okuyor Bu haftanın güncellesi üfleme ve oflama. Yemek sıcak dediğimde üffff yapıp soğutmaya çalışıyor. Bir de bizim bir şeye dokunmamizi vs. İstemezse ooooffffff diyor. Neden yapıyorsunuz der gibi. Göz deviriyor falan . Küçük ergen 😄
Melissamom Aslicamm benzer durumlar demek ki çoğu bebekte karşılaşılıyor. Geçici bir dönem varsayıyorum yorumunuza istinaden biraz olsun rahatladım teşekkür ederim 🙏 yani dilini çıkarıp temizlemek istemesi falan garip gelmişti. Bir de yine diş dönemine girdi onun da etkisi büyüktür dört tane birden patlattı azı dişi çok zorladı. Dediğiniz gibi damak tadı da böyle oturmuş olabilir. Hepsi birleşince zor bir süreç yaşatıyor. Umarım kısa zamanda düzelir.
Aslicamm Melissamom evet bazen bu dil temizlemeyi de yapıyo bu ara sanki yediği ne kadarsa 😂 huyları her gün degisiyo gerçekten yaptıklarını normal kabul edip gözlemlemeye devam etmemiz gerekiyo bence 😂
okuyor Önümüzdeki birkaç ay için renk keşif sepetleri ne yeniden döneceğim. Renklere ilişkin bir farkındalık oluşturmak ilk hedef. Sonrasında renk eslestirme çalışmaları yapacağım. 15-16. Aylarda Waldorf peg bebek ve kase ile yapılan renk eşleştirme çalışmaları da gördüm. Eşleştirmenin yanında renk gruplama çalışmaları da yapacağız. Bunları halledince de renklerin isimlerini öğrenmeye geçeceğiz.
okuyor Çocuk akademinin 2. Yaş etkinlik setini almıştım. İlk kitapta el baskısı ile kelebeğe kanat yapıyorsunuz. Evde kelebek çizerek de yapılabilecek bir etkinlik. Bu ay onu yaptırmayi planlıyorum.
okuyor Cuma ve hafta sonu için yapmayı planladığım yemekler (Cooook sıcak hiçbir şey yemek istemiyor insan) Patlıcanlı yaz pilavı Semizotu diblesi Fırında sebze kızartması Şekersiz limonata Köfte
okuyor Ay aktivitelerinde bunu çok gördüm. Sonraki aylarda da ile boncuk dizme yaptırılmış. Onun temeli.
okuyor okuyor bizde buna benzer bir oyuncak var. Geometrik şekil yerlestirme. Çubuğu kısa. 4 şekil var. Bime gelmişti. Şu an yuvarlak olanları geçiriyor kendi başına. Kare ve dikdörtgende yardım etmem gerekiyor. Bir de üçgen bölümü var. O, şu an için zor.
okuyor Önümüzdeki hafta bizim için bavul boşalt, çamaşır yıka, ütüle, evi temizle, alışveriş yap, planlama yap…. İle geçecek. Tatil güzel de sonrası yorucu 😩 Herkese şimdiden mutlu hafta sonları ve mutlu haftalar. Bir süre yokum galiba 😄🙃
Aslicamm okuyor bugün biz de yaptık daha önce kesme işlemi yapmıştı ama birleştirmeye hiç hevesli değildi bugün muzun geri kalanı nerde portakalın kalanı nerde dediğimde yapıştırmaya çalışti. İkili puzzle konusunda hiç ilgili değil görseller yabancı geliyo ama bence bu meyveler bu konuda çok mantıklı hem üç boyutlu hem de tanıdık olduğu için tamamlamak güzel oluyo:)
Aslicamm Kahvaltı yine fincan yumurta+karadut özü+salatalık+Turna yemişi kurusuydu. Nedense iki gündür Turna yemişi istemiyo normalde haftada bi paket bitirmişti. İlk uykusuna bi türlü yatmak istemedi geç yattığı için ara öğün verdim dünkü elmalı muhallebisinden. Aslında niyetim muzlu ya da kayısılı magnolia yapmaktı da fırsat olmadı 😂 öğle ve akşam için sebzeli bulgur pilavı yapcam. Kabak kapya biber domates ve patlicandan. İlk patlıcan tadimini yapmış olcak. Yanında da kefir
Aslicamm Parka gitmeye başladığımızdan beri parklara daha farklı bi gözle bakar ve İstanbulda yaşadığıma çok üzülür oldum. Çimen bile olmaz mı bi parkta. Yakinimizda üç tane park var inanır mısınız tamamen beton ve plastikten olusuyor cok üzücü 🤦
Aslicamm Kahvaltı sebzeli pankek+muz ceviz karadut özü karışımıydi. Pankekin tadina bakıp bıraktı ben de yürüyüş yaparken yer diyr ısrar etmedim o zaman da yemedi demek ki tadını beğenmedi 🙈 yürüyüşten sonra bi dilim kaşar ve salatalik verdim. Öğle ve akşam yemeğinde sebzeli bulguru var ben bi de kabak tarator düşünüyorum bi süredir yoğurtlu sebze yemiyodu bugün teklif etcem bakalım. Ara öğünde dondurma düşünüyorum çok sıcak hava ve bence çıkacak dişler de rahatsız ediyor. Yoğurt bal badem ve donmuş çileği rondodan geçirerek yapcam