Tugba523 21 aylık oğlum anlamlı kelimeleri var, 15 aya kadar sadece al komutunu bilirdi ver deyince vermezdi o kadar çok kafama takmıştım ki vermezdi nesneleri bir kaba koy derdim koymazdi heycanlaninca kanat cirpardi 15 aydan sonra ver komutunu da yaptı işaret parmağını da kullanmaya başladı hala bazen nadiren de olsa heycanlaninca kanat çırpıyor, yani diyeceğim şu ki zamanla düzeliyor eğer düzelme olmazsa o zaman doktora goturursunuz kimi çocuk işaret parmağını 1 yaşta aktif kullanır kimisi 15.ay kimisi de 18. Ayda. Tekerlek döndürmek mesela yazın Google direk otizm çıkar ama yabancı kaynaklardan araştırma yapın oyun şeması olabilir, bazı çocuklar teker dondurmeyi kendilerine oyun ediniyor ve sürekli yapmaktan mutluluk duyuyor.ben çok takmıştım çok ağlamıştım doktora götürmüştüm tekerlek olayı yüzünden şimdi hala cevirio ve bana bakıp anne bak düt düt diyerek döndürüyor, bazı şeyler internetten bakıp kendinizi üzmeye değmez, tavsiyem rutin doktor kontrolünde doktorunuza sorun 18.ay kontrolü özellikle bu konular için önemli, sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah:)