ppzeynep Deryamaysa Genelde popo üstünde, belde oluyor. Bazen ayak bileklerinde. Türk lekesi diyenler var ama alakası yok. Birçok ırkta görülebiliyor. Çoğunlukla Asya ırklarında.
Deryamaysa hestiaone offf çok kötü görünüyor ama yani sanki şiddet uygulamış gibi Neden olur acaba bu
hestiaone Deryamaysa ilk zamanlar ben de öyle gördükce üzülüyodum gerçekten şiddet görmüş yada biyerinş vurmus gibi.Zamanla biraz daha hafifledi şuan var ama belli belirsiz gibi.Bizim de gözümüz alıştı. Araştırdığım kadarıyla cilt renginin oturmasında meydana gelen bişeymiş
Sennurrr Deryamaysa moğol lekesi eski Türklerde oluyormuş gibi bir yazı okumuştum. Benim bebeğimde de var genetik. Bizim ailede var kardeşlerimde hala duruyor tam popo üstünde korkacak bir şey yok
MelekPotter Benim bebeklerimin başında vardı ama geçti. Şu an 14 aylıklar. Sacı uzadığı için çok net görünmüyor tabi ama o belirgin morluk yok en azından..
hestiaone Deryamaysa bence ten rengiyle ilgili değil bizimki baya alça pakça bir çocuk. Sağlıklı olsunlar da yeter ki en büyük derdımız bu olsun 🤲🏻
[silindi] Deryamaysa benim bebeğimin kolunda var mor bir leke doktora sordum mongol lekesi dedi ama hiç rahatsız olmuyorum hoşuma gidiyor hatta :)
Nurcan03 Deryamaysa özel bir nedeni yok birçok bebekte olabiliyor. Esmer bebeklerde mavi-mor açık tenlilerde kırmızı renkte oluyor genelde. Kızım nerdeyse 4 yaşında henüz geçmedi. Zamanla geçecektir. Korkulacak bir durum değil.
kxbxx Deryamaysa benim bebeğimde de baya yaygın şekilde popsunda sırtında omuzlarında ayak bileklerinde var doğduğunda ellerinin üstünde de vardı sadece elleri geçti çocuk doktoru 4-5 yaşına kadar ancak geçer bi sorun sıkıntı olmaz bazı bebeklerde olur demişti
Prensannesii22 kxbxx benim kızımın da kuyruk sokumunda var eski türk devletlerinde Moğol lekesi ya da Umay ananın eli deniyo Umay kadınları ve çocukları koruyan bereket tanrıçası kızımın adı da
Merveondes Benim oğlumun da epey büyük kalça ve sırt kısmında var. Doktor herhangi bir sağlık problemi olmadığını söyledi. Şu an 16 aylık hala aynı duruyor ne zaman geçer bilmiyorum ama kalıcı değilmiş
fmehmet ppzeynep merhaba kızınız esmer mi bu leke olanlar genelde esmer oluyormuş teni nasıl olacak merak ediyorum ondan soruyorum😊