Evlatlarimm gulo2106 “Rabbişrah lî sadrî ve yessir lî emrî, vahlül ukdeten min lisanî yefkahu kavlî -Ya Rabbî, genişlet göğsümü, kolaylaştır işimi, çözüver şu dilimin bağını. Ta ki anlasınlar sözümü!” (Ta Ha, 20/25-28)
ruhpastasii Milena17 Cevabı belli. Sizin gibiler yüzünden. Alternatif tıp diye birşey var bilmem biliyor musunuz. Çok şey yazardım ama neyse.
Evlatlarimm ruhpastasii Suan yurt disinda yasiyorum oglum 2 yasindaydi okula gonderdim cikardilar okuldan konusmuyor arkadaslarindan geri kaliyor diye 2 pedegog ve pisikiyatriye gidiyor benim oglum eve doktrlar geldi acaba bi sikintisi mi var haaa bu arada esim ve benim ailem tarafinda dilsizlik var. 5 amcam 4 halam dilsiz O yuzden korktuk cok yol aradik ogkum icin ne gerekiyorsa yaparim ben Rabbim kimseyi caresiz birakmasin
_mom30 Milena17 Bunu bir çok din hocası da anlatıyor böyle bir sey var ve ibni sina bizzat soylemis guvercin yumurtasinin sarisi ile dil altina masaj yapin diye. Ayriyetten hic bir zarari olmayan bir seyi denemekte fayda var. Duadan ve yumurtadan ne tur bir cahillik gelebilir anlam veremedim. Ilac nasil kullaniliyorsa alternatif tıp diye bir sey de var,bunu da sizin cahiliginize veriyoruz😊
Evlatlarimm _mom30 Aynen oglum ocon ne gerekiyorsa yaparim ister cahillik olsun ister baska bisey ailemden gelen dilsizlik var amcalarim halalarim dilsiz cok korktum oglumdada var diye o yuzden bu kadar ustune dustuk
Nltka Milena17 çaresizlik insana her şeyi yaptırır . Allah sizi evladınızla hiç bir konuda sınamasın . Bu zamana kadar sınamamış belli ki . Mutlulukla mutlu olamıyorsanız yorum yapmayın.
Evlatlarimm Nltka Hay senin agzina saglik kardesim sadece mutlulugumu paylasmak istedim belki birine deva olurum dedim cahil olduk cok 👌 napalim insallah o begenmedikleri seyi yapmaya mecbur kalmazlar
Poyrazin_annesii Evet bu yöntemi duymuştm bızım komşu 4 yaşındakı kızına yaptı ama onda bi işe yaramadı malesef. Aynı dedıgınız gıbı duası fln varmış okuyodu . Kız smdı 5 yaşına gircek sanırım dil terpıstıne gıdıyor şuan eskısıne gore bı kac kelımesı var
Elifsaid Evlatlarimm Benim oğlumda 31 aylık bir kaç kelime sadece söylüyor.Onları da çok nadir kullanıyor.İnş benim oğlumda konuşur.Sizin adınıza çok sevindim.Rabbim hiçbir anne babayı evladıyla imtihan etmesin.
Vera1810 Elifsaid Merhaba yanlış anlamayın TV tablet telefon varsa kesinlikle Hayatınızdan çıkarın yazlık geldi Allah’ın izniyle bol bol parklara götürün bol bol çocukları gösterin Benim şu an kızımın yaşıtında olan arkadaşı kalmadı ama ben kızımı bu bebekliğinden beri hep dışarı çıkardığım için dışarıdaki insanlarla iletişimi kuvvetli şu an Allah var televizyon bakıyor izin veriyorum bakmak sınırlı ama tablet ya da telefon vermiyorum ve ilk konuşmaya başladığında şu plaj kartlar var ya onlar aşırı işe yaramıştı oradaki resimlere bakarak Mesela bu mavi terlik bu kırmızı top bu şekilde Onlar bizim baya işimizi görmüştü o şekilde destekleyebilirsiniz bebeğinizi ve en önemlisi o konuşmaya çalışırken ondan önce davranmamak bazı bebeklerde geç konuşuyor Üzülmeyin açılır dili bir anda Şu an büyük bir ihtimal beynine depo yaptığı bir dönemde
Vera1810 Evlatlarimm merhaba. Bazı bebekler geç konuşuyor benım arkadaşımın oglu 4 yasına Dogru konuştu. O yüzden sizindr vaktı gelmiştir büyük ihtimalle. Bu arada çiğ yumurtayı asla bıda sürmeyin bence asırı tehlikeli. Onun yerine bol bol konusun destek verin konusma sı için. Mesela birsey anlataöaya çalışırken bekleyin yanlısı siz o dakika düzeltmeyin yanlıs dese bıle 5 10 dk sonra dogrusu nu siz ona gösterirken ifade edın.
Elifsaid Vera1810 10 aydır tv,tablet baktırmıyorum.Dediğiniz kartlarıda gösteriyorum.Ekstra dikkat güçlendirici kitaplarıda gösteriyorum. Psikiyatriste de götürdüm.Havalar dediğiniz gibi ısınmaya başladı.Bol bol dışarı çıkarıyorum.İnş konuşur.Aylardır o kadar kafam bulanıyor ki niye konuşmuyor diye.Bu arada bir kız birde erkek kardeşide var.
ruveydaensar Evlatlarimm yapanlar duymuştum hiçbir işe yaramadı onlarda . Bence sizin de oğluşunuzun zaten konuşacağı varmış , yumurta denk gelmiş. 🤷🏻♀️
Brutal-Betty Evlatlarimm iki cuma demişsiniz saati var mı Acaba öğlen namazından sonra ya da ikindi den sonra diye benim oğlum da konuşmuyor yapmak istiyorum da
Evlatlarimm Brutal-Betty Yok canim bir saati yok duasini oku sur Konusacagi varsa konusur zaten yumurta vesile oldu sadece bize rabbim insallah sizede derman verir
Vvv Elifsaid canım annem lütfen ama lütfen üzülme elbet konuşacaktır şayet konuşmasa o senin evladın değil mi onu sevmeyecek misin opmeyecek misin ne değişecek kafamızı bulandirmayalim zaman kıymetli üzülmek yerine vakti çocuğumuza ayıralım