balkaymak__ Tavuk göğsü için
125 gram tereyağı veya margarini tencereye alıp eritiyorum, ardından 1 su bardağı unu ekleyip kokusu cikana kadar kavuruyorum kokusu cikinca unu cirparken 1 litre süt ekliyorum. (Sütü dökerken unu hızlıca cirpmayi unutmayın) üzerine 1 buçuk su bardağı şekeri ekleyip koyulaşana kadar çırpıyorum. Altını sondurunce bi paket vanilya ekleyip iyice karıştırıyorum. Ve sıcak sıcak kedi dillerinin üstüne döküyorum.
Çikolata sos için, 1 buçuk su bardağı süt, 3 yemek kaşığı şeker, yarım su bardağı su, 2 yemek kaşığı kakao, bir yemek kaşığı nişasta. Hepsini birden koyup karıştırarak pişiriyorum.
Kedi dillerini sütle ıslatıp tepsiye diziyorum, üzerine tavuk göğsünü döküyorum sıcakken. Tavuk göğsü ve çikolata sos bıraz soğuyunca tavuk göğsünün üstüne çikolata sosu da döküp 2 saat dolapta dinlendiriyorum. Yaparsanız afiyet olsun şimdiden😊