Tubatgn
Momdaki doğum hikayemi atıyorum benim kizceden yazamadım kusura bakmayın
Selam kızlar sizlerle koca bir Şafak bitirdim öncelikle rabbim isteyen herkese nasip etsin. Nasip olan arkadaşlarımda bir avazda kucaklarına alsın inşallah 🥰
Geç döllenme olan biriyiz 3 Mayıs olması gerekirken 18 Mayıs oldu 2 hafta kadar geç döllenmeyiz bu şekilde tam düzenlenmiş adet tarihi ile 40+0 olduk bu gün ve doğumumuz oldu ❤️
22.02.2023 tarihine gün verdi doktorumuz 40+0 a kadar gelmezse suni sancı ile doğumu başlatacağız dedi ve bizim kızın inadı bitmedi gelmedi 22.02.2023 yani bu gün sabah 7.30 da yatışımız yapıldı sabah 6.30 gibi Evden çıktık kahvaltı yaptık annemlerle buluştuk hastanenin önünde işlemler tamamlanınca doğumhaneye indim ilk üzerimi değiştirdim damaryolu açmaya çalıştılar ama damarlarım çok şistiğinden kan gelmedi damarlardan bazıları patladı korkmanız gerekmiyor bu benlik birşeydi. İlk defa çatı muayenesi oldum bu zamana kadar hiç olmamıştım 2 cm açıklığım vardı en sonunda damaryolu açıldı ve 8.30 da suni sancı almaya başladım. İlk 15-20 dakika sakindi nst’ye bağlıydım sürekli , hep diyordum nasıl birşey doğum sancısı benim baştan yaşadığım ilk hani adet olacağın vakit hafiften başlayan kasıkta ağrılar yaşadım en başta damarlarım şişkin olduğundan suni sancıyı tam alamadım bu süreyi uzattı birazda 9 da açıklığım 5 cm oldu doktorum da şaşırdı" yer arıyormuşsun doğurmaya " diye kaynadı yolun devamında suni sancıya devam ettik.
6 cm olduğunda sancılar artık sıklaştı 11 -11.30 civarı sancılar çoğaldı şiddetli adet sancıları şeklindeydi normalde adet ağrısı yaşamayan insanım sonunda yani artık bıçak dayandı kemiğe 🥰🥰 bu şekilde 12.30 a kadar gittik yalan söylemem son yarım saat 1 saat de duvarı yumrukladım en son 12.30 civarı açıklığa baktı ebem 8-9 cm olmuş seni odaya alıyoruz dedi çatala çıkardı ve yapmam gereken şekilili yönlendirdiler çok güzel motive ettiler. Bayağı kustum son dakikalara doğru, Nefes egzersiz dersi almadım ama burda gördüğüm kadarıyla nefes alışverişlerine dikkat ettim. Ebelerimde yönlendirdi zaten doğru nefes için bebek hemşiresi ve benim doktorumu çağırdılar son 10 dk kala saat 13.06 da kızımı kucağıma aldım çok şükür , ilk ten teması kuruldu sonra yukarı kontroller için çıkarıldı sonra sıra bana geldi içten parçalanma yırtılma olmamış dışarıdan oldu galiba doktorumla suan konuşamadım ama rahat olabileceğimi çok az olduğunu söyledi. Çatalda son kontrollerimi yapıp temizlendikten sonra hasta arabasına alındım 2 tane dil altı verdiler üzerimi giydikten sonra yukarı çıkarıldım. Şuanda çok şükür iyiyiz kontroller yapıldı yarın öğlen çıkışımız var prenses uyuyor şuanda sütüm maalesef şuanda yok deniyoruz gelmesi için bıkmadan usanmadan inşallah onu da basaricaz. Çok şükür teyzeleri bizim hikayemiz bu şekilde bitti sonsuza kadar sürecek yeni bir hikayemiz başladı sorularınız varsa anlatabilirim Heycandan hemen yazmak istedim umarım anlatabilmişimdir tüm hikayeyi doğru şekilde rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin dua eden yanımda olan tüm happy mom ailesine çok teşekkür ederim 🥰🥰♥️