Ahabha Minigim38 bazen cok yorulabiliyoruz ben sizi anliyorum yipranmislik bunlari soyletmis size. Bebeginiz icin de kendiniz icin de uyku isteyebilirsiniz. Hepimiz benzer yollardan gectik geciyoruz. Duzelecek sadece sabir edin. Sizin gerginliginiz de bebege geciyor sakin kalmaya calisin. Kimsenin sizi yargilamaya hakki oldugunu dusunmuyorm. Bebegim 23 aylik. Emerek uyutmayi birakali 1 ay oluyor. Bazen guzel uyuyo bazen 2 saat ugrasiyorm bende. Gecicek duzelicek hersey. Biraz sakin kalin. Mumkunse yardim alin yakinlarinizdan. Bebek arabasinda sallayarak vs bi sekilde uyutsunlar kendinize vakit ayirin.
Minigim38 Ahabha annem kaynanam eşim görümcem kaynim abim herkes deniyor ama uyumuyor gözleri gidiyor tam uyudu diyoruz hop uyanıyor
Zeynep_Arya_ Minigim38 bence siz önce kesinlikle dinlenmeli ve uyku uyumalisiniz uyku uyumayan herkes için sağlıksız bir durumdur psikoloji zaten kalmaz dizde sallama falan denediniz mi niniler olsun müzikler dinletiyormusunuz .bide bebeğiniz neyden hoşlanıyor mesela en çok neyi seviyor o sevdiği şeye yönelik uyutma yönetimi deneyebilirsiniz bence bide bu açıdan bakın derim. Biraz alışkanlığa dönmüş duruyor o yüzden bir kere yapma ile düzelecek şey değil zamanla oturtursunuz bence .yine söylüyorum eğer stres sürekli üzerindeysen uyutacaksin mesela içinden al işte yine başlıyoruz bak yine uyumayacak gibi vs söylemler olursa zaten uyumaz bunlardan arinman lazım şart .
Minigim38 Zeynep_Arya_ her şekilde denedim doğduğu gün hastanede bile 2 saat uyumadı hemşireler gelip gidip kontrol ediyordu ta o zamandan beri böyle, dualar,ninniler, müzikler neler denemedim ki. Hiç uyumayim oyun oynarım gezeyim istiyor
Balkes Oğlum doğduktan sonra 2 haftalikken reflu tanısı kondu ileri derece reflusu vardi. Uyuduğunda 15dk uyur gün içinde sürekli kucakta o da oda gezerdik . Uyumadan önce bir kaç cc mama içsin diye bulundugumuz şehirde her akşam yarım saat arabayla gezdirdik. Her emzirdigimde en az yarım saat kucagimda dik vaziyette tutardım.sabah ilaçları vardi 2 tane yarım saat arayla ve aç kalma sureci. Açım diye ağlardı 2 saat oylamaya calisirdik tabi surekli aglama kusmasin diye ugrasmalar kustu mu surec sil baştan… gün içinde ust baş hali koltuk temizlemeye yetisemezdim. Suan 4.5 yasinda hala uykuyu sevmez her akşam yatmadan önce illa kavga olur yarım saat sürer. Her annenin hayatı gül bahçesi gibi geçmiyor maalesef. Bende destek görmedim sinirden saatlerce aglayip sacimi başımı yolmak istediğim zamanlar oldu. Suan uyuyor ama illa ki farkli sorunlar oluyor. Öyle zamanlar geliyor ki insan keşke tek sorunu uyku olsa diyor . Size tavsiyem beterin beteri var deyip halinize şükredin. Hep iyileri değil de kötü durumdaki anneleri de göz önünde bulundurun . Bizzat yasamis biri olarak evet uykusuzluk çok zor söyleneni bile idrak edemedigim zamanları biliyorum uykusuzluktan ama cocuk sahibi olurken kimse anlaşma imazalamadi bu zorlukları göz önüne alıp anne olduk cennet boşuna ayaklarımızın altına sunulmadi. Size naçizane tavsiyem kötü örnekleri düşünün çok bunaldiginizda. Kafayı yeme noktasında ben hep öyle yaptım ve cok da faydasını gördüm.
Kaymak Minigim38 yorumlar gerçekten çok komik ve trajik. Herkes çok iyi anne birini yargılamak söz konusu olduğunda açık bulmaya çok meraklı maalesef. Duygularınız çok doğal çünkü siz de insansınız aksini yazanlar itiraf edemedikleri nefreti burda size kusmuş bence:) Benim bebeğim de böyle ama ben harika olduğum için böyle konuşmuyorumcular en mükemmel anne sizsiniz sakin olun:) bunun bir süreç olduğunu düşünerek ilerlerseniz sürece belki daha katkınız olur şahsi düşüncem:)
Yesimkvrg Minigim38 emin olun bütün anneler bu zamanlardan geçti ve şunu düşünün bir dünya anne var bebek sahibi olmak isteyen bir dünya anne baba var bebeği hasta olup onu kurtmak için çaba sarf eden ve şükredin sakin olun nasıl enerji verirseniz bebeğe oda öyle enerji verir şükredin eli yüzü sağlığı tam bir gülümsemesini dunyayi veiririz varsın uyumadım yarın buyuduklerinde o anları çok ozlicez 🤍
Aybuke54 Minigim38 benm kizimda öyle uyumuyor pek sinirleniyorum aslında ama nefret edemem asla kızgın bile baksam ona bana bı gülüyor hemen yumusuyorum çok tatli şebek kızım kiyamam nefret söz konusu olamaz piskoloji bozulmus senin destek al bende ilk zaman destek aldim şimdi iyiyim
mobesebesir Minigim38 Böyle konuşmaya hakkımız yok diye düşünüyorum. Haziran ayında oğlum kuruttuğum naneyi dağıttı diye çok kızdım ağladı akşamına ayagini burktu 1 aya yakın yürümedi adım atsın diye gözüne baktık. Sakın ol lütfen sonradan pişman olacağın şeyler söyleme bebeğini strese sokma.
Minigim38 alparslan_ve_annesi 3 saattir karanlık ortamda oturuyoruz sadece sokak lambasının ışıkları var dikkatini çekecek şeyler yok. Aileme ve kaynanamgile gündüz giderim. Belli rutinler var ama uyumuyor sürekli kalkıp oturuyor uykusu olduğu için ağlıyor esnemekten ağzı yırtılacak gözleri küçülüyor kırmızı oluyor ama bit türlü uyumuyor. Bizim buralarda havalar soğudu akşamları geceleri soğuk oluyor. Günlerdir 17 18 19 saat uyumuyor artık belim kollarım omuzlarım ayaklarım tutmuyor gün içinde sabahtan akşama kadar sokaktayız dışarıdaki herkes tanıyor artık bizi ama dışarıda bile uyumuyor. 1 haftadır hastanedeyiz herseyine bakildi hepsi normal doktorlar sorun bulamadı huyu böyle diyor bu kadar uyumamak sağlıkla değil ki küçücük bedeni 18 19 saat uykusuzluğa nasıl dayanıyor anlamıyorum
alparslan_ve_annesi Minigim38 evet oda zorlanıyor anlaşılan peki uyku için bay bay night denedin mi bide ağrı kesici ver öyle uyutmayindene ağrısı mi var acaba en azından o anlaşılır
a-bukemm Minigim38 seni asla kınamıyorum hatta çok iyi anlıyorum. Ama böyle nefret kusman ne üzücü. :( eminim anlık sinirle yazdın o cğmleleri ama rica ederim nankörlük etme bu güzel nimete.. Onun dışında benim yaptığım hataları yapma birisi seni zorla uyutabilir mi ? Birisi sana zorla yemek yedirebilir mi ? Hayır . O halde sen de bebeğine yapma . İstemiyor işte uykusu olsa uyur zaten . Ha belki de uykuya geçmiyor. Yine de sabırlı ol . Senin yaşadıklarını ben de yaşadım. Bebeğini uyurken izlediğinde çok pişman olacaksın. Uyumazsa uyumasın bi sal bakalım. Bi izle, gözlem yap
tubiiik_ Minigim38 anladım uyku düzeni alıstırmak lazım baya yıpranmıssın ama böyle zamanlarda eşin uyutmayı denese mesela benım kızım bende bazen uyumadıgı zamn eşim uyutuyo ben 2 saat ugrassam 2eşim 2 dakıka uyuymus oluyor
a-bukemm Minigim38 yoo normal ya da anormal diyemeyiz. Keyfi bilir valla. İnan ki ben saldım çocuğumu. Fark ettim ki onun kendine has uyku düzeni var
Ahsenlivaninannesi Minigim38 bakın benim kızımda doğduğundan beri uyku sorunu var uyumuyor yani bazen çok caresiz hissediyorum yoruluyorum ağlıyorum ama asla ondan nefret edemem hatta bazen sinirlenip agladiğim olmustur bu cocuk neden boyle diye o bana bakinca ağlarken kendimi çok kotu hissediyorum o an pisman olup gülüp oynuyorum artık kaçta uyursa yorgun uykusuz belkiyorum lütfen sakin olun psikolojik olarak yıpranmissiniz belli ama o sizin stresli olduğunuzu farkedince daha kötü olabilir hic uyumayabilir sabırla bekleyin kureyş suresini okuyun devamlı uykusu icin benim kızıma iyi geliyor bazen uyuyor:) sakin olun bu zamanlarda gecicek buyuycek inanin
Tu_Na Minikardesler şuan bu yazdığın şaka olsun ay insan nasıl nefret besler bir meleğe ya yapmayın kurban olduklarım bende çok yoruluyorum ama uyuyunca geçiyor özlüyorum sabah olunccok sukur diyorum uyandi yaomayin ya o sendeki hiselerin hepsini biliyor hissediyor az severek annelikle yaklassan bence uyurda oynarda yormaxda bunj yaziyirsan evin icinde sert sinirli negatif bir anneyi dusunuyirum yanj yapmayin yaxik onlara
Minigim38 Tu_Na yahu sevmiyor olsam ne hali varsa görsün aç uykusuz bırakırım küçücük bedeni günlerdir uykusuz 18 19 saat geçiyor uyumuyor. Ben onun sağlığı için uyutmaya çalışıyorum. Uykusu olduğu halde uyumuyor bu yüzden sürekli agliyor gözlerini ovalaya ovalaya kıpkırmızı ediyor. 1 haftadır gitmediğimiz hastane bölüm kalmadı herseyi tertemiz. Keşke yanımızda olsanız da görseniz neler yaşadığımızı, perisanligımızı, 3yasakadarsifirekran
3yasakadarsifirekran Sonra da yok insanları aşağılıyorsunuz , küçük görüyorsunuz, linç ediyorsunuz , vay efendim en mükemmel anne sizsiniz.. Herkesin anneliğine kimse karışamaz bla blaaa . Bu başlığa çok şey demek isterdim ama neyse arkadaşlar yerime söyler .
Opecert 3yasakadarsifirekran bide cocuk epilepsiymiş ban yemeyim diye bende az bucuk bişrylet yazabildim cok var söylencek
Minigim38 alparslan_ve_annesi epilepsi hastası olduğu için doktor önermiyor. 1 haftadır hastanedeyiz herseye bakıldı hiçbir sorun yok bugün artık parol daha etkili diye ondan verdim sabah 7 de uyandı hala uyanık