anne-tospik nükleer enerji sektöründe mühendisim. Mesleğimi de çok seviyorum. Doktora için Çek cumhuriyetinin Charles üniversitesinden teklif gelmişti yüksek lisans yaparken. Orta sınıf bir ailede yetiştim. Dedem otobüs şoförüydü, annem muhasebeci. Beni özel okullara gönderecek paraları yoktu, ama özel okullarda verilen eğitimi evde sağladı diyebilirim. İmkan her zaman var, çocuklarınıza hayal kurmayı öğretin. Çocukluk arkadaşım babasının alkolik durumundan rahatsız olduğu için kendinden 10 yaş büyük insanla evlendi. Çok zeki kızdı. Annesi kendini kurtar diye evlendirmiş. Ben hep yurtdışındaydım, memlekete geldiğimde görüştüm, bana sorduğu sorun sen çocukken hep yurtdışında okurum diye hayal kurardın ve öyle de oldu, sen nasıl başardın demişti, çünkü aile durumu biliyordu, bense sevmediğim yaşlarda büyük bir insanla evlendim, kurtuluşum diye. Meğerse bu kurtuluş değilmiş dedi. O an arkadaşımı alıp gitmek istedim ordan😞. Annesi çok hayalperestsin derdi. Çocuğunuz sizin açınızdan saçma bir hayal kuruyor olsa bile hevesini kırmayın, engellemeyin. Seneye kızım 4 yaşını dolduracak. Elimde Mısır’dan ve İngiltere’den iş teklifleri var. İnsan istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yok. Benimki küçük bir başarı. Aziz Sancar’a bakın, annesi ilk okul mezunu kadın, ama Nobel ödülü alacak evlat yetiştirmiş.