livanurvealpinannesi61 ya senin psikolojin cidden bozuk. Ben süt faydalı demedim. Sana milyonuncuya anlatıyorum. Neden anlamıyorsun çözemedim. Senin kafan neden almıyor? Bu sütün zararlarını bütün doktorlar onaylamıyor anladın mı? Bu konuda çok farklı görüşler var yani. Senin anlattın o zararları onaylayanda var onaylamayan doktorşarda var. Seninkiler doktor bizimkiler ne? 5 yaşında kızım. 5 senedir özel doktora kontrole götürüyorum( ki bana göre doktorun özeli devlati yada iyi doktor özelde olandır diye birşey yok, ısrarla özel doktorları dedi diye yazınızda belirttiğiniz için yazıyorum bunuda). Sürekli salakmışız muamelesi yapma rica ederim. Ayrıca anadık kızın zarar görmüş. Bizimkiler görmedi. Neden ısrarla illa görecekmiş gibi konuşuyorsun. Sütün fermente hali zararsız diyorsun da fermente ne bilmiyorsun. Süt bağırsak flarasına zarar verebilir. Fermente halinde prebiyotik olduğu için bağırsak florasına zarar vermez. Sütü peynir ve yoğurttan ayıran özellik bu oluyor yani. Bir de eskilerden bebeklere(yenidoğan dahil) sağlık bakanlığı tarafından sulandırılmış süt verebilirsiniz deniliyormuş. Günümüzde formül mama olduğu için. Artık fotmül mama veriliyor. ( he bir de formül mamaların içerinde bile süt tozu falan var) Bunları biliyorsundur zaten ama yani değişik tuhaf yorumlarınız var. Bana hazır gıda paketli gıda bilmem ne zırvalığını da anlatma yazma da. Cahil okumayan insan yok senin karşında. Yok pınar içim öyle, devam sütü böyle. Paketli gıda şöyle. İçinde şeker var. Şekerin zararı şöyle. Biliyoruz hanımefendi paketli gıdayı da şekeri de zararlarınıda. Ben de devam sütü vermedim. Normal süt verdim. Benim konuya dahil olma amacım sizin süt içen çocukları hastalıklı yapmanız olayıdır. Siz devam sütünü değil sütün zararlarını anlatıyordunuz süt içen çocuklara hastalar yada hasta olacaklar demenizdi. Şimdi devam sütüne geçtiniz. He birde hayvanlara ilaç veriliyor sütler artık doğal değil falan demişsiniz. Merak ettim hiç mi et köfte ilikli kemik suyu yapıp vermiyorsunuz çocuklarınıza? Eğer veriyorsanız bilim isterim o ilaçlar hayvanın iliklerine kadar geçiyor, yani dedirdiğiniz yoğurt, peynir ve kefire de geçiyor sadece sütüne değil. Ayrıca lütfen artık sütü kafanıza göre yorumlamayın. Kemik erimesi yapar dediğiniz kazeinin peynirde ve yoğrtta bile olduğunu bilmiyorsunuz. Son kez söylüyorum. Sütün faydalarını savunan doktorlarda var. Onları mı doktordan saymıyorsunuz ki bu sizin ne haddinize.? Ayrıca kızım süt içiyor çokta sağlıklı, Allah’ın izniyle de çok sağlıklı yaşam sürdürecek. Doktorum kontrollerinde bunu tescilliyor. Bir daha bizim çocuklarımıza sağlıksız muamelesi yapma!