Kızım tam 4 yaşında.farkındalıgı aşırı yüksektir, pedagog yorumu ile akranlarına göre üst düzey problem cozebilir,yorumlayabilir. Ama gel gelelimki …
Geçen yıl (3yaşındayken) üçüncü bez bırakma deneyimi yaşarken çişi ögreniyordu fakat kakayı tutuyordu bu sebeple on günde üç kez lavma oldu. Bu büyük bi travma olmuştu. Kaka geldiginde kendini döverek aglayıp saatlerce zıplayıp günlük hayatına devam edemiyordu allah kimseye yaşatmasın. Kakasını ayakta yapan bi cocuktu. 1 yıldır oyun terapisi alıyoruz. (Toplam 28 seans)
Üç ay önce ben artık bez kullanmayacagım dedi kiloda geçti, evet cişte gece gündüz hiç sıkıntı yoktu. Cisini wc ye yapıyor ama Kakası geldiginde bezini takıtorduk. Bu hafta bezi ile birlikte oturmasını teklif ettim, demekki hazırdıki oturarak yapmayı kabul etti. Daha sonra bezini lazımlığın içine serdik bu şekilde yaptı (lazımlıgın kirlenmesinden endişe ediyor) , iki gündür de bezlerimiz bitti dedim, (geri sayım yaptık ) lazımlığına tuvalet kagıdı koyuyorum artık normal yapıyor, böylelikle mızırdamadan aglamadan korkmadan ögrenmiş oldu. Bu yaptıgım adım adım gelişmelerin hepsi pedagogumuz önderliğinde oldu.
Şimdi size yanlışlarımdan bahsedeceğim;
- gece boyu kuru bezle kalmasından hazır oldugunu zannetmek
- kakayı sahiplenmesini görmezden gelmek
- hazır olmadıgını görmezden gelmek
- lavman yaptırdıgım halde geri bezlememek
- konuyu süreklı gündemde tutup kakanmı var zıplama acıyomu diye sormak.
- endişelerimi ona yansıtmak, ödül vaad etmek
Not: cocugum asla kabız değildi , 1 yıl dulcosoft şurup kullandık. Lavmanı bile yarım saat tutmuştur. En başta Kakasını kiloduna yaptıgında tiksindi ve kaka tutma davranısı geliştirp iş çok kez lavmaya gitmişti.
Tam 4 yaşında tam olarak “o istediği zaman” oldu.
Allah herkese sabır versin kaka tutan cocuğa armut kayısı yedirmek hikaye. Bu durumlar ilerideki karakterini cok etkiliyor obsesif kişilkler gelişebiliyormuş.
Tuvalet panosu aldım sticker yapıştırdık cok heveslendirici oldu..
Pedagog destekli hatim ettigimiz kitaplar:
teonun kaka kıtabı
Güle güle kakalar
Faresu- kücük su birikintisi
Kakaloji
Kaka yaparken acıyor
Bu kıtaplar ile kakanın nasıl oluştugu, neden bırakmamız gerektiği, tutarsak ne olur gibi kavramların hepsini yaladı yuttu, mantıgına yattı, odası ayrıldı, okula gitti kakayı normalleştirdi , kaka yaprken beni izledi, kücükken benimde korktugumu anlattıgım hikayeleri dinledi, BÜYÜDÜĞÜNÜ KABUL ETTİ OYUN TERAPİSİ ile ve çok şükür bugünleri gördüm.
Allah herkese kolaylıklar versin öğrendıklerimi paylaşmak istedim.🙏🏻