Sahingiller_2 Betul1607 hemen hemen her alanda hisseler var canım. Belli zamanlarda belli hisseler çok yüksek seyrediyor yani iyi kazanç elde ediyorsun mesela bu son haftalarda özellikle enerji hisseleri aşırı derecede yüksek hissetti hep Tavan tavan dediğimiz şekilde gittiler. İşte bunu kestirip ona göre hisselerini alman lazım. Bir de halka arz dediğimiz hisseler var bunlar da yeni çıkan borsaya yeni giren hisseler bunlardan da talep ediyorsun ben normalde elimde 4-5 gün tutuyorum ondan sonra satıyorum çünkü ondan sonra düşüşe geçebiliyorlar en azından 300-400 kağıt bir şey bıraksa bile bir cep harçlığın oluyor mesela bende şu an 2 tane halka arz hissesi var 700 lira karım var . Haftasonunu saymazsan 5 günde bu kâr oldu
mervekb gezgin_anne ben katılıyorum katılım endeksine uygun olanlara, yani helal hisselere. Takibini telegramda halka arz grupları var oradan yapıyorum bence az çok iyi para 1,2 hafta en fazla tutuyorum elimde. Normal hisse pek almıyorum.
gezgin_anne 06elfber06 merhaba bu haftaki halka arzlar nasıl sizce yani helal haram olanlar varmış bilginiz var mı
Mlk026 gezgin_anne bu konuda hassasiyetiniz varsa 3 halka arzda uygun değil katılım endeksine uygun değil diye yazıyor çünkü
gezgin_anne 06elfber06 evet şirketlerin ne iş yaptığına baktım mesela ben bir şirket 300 tl falan girmek istiyorum alabilir miyim az az
06elfber06 gezgin_anne tabi az, az alabilirsin ben hisse tavanı bozunca satıyorum iyi bir hisseyse sonra uzun vadeli tekrar alıyorum
Maco_44 Keremikonunannesi hangi uygulama indiriyorsunuz. Bende istiyorum ama korkuyorumda fakaz getirisi oluyor diye herkez oynuyo
Maco_44 gezgin_anne hmm. Peki başka hisse almak için bi uygulama varmı. Küçük küçük bende oynamak istiyorum
06elfber06 gezgin_anne hisse açılıp işlem görmeye başlayınca hissenin olduğu sayfaya gir orada en üst tavan ve en alt tavan fiyatları günlük yazıyor
06elfber06 Maco_44 Canım bunu şimdi buradan tarif etmesi çok zor risk faktörlü sorular var onların hepsini belli bir orana göre cevaplaman gerekiyor çevrende bilen birisi varsa o sana bizzat yardım etsin en sonunda bankaya gidip onaylatman gerekiyordu galiba hesabı Tam hatırlayamıyorum