feyzammm Bilgisayar mühendisi ve öğretmeniyim. O kadar gelişim psikolojisi vs vs okudum aynı sizi gibiydim beklemiyordum, ama bu da bir imtihan. Hiç korkmayın oğlum ilk geldiğinde soyduğumuzda ve vücudunu ıslattığımızda sildiğimizde ağlıyordu çünkü kuvözü hatırlıyordu. 1.5-2 ay sonra gülmeye başladı umrunda olmadı. İlla ki ilk zamanları anne ile tensel temas kurmadan geçirmenin bir etkisi olacaktır ama bunu telafi etmek zor olmayacaktır diye umuyorum, yeter ki sağlığı ile gelsin🌺 Fiziksel sağlığı mecburen daha önde tutuyoruz. Hiç merak etmeyin geçenlerde hatta çok alışık olmasına rağmen anneanne ve büyükanneannesiyle kaldı bütün gün. Ben geldiğimde ağlayarak sarıldı neredeydin der gibi bilirsiniz psikolojide bu vardır anneyi görene kadar naz yapmaz görünce sinir boşlaması yaşar. Daha 4 aylık ama öyle oldu ve ben çok mutlu oldum, demek ki anneyi ayırt edebiliyor o kuvözdeyken olan kaygı yersizmiş dedim Maşallah. Eve geldiğinde bolca çıplak sarıldık battaniyelerle temas ettik. Ve ne kadar zorlanırsam zorlanayım (ki ilk hafta nasıl annelik yapcam nasıl bakcam nasıl bağ kurcam demiştim) sürekli yüzüne gülümsedim. Gece uyandı gülümsedim, o ağladı gülümsedim, banyoda, doktorda, aşıda gülümsedim. Kendini rahat ve güvende hissederse bağ kurma süreci hızlanıyordu çünkü. Meme reddimiz var ama sütümü sağarak veriyorum. Alt değiştirme, besleme, temizlik ve en önemlisi sevgi ihtiyaçlarına onun istediğinden de fazla bir özveriyle yanıt verdiğiniz zaman siz bir numaralı insan ki zaten öyle annesi oluyorsunuz❤️ Dünyanın en kurallara uyan annesi de gelse sizden daha iyi bir annesi olmayacak, kimseyi sizden çok sevmeyecek, şu an daha size alışık değil o açıdan korkmayın, evden gitmedi kuvöze doğrudan doğum sonrası alındı. Yavaş yavaş yanına gittikçe temas ettikçe öğrenecek sizi. Benim bebeğimi haftada 2 kez 2 dk görme hakkım oldu. Sizin daha çoksa lütfen bolca değerlendirin ama ağlarsanız çok hissediyorlar, ona hazır olduğunuzu, onunla ilgili yapacaklarınızı anlatın. Benim oğlum esas onunla konuşmaya başladıktan sonra gelişmişti. Hiç korkmayın, ne kadar güçlüyüz diyerek hatırlayacaksınız, biz buradayız yanınızdayız yalnız değilsiniz🙏🏻