-_Esra_- nereden biliyorsun bilmediğim bir konu olduğunu
Yazdıkların “ben zerre bilgim yok bu konuda ama fikrim var” diyor da oradan biliyorum.
O zaman senin okul aile birliği yönetmeliğinden haberin yok. Aç bak bakalım bağış yasal mıymış değil miymiş. Zorla para talep edilemez, bağış alınabilir. Bağış alan her okulun da derdi parayı cebe indirmek değildir.
-_Esra_- Okul yöneticilerinin bu şekilde para topluyor olması ve okulun ihtiyaçlarını karşılanacağını söylemesi kesinlikle yasal değildir, bunu ben söylemiyorum milli eğitim bakanı söylüyor o halde ya okul yöneticileri yalan söylüyor ya da milli eğitim
O halde gidip sor bakalım milli eğitim bakanına, neden okulların okul aile birliklerinin bankalarda hesap açmasına, velilerin bu hesaba para göndermesine müsade ediyor, neden her sene sonunda okulların hesapları okul aile birliği defterlerini denetliyorlar. Evet ortada bir yalan var, bilgileri milli eğitim bakanına kadar götürürken çarpıtan koltuk sahiplerine sormak lazım.
-_Esra_- Kendi çalıştırdıği hizmetlerin parasını ödemiyor o zaman milli eğitim okul idaresi de velilerden para topluyor ödüyor bu mu anlatmaya çalıştığınız şey ?
Evet 1 ya da 2 çalışanı ödüyor. Kocaman okullara da 2 hizmetli yeter mi sence? Aynen de öyle her çalışanı ödemiyor, ihtiyacınız varsa okul aile birliği hesabınızdan verin parayı diyorlar. Okul idarelerinin bir çoğu çalışanının parasını ödemek için veliye yalvarır konuma geliyor. Senin gibi bilmeyenler de çıkıp parayı yiyorlar diyor.
-_Esra_- bir iki kere alınan kayıt kürek şu bu parası ile maaş mı ödenir ? diyor
Evet ödenmek zorunda kalıyor malesef, senin durumdan bihaber olman, bu gerçeği değiştirmiyor.
-_Esra_- okullara az bir para yolluyor okulların ihtiyaçları karşılanmıyor
Ayneeenn öyle. Okulun tüm ihtiyaçları karşılanmıyor. Faturalar ödeniyor, 1-2 çalışan ödeniyor… Pandemi döneminde z peçete tuvalet kağıdı zorunlu tuttular okullara ama gönderdikleri 1 dönemi bile karşılamadı, velilerden istenmek zorunda kaldı. Okulların içiyle ilgili en ufak bilginiz yok, varmış gibi davranmayın.