Merhaba benim de 17 aylık oğlum risk grubunda 11 12 ay civarlarında ismine tepkisinin oldukça az olduğunu fark ettik ama hep inandindan bakmıyor diyordk kendimizce oğlum çok fazla TV izleyeb bir bebekti çok huysuz ağlayan birisi oltv ile oyaliyordm kendimce bu kadar zarar verecegini tahmin etmedim çünki neyse 15 ay civarı psikiyatriye götürdüm ama göz teması olduğunu az çok komut aldığı için otizm olmadığını söyledi ama benim içinde hep bı kuşku vardı isme tepkisi az göz teması kısıtlı komut almıyor sadece mamamamm dedede diye kelimesi vardı derken 20 gün önce felan özel bir nöroloji uzmanına götürdük eeg çekildi biraz gerilik var dedi otizm diyemem ama otistik bulgular mevcut dedi önlem almak gerekiyor dedi vitaminler vs verdi haftada 2 defa duyu bütünleme terapisi alacak dedi süt yasak TV kesinlikle yasak dedi çabuk toparlarız dedu Ogün den beri TV hiç yok sürekli oynuyoruz elimizden geldiğince süt yerine kefir içsin dedi 4 defa duyu bütünleme dersine girdik hocamız bugün iki girdiği derse göre çok daha iyi olduğunu söyledi muhtemelen uyaraj eksikliği ve gerilik olduğu içinde geç yapıyor bazı şeyler dedi çocuk doktorumuzda keza aynı şekilde oğlum 20 gün öncesine göre çok daha iyi durumda al ver kapat gel konutlarını alır anne baba mama abba dede hadi kelimeleri var ama tam bilinçli değil göz teması arttı isme tepkisi çok iyi düzeyde artık çok şükür alkış bay bay çak cee bunları yapıyor pipi bu kulaklarini göster diyinve gösteriyor yakala yakala diyince kovalıyor ama çocuklarlw oynamayı bilmiyor henüz parkta sürekli yürüyor birde gözlerini yana kaydırıp yürüyor bazen dönüyor ama dalmiyor yani ses verince hemen bırakıyor bana dönüyor hocası büyük ihtimalle oyun yapıyor farkında çünki yaptığinin dedi bakalm elimizren gekeni yapıyoruz otizm değil belki ama ters giden durumları düzeltme derdindeyim erken tedavi hayat kurtarır doktorumuz bu aylar altın çağ dedi erken fark etmeseydik belkide otizme dönecekti