Arkadaşlar 2. Şeydayı doğurma kararı verdim bilen bilir (kendi kendine asla gizlice büyümedi veledim dldödöd)
Şimdi benim çok sevdiğim ama kaybettiğimiz abimin ismi Murat. Umayın ilk adı Zeynep yani Arapça bu yüzden Murat’ı şlaksss diye yapıştırdım. Kocamın bu bebede isim hakkı yok Zeynebi koyacak diye tüm yasal haklarından feragat etti 🤣
Muratın yanınada Öztürkçe isim bulalım dedik.
Kayra var, kendisi Tengri’den sonra en önemli tanrı hemde Tengrinin evladı. Gök Tengri hariç her şeyinde yaratıcısı.
Alaz var, mitolojik olarak ateş tanrısı bir nevi Hades kendisi.
Birde benim en çooook istediğim. En içimden gelen. Kalbimin aktığı 2.isim var. TÜRK. Direkt Türk koyalım diyorum. Kocam çok beğenmedi sebebide ırk ismiymiş haspam hani fikrini mi sorduk dldldl dldödöd şey diyo Türker veya Türkeş koyalım Türk yerine, dedim bana bak ben sana neler teklif ettim reddettin şimdi veto yiyorsun na bele. Sustu oturdu.
Ama bende 3 ünden birini seçemedim. Şimdi siz bana help help help. İlk isim değiştirilemez, Murat aynı zamanda kayınbabamın adı, bir tarla 3000000 kuş vurmuş oluyorum. Hoş neden koyduğumu biliyor ama ilk kendisi için sandığında sakın istemediğin ismi koyma diye kızmıştı 🤣 neyse 2. İsim seçiyoruz kısaca, ha farklı öztürkçe isim varsa listenizde (hatta mümkünse bilinmeyen kullanılmayan) öneri alırım. Çocuğa bir ara Börü koyacaktım garibimle dalga geçerler boru diye vazgeçtim. Öneriler değerlendirilir.