Sonbahar01 Hanımlar ilk defa pirzola yapacağım. Koç pirzola. Nasıl marine edeyim nasıl pişiriyim daha yumuşak olması için. Daha lezzetli yapabilirim. Et seven biri değilim eşim için yapacağım. Güzel tarif var ise paylaşır mısınız.
mormeneksee Sonbahar01 pirzola zaten yumuşak bir et olduğu gibi marinasyona gerek yok bence tuz karabiber yeterli döküm tavada 5 dk önlü arkalı pişirebilirsiniz
Poly-ana Sonbahar01 Afedersin az önce yaptım biz çok sık tüketiriz severiz. Kuzgun tavaya direkt koyuyoruz marinesiz tuzsuz iki tarafıda kızarıncaya kadar yüksek ateşte mühürlüyoruz sonra tereyağ ve tuz atıyoruz bol tereyağ tabi bi iki dk da öyle coslatıyoruz mis gibi yumuşacık ve lezzetli oluyor
Pol34 Sonbahar01 üstte yazmışlar ama püf noktası kesinlikle tereyağı. Döküm tava ısınınca önce bi yüzünü sonra diğer yüzünü fazla kurutmadan pişirin en son tereyağı ekleyin biraz da tereyağında pişirin
Sonbahar01 mormeneksee teşekkür ediyorum evet döküm tavada yapacağım. Eşim her türlü yer de ben biraz et kokusundan vs rahatsız oluyorum. Yanina ne yakışır
Ucansupurge Poly-ana +1 benim kayınvalidem de birebir böyle yapıyor et yumuşacık kalıyor. Bana çok et kokuyor yüzden benim için yaptıklarına kekik kullanıyor Sonbahar01
Sonbahar01 Poly-ana Afiyetler olsun. Bende kızgın tavaya atıyım. Marineli de atsam aynı olur değil mi. Ben direk et yiyemiyorum 😊 bu arada 11 aylık bebeğim de yiyebilir değil mi et seviyor normalde.
Sonbahar01 Poly-ana arkası onu kaç dk pişireyim. Kızgın tavaya attıktan sonra altını kısmam gerekir mi yoksa yüksek ateşte mi kızartiyim.
Sonbahar01 Ucansupurge bende kekik seviyorum kullanayım bari. Teşekkür ediyorum. Kafamda netleşti en azından
mormeneksee Sonbahar01 patates püresi yapıyorum ben genelde yanına ama haşlanmış sebze de olur damak tadınıza bağlı
Annis-ogul Sonbahar01 tuz karabiber zeytinyagi yeterli cnm onları karıştır biraz beklet ve sıcak döküm tava da 3 er dk pişirmek bile yeterli.
Sonbahar01 Annis-ogul teşekkür ediyorum. Netleşti kafamda döküm de çok marine etmeden kızgın tavada direk pişireyim.
Poly-ana Sonbahar01 Yok yok yüksek ateşte pişsin hep 3-4 dakika önlü arkalı yeterli oluyor kuzum tereyağından sonra da 2şer dk tamamdır
1Dost Bende köfte almıştım kuzu şiş geldi kaç gündür bekliyorum pişirmedim dönüş yapmıyorlar en sonunda sosladım napıyım az yoğurt yağ tuz airfreyde yapıcam daha önce bu sosla pirzola yapmıştım çok güzel olmuştu