[silindi] kızlar yurtdışına gitmek istiyoruz bi bağımız yok oralarda siz nasıl gittiniz nerelere başvurdunuz süreç nasıl işledi
Birberenannesi [silindi] biz de kesin bi şekilde istiyoruz artık. Yarından itibaren araştırmaya başlıcaz. Ben de bekleyeyim burda belki bilgi veren olur.
Biirbebekbirannee [silindi] ülkenin Aydın kısmının kafasının içinde yurtdışı planları dönüyo suan. Bizde araştırıyoruz ama bişi bilmiyorum
1Masalll [silindi] biz Azərbaycan dayız gəleli 1 sənə oldu eşim ziraat mühendisi Türkiye’de iş bulamayınca burYa geldik imkanlar daha iyi aylık dolar üzerinden çok çok iyi tabi biz bir arkadaşımızın vesilesiyle geldik onun burayla bağlantısı vardı bize de iş ayarladı. Yurtdışı da kaliciysan öncelikle pasaport olması gerekiyor sonra oturma izinleri sart en önemlisi bunun gibi birden çok prosedür var
yuhumgeliy Bu posttan sonra hayatında bir şey değişen öğrenen oldu mu onu merak ettim yada bir değişiklik 😂 bizde çok istiyoruz gitmeyi ama nasıl gideriz bilmiyoruz bir de kızımız var nasıl kabul ederler bilmiyoruz hangi ülke olduğu önemsiz. Eşimin 2 dayısı hollandada ama o kadar samimi değiller keşke yakın olsalardı belki yaraları olurdı [silindi] Birberenannesi
Ogretmenanneyim Bende istiyorum ama memurun nasil yaparız ederiz bilmiyorum ama gelecek yok Türkiyede. Benim umudum kalmadı
Ela85 Ogretmenanneyim Almanca veya İngilizce öğrenin yurt dışı öğretmenliği sınavına girin branşınızda alım varsa. Şu an Almanya’da görevdeyiz seneye son yılımız dönmemeyi düşünüyoruz iş bulabilirsek:(
Cigdemss Ela85 avrupa için çok az alım ve branş kısıtlı oluyor. Ben de öğretmenim. En fazla Din kültürü ve ahlak bilgisi ve türkçe öğretmenliği bu iki branş fazla .
dygefe Biz de gitmeye karar verdik araştırmaya başladık ama eşimin mesleğinden dolayı zor sınavları var umarım gidebiliriz 🙏
[silindi] dygefe eşimin mesleğinde almayada baya talep varmış ben biraz tedirginim ama o çok ciddi ve üzgün yarın giden arkadaşlarımızdan detay öğreneceğiz bakalım
1Umut Yurt dışında yaşayan biri olarak sadece şunu söylemek isterim.Eğer illa yurt dışına yerleşmek gibi bir düşünceniz varsa,ya da burda çalişmak gibi….Yasal olmayan yollardan gelmemeniz.
[silindi] 1Umut Yurt dışında yaşayan biri olarak sadece şunu söylemek isterim.Eğer illa yurt dışına yerleşmek gibi bir düşünceniz varsa,ya da burda çalişmak gibi….Yasal olmayan yollardan gelmemeniz. Zdg35 şurada okuduğum beni aşırı irite etti zaten
Biz3kisiyiz_ Biirbebekbirannee ülkenin aydın kısmı olsaydınız süreci bilirdiniz zaten burada cevap beklemezdiniz 😂
OptimusPrime [silindi] Benim eşimde CNC ustası. Belgelerini Almancaya çevirdi. Gönderdi Almanya’ya. Denklik belgesi için. Pasaportları çıkarttık. Denklik çıkınca vize basvueusu yapıp, 1 yıl icerisinde Almanya’ya gideceğiz.
Ela85 Cigdemss bu branşları tek çatı altında Almanca dil belgedi alıyor hıcam 200 kişi aldılar bizim zamanımızda. İngilizce belgesi de geçerli ordan alım az. Branşınız uygunsa klavuzda büyün bilgiler mevcut.