serifeuckac MMG bende de olmuştu ılık suyla duşa girdiğinizde göğsünüze iki yandan çırpar gibi suyun altında vurun elinizle iyi oluyor ben sıcak su torbası falan koyuyordum çok fayda etmedi lahana yaprağı koydum soğuk o da bi saat acıyı dindiriyor yeniden bir daha özel hastanede doğum yapmıştım hastanedeki süt sağma makinasını kiraladık eve onula boşalttım göğsümü hep kendi aldığım sağma makinası çok az çıkarıyordı bir ay sağdım onunla reddetse bile bebeğiniz siz yinede verin inşallah geçer 🙏🏻
Nunununnannesi uyuyanadamdannefret mastitin de çeşitleri var bir araştırın bakalım olabilir belkide ama o yumrular iyi huylu kistte olabilir tabi doktor kontrolü önemli benim geçirdiğim mastit tek yumru ama baya büyüktü
uyuyanadamdannefret Nunununnannesi benimde tek yumru ve oldukca buyuk. Ilerlememesi ivin bebegimi emziriyom ama bi ise yaramiyo. Sicak kompreste yaptim fayda etmedi. Nasil duzeltebilirim
Scemiha MMG dün bitti benimde😓 beyaz lahana yaprağını kaynatip koydumm. Bol bol dus altinda masaj yaptım. O göğüsten emzirdim sürekli. Süt sagarken dairesel hareketlerle masaj yaptım süt pompasının başlığıyla. geçmiş olsun hemen geçer inşallah
tasyan MMG Ben de çok mastit olurdum ve burada yazılanların hiçbiri ise yaramadi. Zorla da olsa bebeğime emzirttim öyle açıldı hep. Bebeğim de emmek istemiyordu duşa girip sıcak suyla birlikle emziriyordum öyle açılıyordu.
mervekanbur MMG neredeyse her atak dönemi kızım emmek istemediği dönemlerde mastit oluyorum ılık duş sağım yapma bana çokta iyi gelmedi aksine az da olsa emzirdikten sonra buz kompresi yapıyorum böylece bir sonraki emzirmeye kadar süt üretiminin yavaşladığını okumuştum bir de epsom tuzu diye bir şey gördüm Instagram da mochi pompanın içine ılık suda çözdürüp meme ucuna değecek şekilde emzirme öncesi bir süre bekletiyorum sanırım oluşan enfeksiyona iyi geliyor çünkü onu yaptıktan sonra emzirdiğimde birkaç sefer emzirmede rahatlıyorum
Kimyager-anne MMG bende sol göğsümden oldum sıcak su buharına havlu tuttum göğsüme masaj yaptım sagdim uyanmaya yakin makina ile biraz açıp süt gelmeye başlayınca verdim öyle emdi üst ustte hep aynı göğsü verip diğerini sagdim açıldı emerken sertlikleri de elinde masaj yap sürekli sıcak su altında masaj ilerlemeden inşallah atlatırsın ağrısı çok zor😭
Ahilal MMG ayy ben 15 gün çektim Allahım kimsenin başına vermesin inşallah tez zamanda iyileşirsin sende ya
Scemiha MMG 3 gun sürdü son günü daha hafifti. İlk gün üşüme titreme şiddetli baş ağrısı. Tüm vücudum ağrıyordu. Parolda içtim.
Ahilal MMG lahana koy göğüsünün üstüne dolapta beklet yada biraz haşla sonra poşetle bağla valla benim öyle geçti ama yinede siz bilirsiniz elektrikli sağma makinesi çok iyi işe yarar ondan da durumun varsa al canım
Pnr22 MMG sakın sagmayin bazı memede hemen de kesilmiyo kimisinde sagildığında ardı kesilmeden süt geliyo ben hep buz ve soğuk suya tutuyordum goysumu rahaliyordum ve süt gelmiyordu
Ahilal Pnr22 canım valla bizde o yollardan geçtik hata iki memem öyle oldu sağdım da düzeldi yoksa perişan olmuştum kimseye dokundurtmuyordum ağlıyordum 3 4 gün baktım olmuyor sağdık yavaş yavaş duş aldım lahana felan koyduk öyle geçti
Ayse171923 Pnr22 sagmasi gerekiyor icindeki sut iltihaplasiyor benimde sizin dediginiz gibi oldu ucunu yumusatip komle bosattim sonra bebegin azina verdim
Birannisbirbebis MMG 2 kere oldum ikisinde de geçmedi masajla ,ateşim 40 oldu serum yedim antibiyotik içtim öyle düzeldi benim
oopitipiti MMG canım benimki tam mastit değildi ama olmak üzereydi tıkandı cok ağrıdı kolumu kaldıramadım sık sık emzirdim emzirdikten sonra sağdım sürekli ama önce ağrımayan göğsümü emzirdim sonra ağrıyan göğsümü emzirdim sonra sağdım sık sık sıcak duşla masaj yaptım sonra sağma makinesi aldım onunla daha iyi boşalttım göğüslerimi bide sıcak su torbası koydum göğüslerimin üzerine biraz uğrastırıcı ama vazgecme hem emzir hem sağ sütünü
Lkjhgfdsa MMG ben acıyor diye kendime kıyamıyordum eşim masaj yaptı baya süt falan aktı yaparken hatta 15-20 dakika rahat masaj üstüne sıcak havlu koyup sonra kızımı emzirmiştim kalanı da sağmıştım sonra ne ağrı ne acı hiç bir şey kalmamıştı
Ayse171923 MMG ay seni cok iyi anliyorum benimde yeni dogum yaptigi da sag gogusum cok sisti sut doldu ama cikisi yoktu nereye gidersem sagacaksin ilik dus yap diyorlar bosaltiyom zorla ilik dusta tekrar h3r yolu denedim sirt ustu yattim gogusum ilk ucundaki sisligi indirmeye calistim orayi yumusattim sonra gogusumu bosalttim zorla bu sekilde bikac defa yaptim ucunu yumusatin hemen bebegin agzina verin onun cekmesi gerekiyor benim ole duzeldi k. Bakma uzun yazdim gecmis olsun cok
Deletedmom_75 MMG Canim bi anda açılmaz tıkandığı için kanallar ilik duşta masaj yap bi 10 15 dakika falan, sonra sen sağıma gene devam et emzirmeye çalış, dayanılmaz noktadaysan antibiyotik veriyor doktor 3 kere oldum çok zor
Pnr22 Ayse171923 şükür ben öyle sorun yaşamadım doktorum uçtan sıkma hafif üstten sağdan falan bas suya tut dedi öyle yaptım bı kaç güne mastit indi goysum çok büyüdü ama sütüm geri gitti