok farkeder mi ??
Sontvbukucu Nrgngr hic ekran aklima gelmedi 2 sene boyunca. Zaten kendimiz de cok izlemezdik. Simdi kendimiz de 0 ekran olduk tv konusunda. Bi telefon var iste o uyurken acip bakıyoruz. Biz de yavas yavaş yapıyoruz. Derin temizliği gunlere yayıyoruz. 1 gunde komple çamaşır yikayip asiyoruz. Onlari yerlestirmesi 1 hafta suruyor. Bazen full çamaşır sepetinden giyiniyoruz dolaba girmiyor bile 😂 ama kafam rahat mis gibi. Evimiz pis degl camasirimiz temiz 2 cesit yemek de yapıyoruz daha ne isteyelim.
DunyamMavi barbunyalikek bebekle iş yapabilmemin başka bir ton yolu varken çocuğa zararı olduğunu bile bile yapıyorsan ne diyelim biz sana
Rosa0105 barbunyalikek Ekran konusunda her zaman şu örneği vermişimdir. Çocuğunuz hastalandığında doktorun önerdiği ilaçları ve tavsiyelerini uyguluyorsunuz neden çünkü o doktor sizden benden iyi bilir değil mi? Peki doktorlar ekran konusunda da en az 3 yaşa kadar sıfır ekran diyor bakın uzman-doktor söylüyor bunu neden uygulamıyorsunuz?? Çocuğunuz nasıl ki cereyanda uyursa hasta olacağını bilirsiniz temkinli olursunuz peki ekranda neden bu temkin yok. Çocuğunuzu kendi ellerinizle hasta etmeyin lütfen. Benimde kızım var 27 aylık temizlik yaparken eline bez veririm yardımcı olur bana oyuncak süpürgesi ile süpürür evi onun sizin bir parçanız olduğunu unutmayın ve hayatınızda attığınız her adımın da parçası yapın. Sevgiyle 🌺
Masha_ barbunyalikek İnanın maksadım sizi eleştirmek yargılamak değil fakat gerçekten işleriniz çocuğunuzdan önemli benim kızım bana kan kusturacak hatta o kadar hareketli olduğu için biryere gidemiyorum bile ama asla açmıyorum tv yi gerçekten minik kuşa vereceğiniz zararı bir ömür çekecek bırakın birkac sene eviniz kirli olsun yani sonuçta canımız feda çocuklar zehirleniyor yani ne diyebilirim ki daha çok çok zararlı sonradan acısı çıkıyor maalesef amacim sizi kirmak değil uyarmak sevgiler 🌺
__brna__ Sontvbukucu Yanlis anlamazsaniz neden bu kadar kendinizi hirpaliyorsunuz. Bende izletmiyorum her işi bebegimle yapıyorum ama açan kiisiyide linclemek yerine yardımcı olmak daha doğru olmaz mı. Hepimiz elimizden geldiğince hem hayatımızı hemde bebeklerimizi mutlu ve güzel şekilde idame ettirmeye çalışıyoruz. Biraz daha yapıcı usluplarla destek olursak herşeyin üstesinden gelebilicegimize inaniyorum güzel anne 🌸
Birdunyabircennetannesi barbunyalikek Eeee izletiyormuşsunuz zaten İzletmeyin desek izletmeyecek misiniz? Zararlı olduğunu biliyorsunuz ve izletme kararı almışsınız bize sormanıza gerek yok🤷 Bende açıyorum her gün değil en fazla yarım saat 28 aylık oğlum ama her gün açmıyorum dediğim gibi 🤷