Yenibirannecik bizim tutma sorunumuzda 2-3 ay oldu ardından bezine tekrar yapmaya başladı ama asla wc ye geçmiyordu 4 yaşına kadar bezliydi. İşte bir yıllık oyun terapisiyle wc egitimini tamamladı. Ben o şurubu 1 yıl kullandım hep tutar korkusuyla o gün tutmasa bile azıcık veriyodum önlem amaçlı. Şurubun güzel tarafı her defasında acımadan yaptıgında normalleştirmiş olucak o yüzden enazından bir iki ay bırakmayın düzeldi sanıp. Bide suan wc ye otur bezini bırak falan demeyin sakın. Benım pedagogdan öğrendiğim tamamen cocugu izlemek. Suan bırakmak istemiyorsa istemiyor diyor. Aradan zaman geçince işaret vericektir kaka yaparken saklanma gibi ya da kırlendi bezimi değiştir gibi. İnanın 3bucuk yaşındaydı hala kirli bezini vermezdi. Ama hiç ses etmedik asla teklıf etmedik işaretler geldikce yakında sende wc yi kullanıcaksın hazır hissettiginde dedik konusunu acmadık. Şimdi sizi cok iyi anlıyorum cunku siz bakışından bile kakasını tuttugunu anlıyorsunuz. Ben süreklı hadi yap tutma acımıcak ıkın gibi ısrar ediyodum. Pedagog kesınlıkle yasaklamıştı. Karşımda zıplayınca napıcam diyodum dayanamıyorum, -hmm karnın ağrıyo biliyorum, senın kadarken bende korkuyodum kakanı yaptıgında rahatlayacaksın diyip konuyu kapatın. O size bakıp yardım istemedıkçeüstüne konuşmayın. Telefonda birine bile anlatmayın o varken. Kısacası siz gündemden cıkarın bunu. Kayısı falan hikaye ama surup cok önemli. Zararlı falan ama cocuk icecek olarak koladır meyve suyudur ne iciyosa sulandırıp icine katın surubu. Ben hep cilekli süte katıyodum, gözünün önünde yapmayın. Bakkaldan yeni almış gibi yapıp sırıngayla koyun gerekirse