Hadi biraz yakın ya da uzak maziye gidelim ne dersiniz? Doğum anını hatırlayalım iyi ya da güzel ☺️
Önce ben başlayım 🙈
37.haftamda benim zıpır oğlan gelmek istedi. Fakat gelemedi. Doğuma kadar sağ olsun 2 cm açıklıkla dolaştırdı beni tam tamına 4 hafta boyunca 🤦♀️
Doğumdan 2 gün önce aşırı hareketliydi. Birde gece hep aynı saatte burnum kanıyordu. Oluk oluk 8 10 tane peçete değiştirdiğimi hatırlıyorum. Tabi o arada 2 günde bir kontrollere gidiyorum. Sabah bir umuttur doğum olur modunda evden hastane doğru yol aldım. Muayeneden önce nstye girdim. Sancım 60 70 80 bandında ilerliyor fakat bende tık yok. Sonra doktorun odasına geçtim. Muayenemi oldum, yan odaya geç çatı muayenesi yapıcam, dedi. Çatala geçtim, açılma hala 2 cm, 2 gün daha bekleyelim eğer nişanın gelemezse doğumu başlatırız, dedi. Odaya döndü bende giyinip dosyamı almaya yanına gitti. Bana ‘sen gitme suyun azalmış, evden valizini al gel yatışını vericem’, dedi. Ben odadan havalara uça uça çıktım. Çünkü 4 hafta boyunca evde hapis hayatı yaşadım. O kadar ağırlaşmıştım ki, artık penguen edasında takılıyordum. Eve giderken yoldan rezene aldım. Valizimi alıp anneanneme geçtim. Ne olur ne olmaz eşim işte birden bir şey olursa beni oradan hastaneye götürsünler, diye. Rezene içtim aradan yarım saat geçmeden. Bir sıcaklık hissettim. Lavaboya bir gittim ki, nişanım gelmiş ve kanamam var. Apar topar evden çıktık hemen hastaneye gittik. Bu arada ev ile hastanem arası araba ile 5 dakika. Dedim hocam benden nişan geldi. Hemen yatış verdiler. Ameliyathane katına çıkarttılar beni. Orada hemen nstye bağlandım. Eşimde hemen oda ayarladı. (üniversite hastanesinde doğum yaptım). Saat öğlen 14:00′da yatışım verildi. Çatı yapıyorlar gram açılma ilerleme yok. Sancı tavan ama açılma 2de sabit. 2 saatte bir odaya git geri gel odaya git geri gel. İçi şişti. En son sabah 6.30′da tekrardan aşağıya bir indim. İniş o iniş bir daha çıkışım olmadı😀😀. Prof beni gördü. Dedi ki, bu böyle olmaz verin suni sancıyı suyu azalmış anneyi neden bekletiyoruz. Tabi ben o arada mutluyum eheheh doğuş başlayacak modundayım. Neyse suniyi bana bağladılar. Bu arada 2 oda da hamileler var sürekli bağrış çağrış. Hemşireye dedim ki, ben neden böyle bağırmıyorum bende tık yok. Ben seni birazdan görücem, dedi gülerek. Gerçekten o birazdan oldu ve aman tanrım dedim. Ben bu yaşıma kadar böyle bir acı görmedim. Sancı bir vuruyor. Ben öteki tarafa gidip geliyorum. Kendimi sedyeden atmaya çalışmışım, sağa sola küfür etmişim, hastaneyi resmen inletmişim. Bu arada benden sonra 3 kişi geldi ve benden önce doğum yapıp gitti. Hastanede dalga konusu oldum. Yok işte lazere ne zaman giderim diye sormuşum. Sancı kesilince uyumuşum, beni uyandırıp kalk hadi doğur mesaimiz bitti senin doğumu görmeden gitmeyiz diye uyandırmışlar. (ameliyat hemşireleri, yardımcılar falan). Bu arada açılmam ilerliyor, ıkınmaktan içim dışıma çıkıyor falan. Başımda 2 ebe 3 doktor hadi hadi diye beni motive etmeye çalışıyor. Açılmam 10 cm oldu bu sefer benim sıpa gelmek istemiyor. Artık gücüm kalmayınca doktorun biri başıma geçti. Diğeri aşağıda. 3 deyince herkes aynı anda işini yapacak dediler. Ben ıkındım, diğeri karnıma bastırdı. Hadi kalıp hemen çatala koş dediler. 4 haftadır penguen gibi yürüyen ben at gibi çatala koştum. Ve 3 dkda falan rüzgarı fırlattım dışarı hahshs.
Ve sonra dedim ki, OH BEEE DÜNYA VARMIŞ. NEREDE BENİM ZIPIR OĞLUM 😀😀💙💙
İçten ve dıştan dikişlerim oldu istersemez, o kadar ıkınmaya az bile dikişim atıldı. Bu arada 5 saat suni sancı çektim. Toplamda 24 saat gibi bir sürede doğumum gerçekleşti. Hastanemden çok memnun kaldım. Hatta Rüzgar’da şu an o hastanede özel hocaya gidiyor aylık kontrollere 🌺
uzun oldu(daha çok şeyler olduda kısa kestim 🤦♀️) okuyan ve doğum hikayesini anlatan bordo berelidir💃