tugbacns Doğum yapalı neredeyse 2 ay oldu ve korunmak için nexplanon deri altı implatı yaptırmayı düşünüyorum. Nasip kısmet tabiki ama ikizlerim olduğu için bir daha bebek planlamıyorum kullanıp memnun kalanlar var mı aranızda?
Sibel22- tugbacns ben kullanıyorum neredeyse 6 ay oldu. Çok memnunum rahatım. Ara kanamalar yaptı bir kaç ay. Bir de doktorumun dediğine göre en büyük yan etkisi adeti kesmesiymiş .
Mommmm34 tugbacns Ben kullanıyorum 2 hafta oldu yaklaşık olarak. Uygulaması kolay ama benim lekelenmem bitmedi takılırkken adet dönemindeydim. Doktorum implantla ilgisi olmadığını söyleyip başka bir ilaç verdi
Aynur_58 tugbacns bende takılı adet olmuyorum devletteki doktor ya hiç olunmaz ya ara kanama yada çok kanama yapar dedi
tugbacns Falafel uygulaması zor bir şey mi yani bildiğim kadarıyla bir aleti var ona yerleştirip deri altına itiyor implatı
tugbacns Sibel22- evet kesebiliyormuş sanırım ama hiç çocuk düşünmüyorum gerçekten önemli değil benim için, başka ağır sayılabilecek yan etkisi oldu mu sizde
Mommmm34 Sibel22- Ara kanamalarınız ne kadar sürdü acaba? Ben taktırdığım gün adetim başlamıştı 15 gündür leke şeklinde devam ediyor. Doktor implantın yan etkisi değil dedi bir ilaç verdi ama sizin ne kadar sürmüştü?
durdane01 Sibel22- merhabalar deri altı implant takılırken adetli mi olmak gerekiyor ,2 ay oldu doğum yapalı hala adet olmadım ama taktırmak istiyorum
tugbacns Lalalac hadi yaa benim doktorum da çok önerdi diğer korunma yöntemlerine göre bir de spirali önerdi ama onu ben hiç istemiyorum kayma vs yapabilir diye spiralle hamile kalan çok oluyor çünkü
Kuzey-isigim Lalalac benim doktorumda uygun görmedi nedenini bilmiyorum emziriyorum diye mi acaba anlamadım. Hormonlu spiral taktırdım ama pişmanın açıkcası :(
Lalalac Gamze225 söylemedi baba gibidir bize. 2. Doğumumu yaptım onda. Ayaküstü konuşurken sordum. Yok yapmam onu derdi bitmiyor gibi birşey dedi. Tüh dedim konu öyle kapandı:) en iyisi tüp bağlatmaydı ona da eşim yanaşmadı ya. Dünyanın binbir türlü hali var dedi. O kadar kesin kapanmasın dedi:)
Falafel tugbacns ya yok uygulaması kolay aslında benim beceriksiz doktorum bir anda çekilmesi gereken mandalı yavaş yavaş çektiği için taktıktan bir buçuk ay sonra kendiliğinden çıktı
Sibel22- tugbacns hayır . Sadece ara kanama yaptı bir kaç ay . Kol altında hissedilmiyor, dokunursanız hissedersiniz . Uygulaması kolay ağrısız acısız .
Sibel22- Mommmm34 benim ilk ay neredeyse bir ay sürdü . Akabinde adet oldum ondan sonra kesildi. Daha sonra lekelenme olamamıştı . Depremde o korkuyla normal adetim bile 15 gün gecikti adetimden sonra da bi bi hafta lekelenmem oldu. Yani bence implant kaynaklı.
Feyzanne Mommmm34 benim 6 ay bilfiil devam etti. 6-9 arası rahattım. 9-11 arası da her gün kanama oldu 11.ayda bitti bir kere normal adet oldum 13.ayda tekrar 15 gündür kanıyorum aldıracağım galiba
tugbacns Lalalac tüp bağlatmayı bende düşündüm ama yaşım genç daha pişman olurum belki diye çekindim hayırlısı bakalım
Lalalac Kuzey-isigim ben korkuyorum spiralden:) bir de hamile kalan var onla da. Risk hep var. 2 çocuğum var. Allahım isteyene ver artık:))
busraterim Sibel22- adet düzeniniz şuan devam ediyor mu adeti tamamen kesince vajina kuruluğu olmadı mı
Mommmm34 Sibel22- Bende implant kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama doktorum başka bir hormon ilacı verdi implant kaynaklı değil dedi. Adetten sonra inşallah benim de biter