okuyor Önümüzdeki hafta bizim için bavul boşalt, çamaşır yıka, ütüle, evi temizle, alışveriş yap, planlama yap…. İle geçecek. Tatil güzel de sonrası yorucu 😩 Herkese şimdiden mutlu hafta sonları ve mutlu haftalar. Bir süre yokum galiba 😄🙃
Aslicamm Melissamom evet bazen bu dil temizlemeyi de yapıyo bu ara sanki yediği ne kadarsa 😂 huyları her gün degisiyo gerçekten yaptıklarını normal kabul edip gözlemlemeye devam etmemiz gerekiyo bence 😂
Aslicamm okuyor bugün biz de yaptık daha önce kesme işlemi yapmıştı ama birleştirmeye hiç hevesli değildi bugün muzun geri kalanı nerde portakalın kalanı nerde dediğimde yapıştırmaya çalışti. İkili puzzle konusunda hiç ilgili değil görseller yabancı geliyo ama bence bu meyveler bu konuda çok mantıklı hem üç boyutlu hem de tanıdık olduğu için tamamlamak güzel oluyo:)
Aslicamm Kahvaltı yine fincan yumurta+karadut özü+salatalık+Turna yemişi kurusuydu. Nedense iki gündür Turna yemişi istemiyo normalde haftada bi paket bitirmişti. İlk uykusuna bi türlü yatmak istemedi geç yattığı için ara öğün verdim dünkü elmalı muhallebisinden. Aslında niyetim muzlu ya da kayısılı magnolia yapmaktı da fırsat olmadı 😂 öğle ve akşam için sebzeli bulgur pilavı yapcam. Kabak kapya biber domates ve patlicandan. İlk patlıcan tadimini yapmış olcak. Yanında da kefir
Aslicamm Parka gitmeye başladığımızdan beri parklara daha farklı bi gözle bakar ve İstanbulda yaşadığıma çok üzülür oldum. Çimen bile olmaz mı bi parkta. Yakinimizda üç tane park var inanır mısınız tamamen beton ve plastikten olusuyor cok üzücü 🤦
Aslicamm Kahvaltı sebzeli pankek+muz ceviz karadut özü karışımıydi. Pankekin tadina bakıp bıraktı ben de yürüyüş yaparken yer diyr ısrar etmedim o zaman da yemedi demek ki tadını beğenmedi 🙈 yürüyüşten sonra bi dilim kaşar ve salatalik verdim. Öğle ve akşam yemeğinde sebzeli bulguru var ben bi de kabak tarator düşünüyorum bi süredir yoğurtlu sebze yemiyodu bugün teklif etcem bakalım. Ara öğünde dondurma düşünüyorum çok sıcak hava ve bence çıkacak dişler de rahatsız ediyor. Yoğurt bal badem ve donmuş çileği rondodan geçirerek yapcam
Aslicamm Kızlar ya danışmak istediğim bir konu var. Biz hep kanguruyla geziyoruz oğlumla ama artık sıcaktan midir nedir biraz zorlanmaya basladim. Bebek arabasina geçeyim desem biraz ağır gibi bi de İstanbul sokakları gerçekten bebek arabasıyla gezmek için hiç müsait değil her yer araba dolu sokaklar dar yolda giderken motoru arabası eksik olmuyor. Oğlum da bazen kanguruda sıkılıyor. 15 ayda 5 kere anca bebek arabası kullanmisizdir. Sizce baston bebek arabasi mi alsam hafif küçük ince diye yoksa 3 tekerlekli bisikletlerden mi alsam onlarda da farklı farklı modeller var scooter şeklinde ikili olandan mi alsam çok kararsız kaldım siz olsaniz sartlarimi değerlendirip neye karar verirdiniz 😁
okuyor Aslicamm biz hic kanguru kullanmadık. Kızım istemedi. Sonrasında da alıp denemedim. Yenidoğan döneminden beri bebek arabası kullaniyorum. Kabin boy. Çanta gibi koluma takabilecegim sapı var. Apartmanda asansör yok ona rağmen bir kolumda bebek bir kolumda araba ile cikip inebiliyorum şu an. Yasadigimiz yerde yollar çok müsait. İstanbul’a gidince parkta, sahilde kullandım ama gideceğim konuma hep araba ile gitmiştim. Bir kere mahalle arasında tek başıma kullanmak durumunda kaldım. Gerçekten cok zordu. Her yere araba park etmiş. Kaldırımlar araba dolu. Arabalardan yolu görmek çok zor. Ama aynı seyler arabada da scooter tarzı bir şeyde de aynı oranda yaşanır. Çünkü sorun kullanılan şey değil şehrin yol plansizligi. Yaz için scooter çok güzel. Biz de hem ebeveyn kontrollü bisiklet hem scooter olanlardan almayı planliyorduk. Şu an için ona bütçe ayiramadik. Ama alinacak listemde. Sadece yaz için alınacaksa bisiklet/ scooter güzel tercih. Devamlı kullanım için kışın da yağmurluğunu örtüp yürüyüş yapabileceğiniz bir bebek arabası güzel bir tercih.
Pastoralsenfoni Aslicamm biz globber’ın go up deluxe play model olan scooterını kullanıyoruz. 8. Aydan beri hiçbir kemeri vs olmamasına rağmen üstünde dengeli bir şekilde duruyor. Her yere onunla gidiyoruz, bebek arabası öylece duruyor. Hatta bu ara normal scooter moduna alıyorum henüz çok küçük ama diğer çocuklarda görünce sürekli onlara doğru koşuyordu. Şimdilik benim tutmamla ilerliyoruz ama çok hevesli. 16 aylık olacak yakında.
Aslicamm okuyor ay evet yaz kış kullanabileceğim bi şey olsa daha iyi olur aslında bi çok arkadaşım da büyüdükçe bebek arabasından sıkıldıklarını ve bisikletin ihtiyaç haline geldiğini soyluyo ama her bebek de bir değil belki benimki bebek arabasını daha çok sever bisiklet/scooter gereksiz olabilir ama bi taraftan da ileriye yönelik güzel olabilir iyice zamlanmadan alsam diyorum 🙈
Aslicamm monami_ Haha kangurunun destekleri güzel yormuyo bi de oğlum hala minik 9-9.5 kilo arasında gidip geliyo o yüzden pek zorlamadi 😂
okuyor Bugün ilk defa fellas meyve bar verdim. Hindistan cevizi ve Çiya tohumu olanı. Nasıl gülerek ve immm immm diyerek yedi 😄
Aslicamm Kahvaltıda yulaf tabanlı pizza+muz ceviz karadut özü karışımı vardı. Pizzadan az yedi yine iştahsız günler başladı iki gündür pek yemek yiyesi yok. Öğle ve akşam yemeği için ciğerli cevizli sebzeli kuskus yaptım. Ara öğünde yoğurt yulaf meyve verebilirim sabahtan yulaf kalmıştı biraz :)