Merhabalar ben bir İlayda Hanım mağduruyum maalesef.
Hepimiz anneyiz ve bu deneyimini sizinle paylaşmayı kendime görev edindim. Evet eğitimi alanların kendine göre farklı tecrübeleri olmuştur elbet, ama benimki maalesef ki oldukça kötü bir tecrübe. Hani derler ya negatif hikayeler, gerçekten hayatımdaki negatif hikayelerden biri. Aslında eğitime başlamadık daha, ama inanın enerjisi oldukça negatif, en azından benim için böyle. Aramızda şöyle bir durum yaşandı. Kendisinin sitesinde sattığı bir karartma perdesi var, bende normalde oğluşumun odasını karartma perdesi ile karartıyorum ama yedek olsun seyahate giderken kullanayım diye de almak istedim. Sitesinde inanın ki 600 TL olarak gördüm, ama 6.000 TL imiş. Sitede yazım şekli belki de arada noktasız olduğundan (6000 TL) ve herhalde 6.000 TL olmaz diye düşündüğümden bu şekilde düşündüm, insanlık hali. Sonra sepete iki tane ekleyeyim dedim bir baktım sepette 12.000 TL gözüküyor, ben de sistemin de yeni kurulduğunu biliyorum, bir videosunda öyle demişti, herhalde sistemsel bir hata diye kendisine yazdım. Yazmaz olaydım, resmen aşağılandım, alaycı bir şekilde 600 TL’ye ne kaldı Büşra Hanım dedi. Bilmiyorum yani belki ben böyle yorumladım ama üslubu çok kötü maalesef, yani belki de en azından bana böyleydi. Daha sonrasında ses olarak hazırladığı bilgilendirme kayıtlarında veya bana özelden attığı kayıtlarda sürekli “siz bilemezsiniz” şeklinde bir tabir kullanıyor. Allah aşkına bebeklerin uyku-uyanıklık sürelerini bilemeyecek durumda da değiliz. Heryerde yazıyor. Unutmayalım ki bilgi artık her yerde, doğru bilgiye ulaşmak ve onu yorumlama kısmını biz de yapabiliyoruz, küçümsenecek bir durum yok. Benim bebeğim su seviyor diyorum, “hayır sevmiyor” diyor, ya hani ben bebeğin annesiyim ya, benden iyi bilemezsin değil mi? Tabiki de uyku tecrübesi bizden fazladır, tecrübeye saygım sonsuzdur, ama biz de anneyiz, iç güdülerimiz var, bu unutulmamalı.
Bununla birlikte canım anneler, benim bebeğim de uyku konusunda oldukça zorluydu. Ama inanın bilgi, kararlılık ve sabır ile her şey halloluyor. Ben daha eğitimi almadım aslında İlayda Hanımdan yarın eğitime başlayacağız, ama ben zaten ondan önce Ahu Tükel videoları doğrultusunda yavaş yavaş sabırla bir eğitim veriyordum, ama bir ara kötüleşti durum, kararlılığımı kaybettim, herhalde yapamıyorum dedim, ve eğitimi almaya karar verdim, ama aslında yapabiliyoruz farkında olamıyoruz, dediğim gibi aylardır kendimce verdiğim eğitim yavaş yavaş sonuçlarını vermeye başladı İlayda Hanımın eğitimini almadan aslında, ama tabiki de eğer kararlılık ve sabır konusunda zorluk yaşıyorsanız danışmanlık gerekli gerçekten.
Herkese güzel günler diliyorum, bebişleriniz bol bol uyusun inşallah.