tugceby Sakın pes etmeyin.Benim bebeğimde silikon uçla emiyordu meğerse uçlar büyük olduğu için yorulup yeterince süt çekemiyormuş aç kalıyormuş.Açlıktan ağladığını anlamamıştım doktor kontrolünde zayıfladığını öğrendim.Makine ile sağıp biberon ile vermeye başladım.Makine bebek kadar kuvvetli çekemediğinden gerçek süt miktarını göstermezmiş.Ancak göğüs uçlarımı baya çıkarttı faydası oldu.Facebook emzirme akademisi grubuna yazın yardımcı oluyorlar..Ben oradan destek almıştım.Bebeğim şuanda doyuyor ve silikon uç olmadan emiyor.Silikon ucuda deliklerden yavaşça keserek bıraktırabilirsiniz.bahsettiğim sayfada videoları vardı
asocialmom Nefesimmm sütünüz varsa pompa kiralayın hastane tipi olanlardan sağarak bari verin sütünüzü
HKyhn Nefesimmm sütünüz varsa lütfen pes etmeyin. Bebeğinizle sürekli konuşun ona güzel şeyler söyleyin yapabileceğini söyleyin☺️ Benim göğüslerim felaket yara olmuştu. Her emzirmede ağlıyordum. Ben ağlamaya başlayınca oğlum emmeyip yüzüme bakıyordu. Resmen anlıyordu acı çektiğimi. Bende hadi annecim sen bişey yapmadın em kuzum falan diyordum devam ediyordu🥰 Sütünüzü sağın bibeorana koyun bebeğinizi göğsünüze alın memenizi ağzına aldığı anda üstten yoğun bi şekilde sütü dökün(veya mamayı) öyle öyle memenizi kavrar inş
nurcanco anneliğinizle ne alakası var annelik sütten mi ibaret? ben de kızımı emziremedim aptamille büyüyor allaha şükür sağlığı sıhhati de yerinde oldu hep. sizin sevginize sıcaklığınıza ihtiyacı var her şeyden çok bebeğinizin. biz üzülüp gerginleşince asıl o kötü etkiliyor bebeği o yüzden siz sakin kalmaya çalışın üzmeyin kendinizi
Deletedmom_36 Nefesimmm seni cok iyi anliyorum yeni annesin yorgun ve fazlasiyla uykusuzsun☺️Benim kizim emmek istemedi gunlerce sut sagdim biktim usandim yoruldum hic uyumadim ama direndim simdi 4 ay 20 gunluk anne sutu aliyor sadece cok sukur gecen ay hoplaya ziplaya sarkilar soyleyerek emzirdim her gun birakicam artikcok yoruldum diyerek bugunlere geldik🙊
Ysmn18 Nefesimmm benim oğlumda da 21 günlükken kilo almadığı için mama başladık 2 aylıkken meme reddi oldu 3.5 aya kadar uyurken de emzirdim sonra bıraktı hiç istemedi ama ne uğraştım sabah akşam oğlum ağladı ben ağladım sonra kendimi toparladım ben elimden geleni yaptım dünyada mama veren tek kişide ben değilim ve çabalamaktan vazgeçtim çünkü artık ipin ucu çok kaçmıştı oğlumda benimde düzenim kalmamıştı emsin diye sürekli uyurken kucağıma alıyordum uyanıyordu vs ya da uyanıkken kucağıma yatirdigimda meme vericem zannedip ağlamaya başlıyordu şuan mama içiyor o mutlu kucağımda gülüyor agu diye diye birşeyler anlatıyor benim için buruk ama gulucukleri beni mutlu ediyor sende üzülme nasip yapacak birşey yok 😊🤗
[silindi] Nefesimmm Anneliğin ölçütü emzirmek ya da mama vermek değil önce bu psikolojiden kurtulmalısınız. Hala sütünüz varsa EDS yöntemini deneyin mamayı sondayla verin hem bebeğiniz karnı doyarken sizi de emeceği için süt üretiminiz tetiklenir. Eğer başaramazsanız sağmayı deneyin az demeyin sağdıkça da artar ne çıkarsa verin ama bu süreçte biberon slikon uç vs kullanırsanız memeye çeviremezsiniz. Olmuyorsa da yapacak bişey yok mamayla da büyüyen bebekler var.
Karam Nefesimmm ndn ben bunu anlamiyrm ya emziremeyen anne kotu anne mi heranne ister emzirmeyi ama olmayinca olmuyo ozmn ben anne degilim ilk oglum 2 ay emdi bu dusunceyi atin lutfen 9 ay karnimizda tasidik cocugun icin cabaladn minigimide 8 ay emzirdm kitu anne olmk icin dogar dogmz camiavlusuna cope atan doven iskence edendir cocuguna simsiki saril sew oksa ..
41hamile Benm oğlumda ilk emmedi uğraştım etrafımda kalabalıktı başıma dikilenler direk mm hazırlıyodu eşim Allah razı olsun sağlıkocağı ebemiz emzirme pozisyonlarını gösterdi bebeğimle kaynanamıda sokuyodum onunlada konuştu tek kal dedi yaz a denk geldi allahtan ikinizde soyunun teniniz değsn brbrinze kokuna alışsın dedi ben sakin oldukça oğlumda oldu şimdi 4 aylık kendi buluyor memeyi pes etme önce kendin sakinleş panik yapma besmeleyle ver
41hamile Süt yoksa tabi mama olcak ama hazır varsa ne okadar mama parasına gtsn hemde sağlıklı olan anne sütünden mahrum kalsın emmezken sağdım verdim çok aşırı sütüm vardı atılması yazık uğraşırsan illa emecek tir
41hamile Kuru memenide verme sütünü çıkar önce ucu ıslat ağzına değsin süt tadını alsın kuru olunca mideleri bulanıyor.
ceylinnn anneliği mamayla ölçmeyin, mama veren birsürü anne var mama veren. Bunlardan biride benim, bebeğime aptamil mama veriyorum. Çok da sağlıklı, onu iyi görünce bende kendimi iyi hissediyorum.
kamer12 yapma ya sen sadece annes ütü vermek için mi annesin olur mu öyle şey o bebeğine önce sen lazımsın ister anne sütü ile beslensin ister mama ile beslensin
Minikerkegim Nefesimmm bir buçuk ay büyük bir çaba sarfettim bende ilk öyle düşünüyordum ama zamanla dedim ki rızkı bu kadarmış canı sağolsun hepsinin🤩 annelik tek emzirmekle olmuyor daha karnında oluşumunu öğrendiğin vakit kendinden bişeyler veriyorsun evladına ☺️ Varsın mama yesinler mama kötü bişey değil 😘
Nefesimmm Minikerkegim bende öyle dusunuyorum ama henüz doğum yapalı 18 gün oldu ve çevrem sanki mama yerine zehir veriyor musun gibi davraniyor
ozlemsenel Öyle hissetmeyin bizim toplumumuzda annelik sadece emzirmek gibi görlüyor ama alakası yok. Elbette çok değerli bişey ama olmadı diye kendimizi hırpalamanın anlamı yok. Siz stres olmayın rahat olun ten teması ile denemeye devam edin çok fazla acıkmasını beklemeyin. Biberon yerine de şırınga deneyin. Ama dediğim gibi mama yemesi ya da biberon alması da dünyanın sonu değil
Elif-ecre Nefesimmm ya canım bırak çevreyi konuşsun. Senin ne çektiğini biliyorlar mı yok. Benimki de 23 günlük. Zorun belası alıştırdığım memeyi bugün yine tutmadı. Sıtma tuttu şimdi. Sağdım profesyonel makineyle ama nafile. Sağdığımda da az çıkıyor zaten. Emzirme danışmanı çağırdım saatine 200₺ verdim iki saat kaldı. Evde makine olmasına rağmen sırf tavsiye ettiler diye gittim hastanr tipi kiraladım. Ve bende göğüs ucu yok silikonla bi lokma alsın diye uğraşıyorum ama almayınca aç mı bırakıcaz napıcaz. Ağladıkça üzülmüyor musun. Uyumaz bile. Sıkma canını. Biraz bütçemiz sarsılacak o kadar 🤗🤗
beseranne Nefesimmm sütünüz kesilmemiştir büyük ihtimalle süt öyle bir kaç günde gitmez 40 gün emzirmemen lazım gitmesi için demişti danışman. Kendinizi çok üzdüğünüz için gelmiyor olabilir ki pompaya gelmemesi asla bir ölçüt değil de demişti bana emzirme danışmanı.