Gryffindor ya benim bebeğim bir yaşında parkta bahçede asla peşinden koşmam. Tabi öncelikle güvenli ortam olup olmadığına bakarım. Ortam güvenliyse düşse de kalksa da tek başına becersin isterim. Anladığım kadarıyla bulunduğunuz ortam güvenli değil. Korumacı yaklaşmanız normal. Fakat korumacı davranırken ona hissettirmeseniz daha iyi. Size güvendiği içinde dikkatsiz davranıyor olabilir. Örnek vereyim. Parka gittiğimizde benim bebe salıncağa yaklaşmıyor. Salıncakta bir sallanırken kaç kaç kaç diyorum oyun sanıyor. Ben olmasam da biri sallanırken kendi kendine hiç yaklaşmadan kaç kaç kaç diyip koşuyor uzaklaşıyor. Böylece hem oyun oynadığını sanıyor hem tehlikeden uzak duruyor. Eğer çok kıpır kıpırsa bebeğiniz oyun oynamayı da fazlasıyla sever. Sürekli korumacı davranmak yerine tehlikeli durumları tehlikesiz oyunlara çevirmenizi tavsiye ederim 🌸
Ama şunu da söyleyeyim bizim evin çevresi site içi her yer yeşillik ve sürekli temizleniyor öyle cam kırıkları görmek mümkün değil ben o yüzden rahatım. Koştururken