dygefe Biz de gitmeye karar verdik araştırmaya başladık ama eşimin mesleğinden dolayı zor sınavları var umarım gidebiliriz 🙏
[silindi] dygefe eşimin mesleğinde almayada baya talep varmış ben biraz tedirginim ama o çok ciddi ve üzgün yarın giden arkadaşlarımızdan detay öğreneceğiz bakalım
1Umut Yurt dışında yaşayan biri olarak sadece şunu söylemek isterim.Eğer illa yurt dışına yerleşmek gibi bir düşünceniz varsa,ya da burda çalişmak gibi….Yasal olmayan yollardan gelmemeniz.
[silindi] 1Umut Yurt dışında yaşayan biri olarak sadece şunu söylemek isterim.Eğer illa yurt dışına yerleşmek gibi bir düşünceniz varsa,ya da burda çalişmak gibi….Yasal olmayan yollardan gelmemeniz. Zdg35 şurada okuduğum beni aşırı irite etti zaten
Biirbebekbirannee [silindi] ülkenin Aydın kısmının kafasının içinde yurtdışı planları dönüyo suan. Bizde araştırıyoruz ama bişi bilmiyorum
Biz3kisiyiz_ Biirbebekbirannee ülkenin aydın kısmı olsaydınız süreci bilirdiniz zaten burada cevap beklemezdiniz 😂
OptimusPrime [silindi] Benim eşimde CNC ustası. Belgelerini Almancaya çevirdi. Gönderdi Almanya’ya. Denklik belgesi için. Pasaportları çıkarttık. Denklik çıkınca vize basvueusu yapıp, 1 yıl icerisinde Almanya’ya gideceğiz.
Cigdemss Ela85 avrupa için çok az alım ve branş kısıtlı oluyor. Ben de öğretmenim. En fazla Din kültürü ve ahlak bilgisi ve türkçe öğretmenliği bu iki branş fazla .
Ela85 Cigdemss bu branşları tek çatı altında Almanca dil belgedi alıyor hıcam 200 kişi aldılar bizim zamanımızda. İngilizce belgesi de geçerli ordan alım az. Branşınız uygunsa klavuzda büyün bilgiler mevcut.
Zdg35 [silindi] kimse bizi istemiyor yurtdisinda da ondan. Bizde istiyoruz bugunden itibaren arastirmaya baslayacagiz.
Biirbebekbirannee [silindi] vize alabilirseniz gittiğiniz ülkede mülteci olarak kalıp, 5 yıl sonrasında vatandaşlık alabilirsiniz
benbileanneoldum [silindi] ben hollandada yaşıyorum çifte vatandasligim vardı o şekilde geldik eşimle beraber. Buraya geldikten sonra çok fazla kişiye yardımcı olduk vize başvuru vs. Ama hepsinin çifte vatandaşlığı vardı emin olun bildiğim bir yol olsa seve seve üşenmeden yazar yardımcı olurdum. Çok detaylı bilmediğim ama duyduğum nitelikli göçmen vizesi var ve Ankara anlasmasi yapan bazı ülkeler var belirli bir sermayeyle kendi işini kurmak ama dediğim gibi çok hakim değilim. Hakkınızda hayırlısı olsun umarım hersey istediğiniz gibi olur
Tubanurrr [silindi] Amerika da yaşıyorum Amerika ve Kanada için öncelikle alabilirseniz iyi bir form hazırlayıp turist vizesine başvurabilirsiniz daha sonra burada bir şekilde vize statünüzü değiştirebilirsiniz en mantıklısı bu he ben her türlü ne olursa olsun geleceğim derseniz Meksika sınırından gelen tanıştığım kişiler var ama o çok tehlikeli bir yol bu durumu pek tavsiye etmiyorum
Beybislerim Zdg35 aynen orda yaşayan Almancılar kesinlikle yeni bir Türk gelsin istemez Ama hepsi oyları verir eurolar artsın tabi
[silindi] Biirbebekbirannee hepsini yarından itibaren detaylı olarak araştıracağız ve buraya tek tek yazıp anlatacağım inşallah🥲
[silindi] Biirbebekbirannee vatandaşlık değil oturma izni alabilirsiniz ama o sürede atılmadan kalmak ve çalışmak nasıl olur
1Masalll [silindi] ben yurtdisindayim şuan en ufak bir tartışmada burası bizim ülkemiz siz defolu gidin diyorlar mutlaka karşılaşırsınız bu durumla
LaMamaDellaCicala [silindi] boyle bir duriml karsilasmaniz icin onlar gibi yasiyor olmaniz gerekiyor..eger entegrasyon surecini basari ile atlatirsaniz hic zorlanmiyorsunuz..her milletin irkcisi var tipki Türkiye’de oldugu gibi ama yasalar bu konuda turkiyeden daha belirgin yaptirimlar uyguluyor bu bulundugum ulke icin gecerli olabilir ..almanya çok sıkıntılı bu konuda cunku her turlu pis isi orada turkler donderiyor buda haliyle bi kin ve nefreti beraberinde getiriyor…ama diyelimki siz ureten dil sorunu u cozmus toplumsal uyumu saglamis birisiniz cokta sikinti olacagini sanmiyorum…ben yasamadim yasamiyorum…italyan kantonundayim italyanlar sicak kanli ve daha yardimsever aile yapilari bize benzer ve oturmus bir halk….ogreticiler kesinlikle yadirgamiyorlar…milliyetcilik var evet ama ben irkcilik ile karsilasmadim karsilasan arkadaslarimiz o cevreden uzaklasiyor gerekte yok zaten felsefeniz bana birsey kaayan insandan uzak durmaliyim🤷
Desperite [silindi] biz de araştırmaya başladık nasıl gideriz ederiz diye bilgilerinizi de buraya yazarsanız ben de beklemedeyim. Umarım en azındna bu şansımız olur 🤲
1Masalll [silindi] biz Azərbaycan dayız gəleli 1 sənə oldu eşim ziraat mühendisi Türkiye’de iş bulamayınca burYa geldik imkanlar daha iyi aylık dolar üzerinden çok çok iyi tabi biz bir arkadaşımızın vesilesiyle geldik onun burayla bağlantısı vardı bize de iş ayarladı. Yurtdışı da kaliciysan öncelikle pasaport olması gerekiyor sonra oturma izinleri sart en önemlisi bunun gibi birden çok prosedür var