Kızlar merhabalar, oğlum 13 ay 26 günlük yemek konusunda beni aşırı zorlamaya başladı yaklaşık 1.5-2 aydır. Blw ilerledik yemeğini kendisi yiyor ama çok ilginç sadece benim oğlumda mi var böyle ya da süreç mi geçecek mi başına gelen var mi yardımcı olursanız sevinirim fikirlerinize ihtiyacım var. Çorba konusunda hiç zorlanmıyorum her türlüsünü içiyor. Ama yemek ve meyve maalesef hep aynı çeşit besleniyor. Kahvaltıyı çok iyi yapardı şimdi asla ağzına bir şey sürmüyor. Belki isterse biraz yumurta sarısı. Bir aydır bal tadımı yaptırmaya çalışıyorum mesela, çay kaşığının ucuyla veriyorum ağzını açmama durumu yok ne versem ağzını açıyor ama daha tadını bile almadan tükürüyor ve dilini çıkarıp elleriyle dilini temizliyor. Karpuz ve muz yiyor sadece bazen karpuz uzatıyorum çatalla, kafasını çeviriyor yemek istemiyor ama ağzına değdirdiğimde hemen yemeye başlıyor. Her sabah kahvaltısına farklı meyveler koyuyorum asla dokunup bakmıyor bile, ben verirsem de ağzını açıyor ama dediğim gibi ağzına alması ve tükürmesi bir oluyor. Çiğnemiyor bile. Karışık bir şey asla yemiyor. Yumurta sarısına peynir bulaşmış olsun direkt onun tadını alınca çıkarıyor. Veya pilava kuru fasulyenin suyu gelsin hemen çıkarıyor ama ayrı ayrı pilav ve fasulyeyi yiyor. Hatta bazen yoğurt verdiğim kaşıkla çorba verince onu bile tükürüyor. Ama ikisini ayrı ayrı yiyor. Daha hiç çiğ domates yemedi, her sabah kahvaltıya koyuyorum yemiyor, menemen yemiyor ama şehriye çorbasının içine rendeleyince yiyor. Ara vereyim diyorum mesela haftalardır domates koymadım tabağına bugün vereyim dedim yine yemedi. Ek gıdaya başladığından beri her gün yoğurt yiyen çocuk 3 haftadır ağzına sürmüyor, ağzına alıp tükürüyor direkt. Duyu bütünleme sorunu olan çocuklarda bazı yeme problemleri olabiliyormuş öyle bir durum mu var varsa bu şekilde mi oluyor bilmiyorum ya da dişten mi diyorum ama ağzına alıp tükürmesi dilini temizlemesi falan dişten olacak gibi değil, diş olsaydı hiç ağzını açmazdı sanırım. Sanki bazı yemeklerden tiksiniyor gibi. Hep aynı besinleri tüketmek istiyor.