oglumunannesiyimm sadece bir kez atak gecirdi kizim, ve onda da, plt yok denecek kadar azdi, normalde sinir,100bin ile,400 bin kizimin degeri 40 a dusmustu.
O zamanlar hava cok sicakti, ve ilk peteşi dokuntuleri boynunda baslamisti, ben onu isilik sanmiştim.
3 gun yaklasik olarak, bu dokuntuler cogaldi.
Sonra kollari, ayaklari, ayak parmaklari gozumun onunde sanki darp edilmis gibi sis morluklar oomaya basladi.
O zaman doktoruma msj attim ve boyle tani basladi.
Agzinin ici, damagi yumruk yemis gibi komle mordu
Ve cildi olakar hassaslasmisti ki, kucagima alirken, parmaklarimin dokundugu yerler morariyordu.
Dokyorun bana soyledikleri,
Bu dokuntuleri gordugun an hemen en yskin acile git.
Degerleri hemen bir gunde dusmez, endise etme.
Ateslendiginde, hastalandiginda, bagisiklik sistemi calismaya basladiginda atak olabilir.
Grip oldugunda da dikkatli ol, kizim ateslenmeden atak gecirdigi icin, o da olasi.
Normal zamanlarda, aman duştu bisey olur mu diye korkma. Zaten sizin de kontroller su an sık.
Kizim okadar cok hareketli ki, ve cildi de okadar cok hassas ki, kollarinda bacaklarinda,carpma kaynakli morluklar hic eksik olmuyor.
Internette bircok sey yaziyor, bunlara bakip, bebegini aktivitelerini sebepsiz yere engelleme.
Spor yapmamali, bisiklet vs.kullanmamali diye cok yazilar okudum, ama bunlar asilsiz. Ozel bir durum yok.boyle dusun, ama tedbiri de birakma.