Ofiser Aselsmom_1 mrb acaba ilikli et suyunu nasıl yapıyorsunuz yani dana mı yoksa koyun kemiği mi ? İkisi de olur mu kurbanda kestimiz kendi koyunumuzun kemiğini kaynatsak olur mu ?
tepetaklak3 Ofiser kendi kaynattığımız dışarda satılan hazır kemik sularından daha yararlı onların içinde ne var bilmiyoruz koruyucu vs. Ben 4 saat eti az bir kemik kaynattım etini didip blender da çektim hafif kıvamlı oldu sonra onları minicik kaplar varya kahve yanında kullandığımız:) onlara koyup dondurdum ve poşetlere koyup buzluğa attım( dondurup çıkarınca kabı sıcak suya 3-5 sn koyun hemen kendini boşluyor buz şeklinde sonra poşetleyin) belki size fikir olur🥰
Melovini Cansu08 benimde öyleydi. Doğduğundaki gibi saat hiç değiştirmedik 2 saate birdi. Ben zorlanıyordum açıkçası dışarı bile çıkamıyordum sokakta mama peşinde uğraş dur. 7. Aydı sanırım cc leri artırmak aralığı açmak istedim. Normalide oymuş zaten ama oğlum alarm gibi 2 saati geçirmez hemen çığlık çığlığa ağlardı. Napsam napsam onu sevdiği şeyle oyalamak istedim oyuncak çıngırak pencereden bakma gibi. 2,5 3 oldu şuan 3,5 saatte bir yer benim içinde rahatlık oldu.
Zeycey Benim bebeğim 9 buçuk aylık oldu bu zamana kadar hep sağılmış süt ile besledim prematüre idi emek'te zorluk yaşadık sonra da böyle devam ettik ek gıdaya geçtiğimiz de süt ve süt ürünlerine alerjimiz olduğu için peynir yoğurt gibi gıdaları kullanamadık bende tam buğday unu tam pirinç unu mısır unu irmik keçiboynuzu unu karıştırıp bir kavanozda karışım hazırlarım sabahları bir çay bardağı suyun içine tepeleme 1 tatlı kaşığı atıp pişiriyorum onra içine haşlanmış yumurta sarısı ceviz rendesi ve keçiboynuzu pekmezi ekliyorum bazen muz da ekliyorum kahvaltı olarak bunu veriyorum ama bunun öncesinde sabah 8'de 150 cc anne sütü veriyorum kahvaltıdan sonra saat 2'de tekrar 150 cc anne sütü veriyorum arkasından sebze püreleri hazırlayıp veriyorum yani 17 civarı 8 buçuk 9 civarı da meyve püresi veriyorum sonra yatırıyorum sabaha kadar da sadece anne sütü veriyorum aşağı yukarı 3 saatte bir kalkıp içiyor uzun zamandır bu şekilde gidiyoruz kilo alışı gayet güzel
esraesram BuseK merhaba benim kızımda 7 aylık su veriyormusunuz hepsini yiyormu acaba hazirladiklarinizin ben sabahtan bir yumurta sarısı içine pekmez ile veriyorum öğle meyveli bir karışım yapıyorum fakat tamamını bitirmiyor yavaş mi ilerliyorum kıyas değil de bilgilenmek için araştırıyorum soruyorum sevgiler 🌻
Miraytos esraesram 7.5ayligiz su veriyorum canim kaynamış ilitilmis su emzirmeyede devam ediyorum.corba püre tarzi seyleride verebilirsin lor yapabilirsin yulaf pirinç yavaş yavaş az az verebilirsin
BuseK esraesram su 5 aydan beri veriyorum , İlk başta içmedi istemedi biberon alıştırma bardağı kabul etmedi sonra pipetli suluğa alıştırdım meyve vs yedikçe önüne koydum kendisi içmeye başladı zamanLa . Ben hiç bişeyi karıştırmadan veriyorum ayrı ayrı tabağa koyuyorum kendim yediriyorum ama püre olarak yada ezip mama gibi değil yumurtayı ayrı pekmezi peyniri ayrı yani bulamaç şeklinde vermiyorum tadını aldığında sevmediği şeyler ouyo tabi 1-2 hafta vermeyip sonra yine deniyorum elmayl sevmedi hiç mesela hep öğürdü yumurta sarısı alerji yaptı kustu sürekli Bi dönem vermiyorum Ara verdik loru çok severek yiyo kayısıyı zeytini gibi deneyerek gidiyorum illaki yesin die zorlamıyorum istemezse önüne bi kaç parça koyuyorum oynuyo ağzına alıyo bazen mıncıklayıp bırakıyo ☺️🙈
Miraytos Cansu08 merhabalar bebeğime ek gıda diye bir sayfa var Instagram da orda klasorler mevcut saat saat olculeriyle Birlikte beslenme planlari var bana çok yardımcı olmustu hatta ornek menulerle 💞
esraesram Miraytos hepsini veriyorum şuan ama az mı diye düşünüyorum zaman zaman su ne kadar veriyorsunuz
BuseK Muhammedd23 yeşil mercimeği ayrı kaynatıyorum yumuşatıyorum , Zeytinyağda soğanı yumuşatıyorum yakmadan kızartmadan Bebek için biber salçası yapmıştım ondan atıyorum biraz kemik suyu ekledğim suy koyuyorum çok az , kimyonla nane atıyorum ( bebeğiniz alerjik değilse doktorunuza danışın tabi ) Ev yapımı erişte Atıyorum iyice piştikten sonra yeşil mercimeği koyuyorum biraz kıvamlı oluyo çorba gibi değil yani erişteler uzun kalabiliyo boğazına yapışmasın die ikiye bölüyorum eriştede Yemekte ekstra tuz yok bu arada
Tuanaemre Alyask tamamen pütürsüz yapmıyorum zaten içerisinde pütürler oluyor. Ama eline bisey verip yedirmekte korkuyorum ☺️
Demirac19 Tuanaemre hiç korkmayın bebeğinize güvenin fazla yutunca kendi tükürüyor zaten öyle böyle kendi yemeyi öğreniyor. Biz 7 aylık olduğumuzdan beri eline yumuşak olan herşeyi veriyorum yiyor ama herzaman karşısında oturup bakıyorum ne olur ne olmaz. Sizde muz ile başlayabilirsiniz bir kere alışınca çok eğlenceli oluyor 😊
Yazilimcianne Tuanaemre 6aylıktan beri bir cesaret koydum önüne parmak şekilde haşlanmış patatesi tabi önce doktorumuzdan izin almıştım çünkü eşim çok korkuyor😅 hem çok eğlendi, mutlu oldu hemde yemek yemesinde sorun yaşamadık hiç boğazına kaçanı bile kendi öksürerek çıkartıyor. Tabi ki hala eline bir şey verdiğimde gözümü üzerinden almıyorum bir cesaret sizde deneyin derim 🤗
Tuanaemre Ben sabah yumurta peynir pekmez karışımı öğlene doğru mama sonra çorba veya sebze püresi ikindi meyve püresi ve ya meyveli yoğurt veya irmikli meyveli muhallebi. Akşam 5 ten sonra sadece mama yiyor gece rahatsız olmasın diye. 6 ay 18 günlüğüz.
Aselsmom_1 EV YAPIMI BEBE BİSKÜVİSİ 🍪🍪 •2 çay bardağı tam buğday unu •Yarım çay bardağı irmik •2 çay bardağı yulaf unu/pirinç unu •4 yemek kaşığı tereyağı •1 yemek kaşığı yoğurt •2-3 yemek kaşığı yoğurt suyu 20-25 dk pişirmeniz yeterli ⭐️
Ed71 Aselsmom_1 tarifini yaptım canm çok güzel oldu pekmezin pişince kansorejen madde ürettiğini öğrendim oyüzden pekmez koymadım tam senin tarifteki gibi yaptım artık pekmezi sonradan katarım mamalarına çok teşekkür ederim ⚘