Defnenin-annesii oğlum 2.5 yaşında asla sıkıntıya gelemez hep ilgi istiyor devamlı onla ilgilenelim istiyor çok akıllı iletişimi çok iyi. Tek başına oyun oynamaz hep bizimle olmak ister. Hep ön planda olmak ister. Canının istediği olmayınca çok sinirlenip bağıra bağıra ağlar. Her şeyi ağlayarak yaptırmaya çalışıyor ama yapmıyoruz tabi ağlaman bitince konuşalım şu an anlamıyorum filan diyorum o da geçenlerde 3 yaşındaki kuzenine aynısı yapıyordu 🤭🤭 ağlaman bitince konuşalım aras şu an seni anlamıyorum deyip kenarda ağlamasının bitmesini bekliyordu. Ağlanacak bişey yokki sakin ol filan diyordu. Çok gülmüştüm. 😂 Temkinli bir çocuk gözü kara değil. Yeğenim yay burcu 3 yaşında ele avuca sığmaz gözü kara ordan oraya zıplar ama oğlum öyle değil daha temkinli yaklaşıyor herşeye. Bi yerden Zıplarken daha sağlam kendine zarar gelmeyecek şekilde dikkatli davranıyor mesela. Evde en büyük yardımcım o. Bulaşık makinesini boşaltır bana verir bende yerleştiririm. Eli yüzü kitlenin e elimi sil ağzımı sil der. Tuvalet eğitimine geçmeden önce altına yapınca direk Altımı temizle vs derdi. Dil açısından konuşma açısından kendini ifade etme açısından yaşıtlarını geçtim kendinden büyük çocuklardan bile daha iyi yani büyük insan gibi al karşına konuş. Tabi babasıyla benim bu konuda dil gelişimi için çok fazla sebep-sonuç şeklinde anlatımlarımız, 2 yaşına kadar asla TV izletmeyişimiz, babasının her gittiği yere götürüp (oto yıkama, sanayi, oto aksesuar, esnaf vs gezileri alışverişleri) oralarda konuşmaya insanlarla kaynamaya teşviği de var. Tabi çocuğun da kendisinin konuşmaya iletişim kurmaya hevesi var. Düzenli değil dağınık ama ilerde düzenli bir çocuk olacağını düşünüyorum bu şekilde aşılamaya çalışıyorum. (umarım öyle olur ya babası düzenli değil🥴) tam bir görev adamıdır kendisi görev ver hevesle yapmaya çalışır oyun gibi 😂