Alparslanim1 bu hafta atak haftasına girdik zor oluyor uykuya dalması ama aynı saatlerde yatırıyorum saatler kaysa da olur o rutini bilsin. Bence bebeğinizi yatırın kısa aralıklarla kucağınıza alıp sakinleştirip tekrar yatırın. Ama 20 dk boyunca dokunmamak gibi bir şey değil. Ve kesinlikle eğitimdeki gibi 5- 6 gün de bitecek kafasına girmeyin yatırıp çıkmak adına. Ben en çok bunda hayal kırıklığı yaşadım. Yavaş yavaş ilerleyin yeterki çocuk çıldırmasın. Zaten benim çocuğumu biz ayakta sallıyorduk battaniyede sallıyorduk öyle uyutuyorduk beyaz gürültülerle ve dar bir yatak içinde (baby lounger). Her şeyi bir anda kesince çocuk şoka giriyor üstüne bir de 20 dk dokunmadan kucağa alıp sakinleştirmeden bekleyince çıldırtılıyor. Eğer çok bağırıyorsa 5 dk sonra bile almalısınız 45 dk ağlattım da ne oldu 10. Gün oldu hala bir saat dalamıyordu Boşuna bi anda öğretmeye çalışmaya gerek yok Bir ay sürsün gerekirse ama çocuk yıpranmasın. Ve bence kesinlikle eşinizle dönüşümlü yapın. Ben çok faydasını gördüm çocuk değişiklik seviyor resmen bi gün o bi gün ben yapınca daha hızlı uyudu Diğer türlü nazlanıyor size uzuyor olay. Bir de biz yatırmadan önce oyun oynuyoruz sakinleştiriyoruz hatta gülmesi çok etkiliyor Kucağa aldığım aralıklarda da mutlaka sakinleştirip sonra oyun oynatıyorum hoşuna giden şeyleri yapıyorum mesela makyaj masamı karıştırtmak gibi :) alıp yatırmalarda bile gülmesi önemli. çocuğun sakin olması çok önemli. O kadar bağırtıyorlar ki sonra daha da sinirleniyor kucağıma aldığımda bile dakikalarca ağlamaya, iç çekmeye devam ediyo. Sinirden yüzünü bile yırttı. Gerçekten anlatınca kendimi kötü hissediyorum. Bir de youtube’a “how to do sleep training” yazın ya da for begginers diye ekleyin. İngilizce ama youtube da transkript göster diye açıklamada bir seçenek var orada konuşan kişinin her söylediği metin halinde yazılı oluyor onları çeviri yapabilirsiniz kendinize uyan bi çalışmayı deneyin. Şu bir gerçek çocuk düzenli uyuduğunda sakin bir bebek oluyo gün içinde ve daha huzurlu