momybaby Aras_Taha anne diyemeyen cocuk miyav mi diycek diyosunuz ama evet hayvan seslerini daha rahat cikarir. miu der miaa der illaki der. anne daha zor
Aras_Taha momybaby Çocuk da SIFIR kelime olduğunu söylemişdik eğer dikkatli okursanız ben bu çocukla konuşurken miyav demesini beklemiyorum Mia mua dese de olur ama demez asla bu dönemde hem oğlum normlade söylediği kelimeleri 1-2 gün içinde unutuyor mesela geçen ay "abi burda,abi gitti,abi gel,abla nerede,abla yoookk, gibi kelime hatta cümle kuran bir çocuktu sadece 2 gün içinde yine sıfırlandı yani ben bu çocuğu nasıl miyavlatabilirim
Urazinannesiqw kizcegunes haklısınız bende sizinle aynı şeyi düşünüyorum sadece söylemek istediğim şey kameradan çok velilerin doğru bilgilendirilmesi kamera takılsa bile bir çok şeyin önüne gecilmeyeceği tam tersi kurumlar kamera var diye bir sürü şeyi örtbas ediyor veli kameraya takılıyor derse kim aldı ne mezunu ne üzerine çalışıyor kaç yıllık tecrübesi var kurumda kaçıncı yılı bunları sorgulamiyor . Taciz düşme yaralama her alnada her yerde olabilir bunu da kamerayla açıklayamazsiniz. Benim başıma gelmişti sınıfta kamera da vardı kardeşi öğrencinin kolunu morartmis veli yeniydi benim yapabileceğimi düşündü baktı sonra merdivende olmuş olabilir dedi . En sonunda benim kamera sınıftan çıkarıldığı halde benden ekstra özel ders bile aldı hala da öğrencimdir . Bazı durumlari ispatlamak için de bir çok uzman var konuyla ilgili bunlarda yine kameradan çok daha sağlıklı değerlendirme yapabilirler
Dlk55blt-rdvn Ben de devlette özel eğitim öğretmeniyim , size söyleyebileceğim en önemli şey devlet veya özel farketmez ama özellikle özel kurumlarda aile olarak çocuğunuzun hakkını savunun arkasında durun ve soruşturun çünkü aile ilgisiz olunca çocuk için hiçbir şey yapılmıyor çoğunlukla.Çevrenizde araştırın daha iyi eğitim veren kurum var mı önerilen öğretmen var mı diye?
Aras_Taha kizcegunes İlk olarak dersi kamera da izlemek yerine bizi de odaya alıyorlar zaten(yaşı küçük ağlıyor diye) ben hep bu odada mı olacak diye sorduğumda yaşı küçük yukarı katta çok oyuncak olan yer var ama oraya çıkartmam otizmini tetikler falan dedi.İstediğim şey konuşması ama bize ne yapmamız gerektiğini söylüyorlar.Evet bazı özel eğitim yerleri maalesef sadece çocuk üstünden para kazanmak için yapıyor.Evde şuan da göz teması, konuşması için kitaplar,renk öğrenmesi için falan çalışıyoruz.
Aras_Taha kizcegunes Göz teması vardı gülme falan hiç birşey den yoksun değildi.üstelik 8-9 aylık iken anne,baba,abi,abla,gel,git,bak,araba,düt düt vb. birçok kelimesi vardı sonradan unuttu
Aras_Taha Urazinannesiqw Kendileri bir defter tutuyor her senasta yaptıklarını not alıyorlar ama bize bir plan verilmedi.Evet miyav çalıştırmak falan da saçma geliyor biraz zaten hiç konuşmayan bir çocuktan ben miyavlamasını nasıl bekleyebilirim ki
Aras_Taha aserra Merhaba, ilk olarak tüm sorduğunuz soruları cevaplamak istiyorum 1-öğretmen çıktıktan sonra bilgiden ziyade evde ne yapmamız gerektiğini söylüyor 2-Evet devlet saatleri çok az osbli çocuklar için haftada sadece 2 seans(80 dakika) veriliyor 3- İlgisizmiler yoksa adapte süreci için mi olduğunu bende anlamıyorum 4-Öğretmen diplomasını görmek istemedim ben ama sorabilirim 5-Eğitim planı ile ilgili bize bir bilgi verilmedi kendileri not alıyor sadece 1 seans da neler yaptığını 6-Evet daha çok yeniyiz, öğretmen zaten bize sizinle değil bizimle göz teması kurması lazım bu yüzden masaya geçince rahat ederiz falan demişti Yorumunuz için gerçekten ama gerçekten çok teşekkür ederim haddinizi aşmak gibi bir kleime görmemiş olayın 😀 çok düşünceli bir yorumdu sağlıklı günler dilerim🐢
aserra Aras_Taha Ben maalesef ki işin eğitim kısmında değildim. Yıllarca hem sekreterlik hemde rapor çıkartma işlemleriyle ilgilendim. Tabii eğitim kısmını buradaki hocalarım daha iyi bilir. Ama ben naçizane yaşadığım tecrübelerden yola çıkarak söylüyorum. Ve bir çok veli ilk başlarda sizler gibi öğretmenlerin ilgisiz davrandığını söylemişlerdi. Ancak dediğim gibi hocaların ellerinde sihirli değnek yok. Oturmaya başlamadan istediklerimizin hiçbirini yapamazlar. Siz bence biraz daha gözlemleyin. Hocanız size bunu yapın dediğinde siz ne yaptınız bu ders diye sorun. Benim çalıştığım kurumda bir hocamız öğrencinin ev içerisinde en çok oynadığı oyuncağını masaya koymayı denemişti ve güzel ilerleme kat etmişlerdi belki o şekilde bir şey de deneyebilirsiniz. Bir de duyu bütünleme seansları çok güzel ilerleme sağlatıyor o branş varsa ona da bakabilirsiniz. İnşallah çok güzel sonuçlar alırsınız ☺️.
momybaby Aras_Taha bi anda olmaz tabi. ama olmaz diyede bir sey asla yok. burada bi anne vardı cocugu agir otizm tanısı almisti. ve geçenlerde tanısı kalkti tamamen. burada annenin payi cok buyuktu. inanilmaz motiveydi. taninin tamamen kalkacagina emindi. ama siz bir sifir yenik başlamışsınız surece. daha kendiniz inanmiyorsunuz. olmaz. ayaga kalkin. cocugunuz miyav ne ki konuşacak sira sira bir suru cumle kuracak. neler yapacak neler. lutfen bunlari kafaniza dusunun imgeleyin. gerçeğin ilk ve en onemli adımı hayaldir. hayaller gercege dönüşür. çocuğunuzu konuşurken kafaniza hayal edin. ama tum ayrintilariyla. bi sure sonra gercek olacak. cekim yasasi..
112233445566 Aras_Taha merhaba işaret parmağıyla işaret etme varmiydi acaba burda buna önemli deniliyor da
maysa-19 Aras_Taha ben otizm değilde gelişim geriliği olan bi cocuga şahit oldum hatta biraz zihinsel engelli diyebilirim.mesela çocuğa kelimeler soyletiyor 4 yaşında çocuk bu arada.kartlar var o kartlarda cismi gösterip işte bu şemsiye bu masa bu kapı dedirtiriyor.cocuk söylemedi yada söylemeyedi diyelim düzgün söyleyene kadar diğer karta geçmiyor.bebegin küçük olduğu için belki farklı olabilir dersi ama oraya o bebek zaten öğrensin diye geliyor o öğretecek önce sana pekiştirmen için evde şunu yap diye öneri suncak .sen evde ogretebilsen orda ne işin var
Nisam- Aras_Taha tükürürüm öyle eğitime ben yapacaksam sana niye getiriyorum ben senden daha güzel evde şarkı söylerim çocuğuma ben senden daha iyi arabayla oyanıtırım bana bunu bunu yap deme sen yapki bende görüp nasıl yapmam gerektiğini bileyim de. Ben 40 dk değerlendirme seansına götürdüm kızımı uyaran eksikliği var. Baktım tırt götürmedim özel bir çocuk gelişim uzmanına götüryorum
Aras_Taha momybaby Abla çocuğuma inanmadığını neresen çıkardın çocuğumun önce konuşup sorma unuttuğunu da belirttim ki bu çocuk illaki ama illaki konuşacak zaten ben buna tüm benliğim ile inanıyorum ama çocuk sıfırdan bir yeni doğmuş gibi başlıyor ilk olarak baba,aba,abi gibi daha ağıza yatkın kelimeler ile başlıyacak ben bu çocuktan miyav demesini şuanda beklemiyorum
Ayseberill Aras_Taha merhabalar 6 yıl özel eğitimde çalışan bir çocuk gelişimi uzmanıyım doğum sebebiyle işten ayrıldım anlattiginiz kadarıyla bu eğitim yeterli değil ortak dikkat için birlikte sıralı oyunlar oynanmali çocuğunuzun gelişim alanlarına göre zayıf kalan çalışmalar bunlar öğretmen değişikliğine de gidebilirsiniz kurum da degistirebilirsiniz
Hilal9 Bnmde oğlum otizm bence öğretmen değişikliği yapın. Öğretmenin özel eğitim öğretmeni olması önemli yoksa orda, sınıf öğretmeni mat. Öğretmeni de, çslışıyor onların bizim çocuklarımıza faydası yok