ceylinnn anneliği mamayla ölçmeyin, mama veren birsürü anne var mama veren. Bunlardan biride benim, bebeğime aptamil mama veriyorum. Çok da sağlıklı, onu iyi görünce bende kendimi iyi hissediyorum.
kamer12 yapma ya sen sadece annes ütü vermek için mi annesin olur mu öyle şey o bebeğine önce sen lazımsın ister anne sütü ile beslensin ister mama ile beslensin
Minikerkegim Nefesimmm bir buçuk ay büyük bir çaba sarfettim bende ilk öyle düşünüyordum ama zamanla dedim ki rızkı bu kadarmış canı sağolsun hepsinin🤩 annelik tek emzirmekle olmuyor daha karnında oluşumunu öğrendiğin vakit kendinden bişeyler veriyorsun evladına ☺️ Varsın mama yesinler mama kötü bişey değil 😘
Nefesimmm Minikerkegim bende öyle dusunuyorum ama henüz doğum yapalı 18 gün oldu ve çevrem sanki mama yerine zehir veriyor musun gibi davraniyor
ozlemsenel Öyle hissetmeyin bizim toplumumuzda annelik sadece emzirmek gibi görlüyor ama alakası yok. Elbette çok değerli bişey ama olmadı diye kendimizi hırpalamanın anlamı yok. Siz stres olmayın rahat olun ten teması ile denemeye devam edin çok fazla acıkmasını beklemeyin. Biberon yerine de şırınga deneyin. Ama dediğim gibi mama yemesi ya da biberon alması da dünyanın sonu değil
Elif-ecre Nefesimmm ya canım bırak çevreyi konuşsun. Senin ne çektiğini biliyorlar mı yok. Benimki de 23 günlük. Zorun belası alıştırdığım memeyi bugün yine tutmadı. Sıtma tuttu şimdi. Sağdım profesyonel makineyle ama nafile. Sağdığımda da az çıkıyor zaten. Emzirme danışmanı çağırdım saatine 200₺ verdim iki saat kaldı. Evde makine olmasına rağmen sırf tavsiye ettiler diye gittim hastanr tipi kiraladım. Ve bende göğüs ucu yok silikonla bi lokma alsın diye uğraşıyorum ama almayınca aç mı bırakıcaz napıcaz. Ağladıkça üzülmüyor musun. Uyumaz bile. Sıkma canını. Biraz bütçemiz sarsılacak o kadar 🤗🤗
beseranne Nefesimmm sütünüz kesilmemiştir büyük ihtimalle süt öyle bir kaç günde gitmez 40 gün emzirmemen lazım gitmesi için demişti danışman. Kendinizi çok üzdüğünüz için gelmiyor olabilir ki pompaya gelmemesi asla bir ölçüt değil de demişti bana emzirme danışmanı.
Nes94 Nefesimmm yeni doğum yaptığın içinde olabilir canım o benim gayet sütüm vardı elimle oluyodu makineyle olmuyodu falan. Sen sağmaya devam et belki olur. Içinde ukte kalmasın olmazsa çok uğraşan post gördüm sağarak artıran
Annisss Nefesimmm valla bende sağınca hiç çıkmazdı makineden mı bilmiyorum ama elimle sağınca fiskiriyodu az da olsa geliyodu yani o yüzden makineyi bıraktım zar zor emmeye başladı mama meme gidiyoruz 6 aydan sonra tadını aldım emzirmenin
Nefesimmm Elif-ecre bende yeni doğum yaptığında 1 hafta hastane tipi almıştım şimdi lansinonun pilli sini aldım sanki biraz biraz artıyor gibi ama gıdım gıdım çok az acaba sürekli sagsam gelirmi ki
ilaygunduz ay neden üzülüyorsunuz derdiniz bu olsun, benim annemde çalıştığı için bana çok az süt verebilmiş, annelere süt için baskı yapılınca veya eleştirilince çok kızar.
PrensesRavza Nefesimmm ahh canım seni en iyi ben anlarım benim kızım da tıpkı bahsettiğin gibiydi sürekli ağlardı beni görünce kucağıma gelmezdi emzircem diye sonra 2 ayın sonunda o uclarla başladı emmeye oda zaten benim sütüm de yoktu olsun dedim yeterki emsin gelir 6 ayına kadar zorla emzirdim artık çaresiz kaldım dedim büyüdü ayakta zorla emziriyodum kollarım bacaklarım ağrısından ağlıyordum kendimi kötü hissediyodum ama 6 ayından sonra bişey oldu o memeyi görünce ağlayan bebek gitti meme meme diye peşimde dolanmaya başladı şu an da 10 aylık ve deli gibi emer göğsümden ayrılmaz sana belki unut olurum biraz he emmezse de canı sağ olsun kendini bunun için de zorlama derim
Nefesimmm PrensesRavza sagiyorumn şuan çok az geliyor ama sabahtan beri sanki bir tık çoğaldı şöyle birde göğüs ucum hiç yok imkansız tutması silikonlada bazen emiyor bazen degdigin an bağırıyor satmaya devam etsem artarmi ki süt acaba
Cnarasaf Cnm sutun geliyorken makinayla sag lutfen o bebek iicin bi antbiyotik biberonla verirsin emmese bile ben oyle yspiyorum
Nefesimmm Cnarasaf çok güzel süt geliyordu birden kesildi şimdi damla damla çok az geliyor sürekli sagsam artar mı ki
beseranne Nefesimmm 1 ayllıkken mastit sonrası meme reddi oldu 2,5 aylık olana kadar her gün uğraştım kavga gürültü asla bir daha emmez diyenler çok oldu ama meme reddini yendik Ve 11 aylığız hala emiyor. Kendinizi kötü hissediyorsanız yılmayın derim.
PrensesRavza Nefesimmm siz sağın her seferinde deneyin mutlaka artacaktır yeter ki umudunuz olsun kendinizi sakın üzmeyin herşey olur Allah'ın izniyle
PrensesRavza Nefesimmm benim de hamilelikte zor kapanan göğüs uçlarım doğumdan sonra hiç denecek kadar azdı zamanla sağ göğsüm çıktı sol hala aynı ama emiyo güçlendikçe
Cnarasaf Nefesimmm benimde oyleydi cnm 10 ccye kdr dusmustu cok az geliyordu olsun onu bile ver tamamen kesilene kdr sagmabi tavsiye ederim ben artik tam sagamadigim tam bosaltamadigim icin memeyi sutum ekşime yapti hic kabul etmedi geri cikardi hep bende ondan kestim
123Masal Nefesimmm lütfen öyle düşünme sen annesisin onun bu sebepten kmse kötü anne olamaz ☺️ Sen damla damlada gelse sağ emin ol artacaktır bol bol su iç yanına şişe koy 1,5 ltlik 2 kere bitir onu günde bol ten teması yap ve asla sütüm kesildi bitti gelmiyor deme benm sütüm geliyor bebegmede yetiyor de inan en çok psikolojk bu olay emin ol dene işe yarayacak bende ilk 6 ay sadece emzirdim işe dönünce azaldı mama takviyeli gidiyor şuanda 10 aylık kızım hatta 7. Ayında nerdeyse 1 ay emziremediğim oldu dişten dolayı ama pes etmedim aglasada sağarak verdm bi şeklde şmdi allaha şükür elleriyle üstümü acıp meme arıyor emmek için 🙏🏻 Hiç umudunu yitirme ltfen bende annem kardesme benden 3 ay snra hamile kaldıgı için sadece 3 ay anne sütü alabilmiş biriyim Allaha şükür sağlığım yerinde mamada olsa memede olsa bir şekilde büyüyecek sen yeter ki olumlu düşün sıvı tüketmeyide ihmal etme ♥️
Elif-ecre Ysmn18 evet, teknikleri neyi nasıl yapmam gerektiğini öğretti. Şimdi emziriyorum ama göğüs ucum hiiiççç yok mecburen silikon uç kullanıyorum. Onu da bebiş pek sevmiyor yoksa emmeye emiyor ama idare ediyoruz işte